avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate OutSider03

Activitate OutSider03

Răspuns la discuția Impozit venit PayPal/Payoneer
Stiu ca e cam tarziu, dar nu exista un extras de cont/ tranzactii in payoneer? cu acesta ai putea justifica sumele primite.
Salutare.
Nu stiu daca urmatoarele nelamuriri sunt ok sa le postez aici, s-ar putea sa fiu off-topic daca este cazul am sa sterg topicul si imi cer scuze anticipat.
Am pornit o mica firma pe partea de creare site-uri si data entry ( adaugare produse in magazine online, in excel etc). Am inceput sa verific proiecte de pe freelancer.com si upwork, problema este ca nu stiu cum sa le fac contabilitatea atat platformelor respective cat si lui paypal. Am inteles ca trebuie paypal business, dar cui trimit factura in cazul celor trei platforme? Trimit factura la freelancer/paypal/upwork pt banii scosi in contul bancar? Daca trimit clientului, acesta ar putea sa aibe date fictive. Ce factura ii trimit daca clientul de pe upwork imi da banii pe ora iar eu in mod normal fac facturi pe proiect? De asemenea, daca este vorba de un proiect periodic cu acelasi beneficiar, practic trebuie contract, nu? Si cum as face eu contract cu upwork? Adica ma refer la partea in care semneaza ei.. sau clientul care ma plateste prin upwork? Nu cred ca ar fi dispusi nici unul nici celalalt. S-ar putea sa imi mai bine niste intrebari pe tema asta, daca e ok le pun tot aici. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contabilitate freelancing
Sunteti sigur ca este necesar acel TVA tinand cont ca Upwork are sediul in Statele Unite ale Americii si nu in Uniunea Europeana?
Acum, in 2018 si in 2019 daca este diferit, cum se declara de angajator bonusurile in contractul de munca individual, tinand cont ca acest bonus nu este fix si nu este cunoscut decat in prima zi din luna urmatoare celei in curs? Ce scrie efectiv angajatorul in cazul de mai sus in dreptul sporurilor in contractul de munca individual?
Multumesc anticipat.,
Răspuns la discuția Acordare comisioane/bonusuri
Pai si in cazul in care, luna asta bonusul este de 5% din salariul de baza, luna viitoare bonusul este de 9% si asa mai departe, adica bonusul nu se stie decat dupa ce s-a finalizat luna in curs, cum se procedeaza sa scrie angajatorul bonusul in contractul de munca?
Răspuns la discuția Cumparare apartament prin paypal
Cumparatorul nu poate lua teapa daca face plata prin Paypal, dar vanzatorul poate lua teapa, problema este ca nu cred ca ii convine nimanui sa fie platit prin Paypal tinand cont ca ai timp si 6 luni sa dai refund la bani si ca nu poti decat 500 euro la 24 ore sa scoti, ti-ar trebui luni sa scoti valoarea unui apartament si s-ar putea sa trebuiasca sa dai nas in nas cu Anaful cand tu zilnic scoti 500 de euro, de asta nu sunt sigur ca este prea legal aceasta metoda de cumparare a unui imobil.
Buna seara.
Nu stiu daca pun intrebarea aceasta in locul potrivit.
Dar as putea cumpara in Romania, un apartament prin Paypal, din punct de vedere legal?
Daca da, ce ar trebui sa fac?
Ati apelat la firma de gazduire care gazduieste siteului? Pentru a vedea ce firma gazduieste siteul intrati pe whoishostingthis.com si introduceti siteul respectiv. Contactati apoi firma. Ei sunt obligati sa stearga comentariul/ pagina. Am patit si eu acelasi lucru cu un forum si problema au rezolvat-o cei de la gazduire.