avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate Mikkutza

Activitate Mikkutza

Răspuns la discuția Nelămurire în caz de partaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața. Am investit mult mai mult decât va puteți imagina, plus datorii pe numele lui. Nu contest ca și el a contribuit, dar nu în egala măsură, eu având venit mai mare
Va mulțumesc frumos pentru răspuns și va doresc o zi minunata

gi-jane2 a scris:

daca ati investit in casa, aveti un drept de creanta, puteti solicita o suma de bani.

Răspuns la discuția Nelămurire în caz de partaj
Am înțeles. Va mulțumesc frumos

Adrian ALBU a scris:

Partaj pe apartament va face cu fosta soție, nu cu dvs. Puteți să cereți partajul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, respectiv a autoturismului sau a altor bunuri, dacă acestea există.

Bună seara. În data de 2 august 2021 am divorțat de comun acord la notar, iar minorei în vârstă de 11 ani I s_a stabilit domiciliu la mine, iar custodia ei fiind comuna.
Soțul meu a mai fost căsătorit, în urma căsătoriei a rezultat un copil care în momentul de față este major.Sotul nu a făcut partajul cu prima soție, având bun comun un apartament.
În acest apartament am locuit și eu cu soțul, timp de 17 ani, din care 14 ani căsătoriți, din căsătorie rezultând minora
Menționez faptul ca fostul soț nu a făcut partajul cu prima soție deoarece aceasta a fost reclamata pentru abandon de familie, iar pe mine, timp de 17 ani tot "m_a dus cu zăhărelul"
În timpul căsătoriei mele cu acesta, am achiziționat un autoturism Seat altea xl din 2009
Se poate face partaj in acest caz doar pe autoturism sau și pe apartament?
Menționez faptul ca lucrez de 15 ani, având un salariu mediu de aproximativ 6500 lei/lună în momentul de față
Va mulțumesc anticipat
Buna seara. Sunt asistenta medicală SAJ (ambulanta) .Am un minor in varsta de 10 ani. Soțul meu este plecat in UK. P Pe toată perioada stării de urgență și a situației de urgență, soțul meu nu a putut veni in țară, lucrând în toată această perioadă în Uk
Datorită locului meu de munca nu am putut sta acasa cu copilul pe perioada suspendării cursurilor. Am depus actele necesare pentru obținerea indemnizației conform legii 19,inclusiv adeverință de la angajatorul sotului din uk. În luna martie nu am beneficiat de CO. În luna aprilie am beneficiat de 10 zile CO. Am un salariu de încadrare de 4933 lei. Mi s-a cerut de către unitatea angajatoare inclusiv graficul soțului.
Mentionez faptul că am primit de ambele luni (martie+aprilie) de o indemnizație de 1470 lei din care mi s-au tras taxele aferente
Explicația primită de la angajator a fost ca in toată perioada aceasta doar 8 ture ale mele s-au suprapus cu cele ale soțului. Eu lucrez in ture de 12/24 iar soțul doar ture de zi , astfel ca ei consideră că atunci când eu am fost tura de noapte, soțul a stat cu minorul desi reiese clar ca sotul nu este in Romania
Am colege pr secții spital care au primit indemnizație pe fiecare tură lucrată indiferent de graficul de lucru al sotilor lor, incasand astfel doar pe luna martie peste 2000 lei indemnizație
Va rog frumos sa imi explicați dumneavoastră modul de acordare a acestei indemnizații precum și dacă s-a procedat corect in cazul meu
Va mulțumesc anticipat si vă doresc numai bine
Buna seara. Dar in situatia in care parcarea din fața blocului este publică, pentru ca primaria a anulat licitația pentru concesionarea locurilor de parcare, iar vecinul X are 4-5 masini personale,plus inca vreo 2 de serviciu pe care le parchează în fața blocului ce se poate face? Adică eu proprietar de un autoturism nu am dreptul sa imi parchez masina in fata blocului iar alții cu mai multe autoturisme au?
Multumesc frumos pentru raspuns

ynocentta a scris:

Daca locatarul a instalat oglinda retrovizoare pe partea exterioara a imobilului de locuit in comun,legal acest lucru se poate executa numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheiere de contract de inchiriere sau de folosinta
In cazul dv nu aveti asociatie de proprietari
Instalarea sistemelor de supraveghere in cazul imobilelor de locuit in comun necesita respectarea si parcurgerea procedurii legal prevazute
Problema esentiala in speta dv consta in acea ca nu exista asociatie de proprietari
Eventual puteti sesiza oficial politia teritoriala care sa verifice legalitatea instalarii sistemului de supraveghere

Buna seara
Unul din vecinii mei si-a montat 2 camere de supraveghere pe balconul dumnealui ,acesta locuind la etajul 2 pentru a monitoriza parcarea si trotuarul Nu a intrebat pe nimeni nimic vis a vis de acest lucru . In plus are la geamul de la bucătărie pusa oglinda retrovizoare
Ne-a exasperat mai ales ca domnul si povestește "l-am văzut pe x cu y si facea.."
Nu avem asociatie de proprietari
Având în vedere ca monitorizează domeniul public, nu se încalcă protecția datelor?
Va rog frumos sa imi precizați de unde ma pot documenta
Va mulțumesc anticipat
Buna seara. Lucrând în ture se calculează 8ore/zi ×5 zile=40 ore care ar trebui lucrate in acea saptamana. 2 ture a cate 12 ore înseamnă 24 ore . 40-24=16 ore suplimentare. Cel puțin acesta este modul de calcul care mi-a fost zis ca se aplica. Lucram la plata cu ora.
Dacă nu este corect va rog frumos sa imi explicați dumneavoastra cum se calculează.
Mentionez faptul că lucrez în serviciu de urgență

Cornel Vasile a scris:

Cum va reiese din concediu medical 16 ore suplimentare ???

Saptamana are 40 de ore lucratoare.... 2 ture a 12 = 24 de ore plus 2 zile de medical = 40 de ore.

Buna ziua. Va rog frumos sa ma lămuriți asupra unui aspect.
Sunt angajată cu norma intreaga la stat. Lucrez in ture de 12/24 12/48
Sa presupunem ca intr-o saptamana de L-V am 2 ture a cate 12 ore dar imi iau concediu medical. În baza concediului medical imi rezultă 16 ore suplimentare.
Local avem un coordonator care întocmește pontajele si care afirmă că datorită faptului că au rezultat cele 16 ore suplimentare pe saptamana de concediu medical, imi taie din turele pe care le mai am de efectuat pana la sfarsitul lunii in curs.
Va rog frumos sa imi spuneti daca este legal acest lucru și dacă da in baza cărui articol din lege.
Va mulțumesc anticipat
Stimate domn,nici eu nu am un document referitor la sentinta. De fapt nu am nici un ducument in afara de raspunsurile politiei si respectiv al camerei executorilor judecatoresti. Stiu doar ca se sustine faptul ca as avea o datorie fata de SC TERMOFICARE SA
S-a primit mesaj de la banca unde se detine contul bancar cum ca s-au instituit 3 popriri . Am luat legatura cu banca care ne-a spus numele executorului care a dispus poprirea in cazul celor 3 dosare.
Ne-am deplasat la executor ,in data de 22.05.2018 unde am facut cerere pentru eliberarea copiilor sentintelor somatiilor ,etc,menționând faptul ca se dorește ridicarea personala a documentelor solicitate
Ni s-a comunicat faptul ca in 5 zile lucrătoare vom primi actele solicitate. De la data depunerii cererii si pana in acest moment nu am primit nimic. De fiecare data primeam raspunsul ca nu sunt gata actele
In iunie 2018 am contactat un avocat care a facut o adresa catre doamna executor pentru eliberarea actelor insa nici doamna avocat nu a primit nici un răspuns
Astfel am facut plangere la poliție si la camera executorilor judecatoresti
Astazi am primit raspuns de la camera executorilor camera executorilor camera executorilor in care se specifica ceea ce v-am trimis,precum si ca nu m-as fi prezentat la executor pentru ridicarea documentelor solicitate