avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate RamoFlore

Activitate RamoFlore

Sporul se plătește pentru perioada 16.03.2020 - 13.06.2020 daca niciunul din părinți nu a putut beneficia de zile libere conform Legii 19/2020 si a OUG 50/2020 si /sau concediu de odihna, medical, fără plata și alte libere și nu a desfășurat activitate la domiciliu sau telemunca.
Procentul sporului pentru conditii de munca
Art. 23. - Sporul pentru condiții de muncă
Locurile de muncă și categoriile de personal, precum și mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexele nr. I-VIII și condițiile de acordare a acestuia se stabilesc, în cel mult 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin regulament-cadru elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară, respectiv învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție, administrație, de către instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și de către autoritățile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, a fiecăreia dintre instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională sau a fiecăreia dintre autoritățile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Finanțelor Publice și cu consultarea federațiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate. Ca atare și Ministerul Sănătății are elaborat un Regulament cadru pentru stabilirea procentelor.
Similar in plata se refera atât la coeficientul de ierarhizare cât și la gradația de vechime. Sunt elemente de constituire a salariului de baza. Însă spitalul în care lucrați trebuie sa trimită și la alte spitale solicitare pentru funcții similare în plată.

Balakoika a scris:

Buna ziua!
Lucrez ca Economist in cadrul unui spital de pneumoftiziologie iar in luna Iunie 2019 am fost promovata (din Economist II in Economist I, avand gradatia 4). In urma acestei promovari, sporul de 74% pentru conditii deosebit de periculoase a fost diminuat la 15% (tot personalul spitalului beneficiaza de acest spor de 74%), deoarece a fost aplicat Art. 39 alin .2 din Legea 153/2017, negasindu-se functie similara in plata. Mentionez ca in unitate exista Economist I cu gradatia 5.
Intrebarea mea este:
Ce inseamna Functie similara in plata?
La promovare trebuiesc indeplinite ambele conditii? Trebuie sa ai aceeasi vechime in munca cu functia similara in plata? Consider ca una este vechimea in functie si alta este vechimea in munca.
Mentionez ca muncesc in aceleasi conditii si consider ca este discriminare, restul personalului beneficiind de 74% spor pentru conditii deosebit de periculoase.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc!

Blocul aflat pe raza sectorului 3 poate avea un administrator persoana fizică deținătoare a unui certificat de calificare profesională care atestă ca poate îndeplini ocupația de administrator de condominii și actul care dovedește calitatea de administrator de condominiu atestat de către primarul sectorului 6?
Răspuns la discuția Asociație locatari
Va mulțumesc pentru răspuns.
Am crezut ca mai exista și alta instituție având în vedere ca cei de la primărie ne au spus ca nu este un caz de competenta acestora.
Vom trimite mai multe petiții la primărie ca poate asa vor lua masuri.
Bună ziua
Prin adunarea generala s a votat schimbarea vechiului președinte al asociației însă acesta a refuzat timp de doua săptămâni sa întocmească procesul verbal de predare primire cu noul președinte. După două săptămâni preda contabilei iar aceasta din urma noului președinte. Contabila avea cim și și a prezentat demisia însă în perioada de preaviz a adus concediu medical. Preavizul s a suspendat iar d na contabil continua sa facă actele asociației deși aceasta era în medical. Fostul președinte a pus lacăt pe biroul asociației astfel ca noul președinte nu are acces la documente. Tot fostul președinte a chemat în judecata pe actualul președinte pt anularea ultimei adunări în care noi cei prezenți am votat cu respectarea legii 196 din 2018. Fostul președinte s a autonumit iar președinte in mod abuziv. El nu recunoaște adunarea in care a fost numit un alt președinte și declara ca atâta timp cât pe rol este un proces de anulare actualul președinte nu este de fapt președinte ci doar un locatar al blocului. Tribunalul încă nu a anulat acea adunare Deși asociația are un cont la BCR, vechiul președinte a mai deschis un cont la ING pe care sa l utilizam luna asta la plata întreținerii. Noi, locatarii știm ca asociația are voie la un singur cont și atunci al doilea este deschis pe numele cuiva sau prin nerespectarea legii a deschis încă un cont pe asociație. Menționez ca stampila originala a asociației este la actualul președinte însă fostul președinte și a mai făcut una pe care o aplica pe toate documentele asociației. Actualul președinte a făcut hârtii la primăria de sector și la politie însă toți ii spun ca nu e de competenta lor sa intervină dar nici nu știu cine ar putea sa o facă.
Va rog sa aveți amabilitatea de a ne ajuta cu un raspuns:
De competenta cui tine nerespectarea legii 196 din 2018?
Cine poate interveni într o situație ca aceasta?
Va multumesc
Răspuns la discuția Prescriere datorii
Mulțumesc mult pentru răspuns.

Company Advising a scris:

In termen de 3 ani de la data scadenta a facturilor sau de la ultima plata. Daca veti mai achita veti intrerupe prescriptia si vor curge inca 3 ani. Daca ultima plata a fost efectuata in 2015, va recomand sa nu mai achitati, iar daca sunteti actionata in judecata sa va aparati invocand prescriptia.

Răspuns la discuția Prescriere datorii
Va mulțumesc pentru răspuns.
O zi plăcută!
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

termenul de prescriere este de trei ani de la ultima plata.

Bună ziua,
As dori sa știu de când se prescrie o datorie către o companie de telefonie care probabil a cesionat contractul către firma Coface, mandatar al firmei de telefonie, iar aceasta din urma către Fortunato, mandatar a lui Agio,având în vedere urmatoarele:
-eu nu am fost înștiințata de această preluare de datorii,
-societatea Coface mi a trimis o notificare de plata în 04.2015,
-am achitat o parte din datorie pana în 05.2015,
- în 11.2017 primesc o prima notificare de la Fortunato pentru a achita suma restanta,
- ultima înștiințare fiind din 12.06.2019,
- către compania Fortunato nu am achitat nimic pana în prezent.
In decembrie 2017 am participat la o testare cosmetica in urma careia am incasat 90lei. Firma la care particip pt aceste testari a declarat venitul si l a impozitat. Eu trebuie sa declar ceva vis a vis de acest venit? In anul 2018 intentionez sa mai particip la aceste testari. Trebuie sa depun declaratii la fisc si care ar fi acelea?