avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Kys13

Activitate Kys13

Spaniolii poarta doua nume de familie. Romanii poarta unu. Cand s-a maritat mama au trecut pe certificat romanesc cele 2 nume de fanilie a lui tata ca si unu singur. Can m-am maritat eu au trecut doar un singur nume (conform legea locala) problema e ca la pasapoarte in romania nu vor sa accepte ca in alte tari lumea are doua nume de familie si sotia adopteaza doar primul. Problema vine de la romani, ei imi fac probleme ca nu coincid numele
Eu am anuntat si am explicat mult si bine dar ei se uita numai la ce scrie pe hartie :(

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca aceasta informatie v-a fosy data de autoritatile spaniole luati legatura cu un avocat din Spania.
Este normal ca pe certificatul de nastere sa apara numele pe care-l avea mama dumneavoastra cand v-a nascut.
Gresala ati facut-o la casatorie ca nu ati anuntat ca mama, la nasterea dumneavoastra, avea alt nume.
Luati legatura cu autoritatile spaniole pentru clarificare.

Mama s-a casatorit cu un strain in 1977. Pe certificatul meu de nastere apare numele ei de casatorita. Dar pe certificatul meu de casatorie apare un nume diferit pentru ca am fost inregistrata in alta tara. Ca sa coincida certificatul de nastere cu cel de casatorie trebuie sa schimb numele mamei. Daca nu apare acelasi nume pe unu si altu nu pot sa cer pasaport. Este posibil sa schimb numele ei?
Mama s-a casatorit in strainatate si eu la fel. Dar pe certificatul meu de casatorie apare numele de casatorita a lui mama si pe certificat de nastere apare numele ei "romanesc". Mi-au spus ca nu o sa pot sa fac pasaport daca nu apare exact acelasi nume la parinti pe certificat de nastere si de casatorie. Dar am nevoie de pasaport pentru ca am domiciliu in spania. Ambasada se spala pe maini.
Cica nu le corespunde lor sa faca acest serviciu. Au zis sa merg in Romania sa duc actele
Buna ziua
Am domiciliu in strainatate si sunt casatorita cu un cetatean strain.
Imi trebuie un certificat de casatorie romanesc. Trebuie sa merg in tara sa duc actele pentru ca ambasada a refuzat categoric sa ma ajute. Vreau sa stiu demersul se face la ultimul domiciliu sau la localitatea nasterii? Trebuie sa vina si sotul cu mine?
Multumesc
dovada de la ultimul domiciliu poate fi buletinul? chiar expirat?
Am dubla cetatenie si domiciliu in Chile. M-am maritat cu un Venezuelean. Demersul pentru a inregistra casatoria in Romania e atat de complicat, ambasada din Venezuela zice ca nu se face la ei pentru ca domiciliu meu e Chile, ambasada din Chile zice ca nu se face la ei pentru ca casatoria a avut loc in Venezuela. M-am gandit sa merg in Romania sa fac demersul direct dar unii spun ca trebuie facut in orasul de nastere, altii ca trebuie in orasul de la ultimul domiciliu si numai ma invart de colo colo nu rezolv nimic.

Este posibil sa ne casatorim in Romania inca o data? Legea permite asa ceva?
As dorii sa adaug ca am somiciliu in strainatate si pasaport CRDS. In acest caz unde trebuie facut demersul? La ultimul domiciuliu? Multumesc
Buna ziua
Sunt cetatean roman si sunt casatorita in Venezuela cu un Venezuelean. Vrem sa ne stabilim in Spania si am nevoie de un certificat de casatorie romanesc pentru a cere viza pentru el. La ambasada romana din Venezuela mi-au spus ca ei nu fac demersul si trebuie sa-l facem noi in tara (da, stiu, ambasada trebuie sa faca, dar daca ei n-au chef n-am cum sa-i oblig) as dori sa stiu cum trebuie procedat si cat intarzie. Avem actele traduse si cu apostila. Inca ceva eu am dubla cetatenie si pe actul de casatorie apare trecut buletinul meu din Venezuela.
Multumesc frumos