avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate CodrutVoron

Activitate CodrutVoron

O persoana cu varsta de 40 de ani a fost pensionata pe caz de boala (schizofrenie paranoica) in 2010.

Comisia medicala a determinat ca urmeaza sa primeasca pensie de invaliditate, dar trebuie sa mearga o data la 3 ani pentru a fi evaluat.

Persoana a realizat un stagiu de cotizare de 9 ani inainte de a fi pensionat pe caz de boala. Acum dorim sa ii facem pensie permanenta, deoarece din punctul de vedere al medicilor de specialitate cazul este irecuperabil, deoarece nu comunica si nu coopereaza.

De mentionat este ca nu a mai fost internat in ultimii ani, deoarece la insistențele celor din familie acesta isi ia zilnic medicamentele. Astfel internarile i-ar fi provocat mai multe probleme.

Se poate obtine pensionarea definitiva a acestuia fara a mai fi necesara evaluarea o data la 3 ani?
Citind pe site-ul CNPP se cere pentru pensia de invaliditate un stagiu de cotizare de 14 ani pentru o persoana de 40 de ani.
Aceasta cerinta se aplica si in cazul in care persoana a avut pensie de invaliditate in ultimii 10 ani (adica inca cand avea 30 de ani) ?

Acum are pensie de invaliditate pentru care se merge la evaluare o data la 3 ani, cat si certificat de handicap definitiv cu grad accentuat. Se poate schimba modifica pensia de invalidiate astfel incat sa nu mai trebuiasca evaluarea la 3 ani?
Buna ziua,
Ma scuzati dar sunt curios cum s-a schimbat legea in Suedia ?
Cum adica nu puteti avea acte daca nu sunteti casatorita ?
Nu puteti locui in Suedia daca nu sunteti casatorita ?
Un chirias si-a schimbat buletinul (deoarce cel vechi expirase) in locatia unde a avut contract de inchiriere inregistrat.
Dupa incheierea contractului de inchiriere, adresa sa ramane valabila ? (avand in vedere ca buletinul expira cativa ani mai tarziu)

Care este procedura pe care trebuie sa o urmeze proprietarul pentru a anunta autoritatilor incheierea contractului de inchiriere, respectiv faptul ca adresa nu mai este valabila pentru respectivul chirias pentru a nu aparea probleme ulterior?
In cazul in care permisul de conducere este deteriorat/ pierdut, cum se poate incepe o procedura pentru a primi unul nou ?
Data de expirare a noului permis este aceeasi ca a celui vechi, sau se reinoieste pana la o alta data ?
Este necesar sa se mai dea o data examenul pentru permisul de conducere respectiv si daca da examenul complet sau doar orasul ?
Nu cred ca este corect scris numele in registre. Ce se poate face in acest caz ?
Sotia are un certificat de nastere cu prenumele mamei scris gresit (o litera adaugata). Aceasta greseala nu a fost rectificata niciodata, iar certificatul de nastere respectiv a fost folosit tot timpul asa, inclusiv la casatorie. In certificatul de casatorie apare aceeasi greseala datorita certificatului de nastere.
Intrebari:
- Ce se poate face in aceasta situatie ?
- Trebuie rectificate toate documentele care au provenit de la acest certificat de nastere sau doar acestea doua mentionate in titlu ?
- Se poate face o procedura notariala prin care sa se demonstreze ca mama ei din certificat de nastere/casatorie si mama ei sunt una si aceeasi persoana - fiind vorba de o discrepanta de o singura litera la prenume?
- Aceasta greseala poate produce probleme (de exemplu cand isi mosteneste mama) dupa rectificare ? In acest caz, este mai bine sa o las asa ?
- Am inteles ca exista o procedura la notar in care este nevoie de 2 martori care sa nu fie rude, dar nu stiu daca aceasta procedura este utila sau nu.

Astept raspunsurile si sugestiile dumneavoastra.