avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate avevio

Activitate avevio

Răspuns la discuția Amenda pentru rovigneta
"Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunica contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data constatarii contraventiei (...)", prevede OUG nr. 8/2015, art.9 pct (8).
Faceti o adresa scrisa catre Asociatie - in atentia Presedintelui, pe care s-o inregistrati, mentionand cele relatate de dvs mai sus si cereti sa vi sa raspunda in scris care ar fi modalitatea de rezolvare! Daca cererea nu puteti s-o depuneti personal, o puteti trimite prin Posta Romana cu confirmare de primire!
Pentru indexul de apometre, o solutie ar fi daca aveti "Posta Asociatiei" si lasati citirea acolo!

Varsta fetei ne face sa presupunem ca este inca la liceu!
O solutie, daca baiatul o iubeste deja de 3 ani, ar putea sa mai astepte un pic ca ea sa termine scoala, sa faca majoratul.
Răspuns la discuția Nerespectare CIM si fisa postului
Buna ziua!

Daca dorinti sa va dati demisia la zi, faceti-o! Faptul ca starea dvs de sanatate este deja afectata din cauza volumului de munca crescut din ultima perioada, constituie un motiv intemeiat sa incetati colaborarea!
Incercati totusi sa vorbiti cu angajatorul/ departamentul de resurse umane despre ceea ce se intampla si va deranjeaza!
Printre documentele lasate la Evidenta Populatiei este si cel privind dovada domiciliului/resedintei! Depinde de vigilenta domnului/doamnei care se ocupa de dosarul dvs.
Daca salariatul isi doreste sa fie prezent in sala de judecata in ziua respectiva, isi va gasi modalitatea pentru a fi acolo, de ex concediul medical, concediu fara plata, etc!
Faptul ca va instiintat ca are o citatie si ca nu poate fi prezent la munca intr-o anumita zi, denota ca nu are nimic de ascuns!
Răspuns la discuția Divorțul
Incercati desfacerea casatoriei pe cale notariala. Notarul public este abilitat să constate divorțul prin acordul soţilor şi să elibereze certificatul de divorţ, inclusiv dacă există copii minori născuţi din căsătorie, din afara ei sau adoptaţi. Procedura este reglementata conform art.375 Noul Cod Civil.
Desfacerea căsătoriei pe cale notarială se finalizează într-un timp mai scurt decât în instanță (30 de zile), costurile totale sunt reduse și asigură o mai bună protecție a vieții private față de ședința publică din sala de judecată.
Răspuns la discuția Executare silita
Intr-adevar, termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Art. 705 Cod Procedura Civila termenul de prescripţie este prezentat dupa cum urmeaza:

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

In dreptul procesual civil prescriptia se poate invoca in doua situatii:
-fie pe calea contestatiei la executare solicitandu-se constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita
-fie pe calea dreptului comun invocandu-se prescriptia dreptului material la actiune.

In sistemul nostru de drept prescriptia nu poate opera din oficiu ci doar la cerere, astfel ca orice creditor poate incepe o executare silita, iar daca debitorul nu este atent, poate plati sume de bani prescrise, daca nu formuleaza o actiune de contestatie la executare in termenul legal.
Răspuns la discuția penalitati intretinere
LEGEA nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Actualizata 2015, prevede la art.49 urmatoarele:

(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

In concluzie, fiecare Asociatie de Proprietari isi stabileste propriul sistem de penalizare!
Din partea cui a venit aceasta instiintare de recuperare a datoriei?
Din moment ce dvs. achitati lunar si doriti sa va achitati datoria la intretinere, nu aveti de ce sa va ingrijorati!