deci foarte pe scurt suntem 7 persoane care am ramas intr-o firma care acum e in faliment,dar in 2019 era in insolventa.
in 2019 mai aveam activitate si noi am incasat salariile doar pana in iunie 2019,si desi am avut activitate pana la sfarsitul anului,nu am mai putut incasa salariile desi aveam bani in conturi pt ca firma nu mai avea lichidator,cel vechi s-a retras si se cauta unul nou.de la inceputul lui 2020 activitatea noastra a incetat,pt ca desi aveam contracte in derulare,nu mai puteam desfasura ativitatea pt ca nu aveam lichidator care sa ne vireze banii necesari cheltuielilor de combustibil etc.Am asteptat pana acum sa fie numit un lichidator care sa ne plateasca drepturile si care sa ne desfaca contractele de munca.Acum avem un lichidator si acum in acest moment suntem in preaviz si mai avem inca 2 saptamani pana la desfacerea contractelor de munca.Firma a mai acumulat intre timp datorii,cea mai importanta fiind chiria la spatiu unde are depozitate bunurile ramase,aprox 60k euro.mai exista datoriile vechi din insolventa la anaf si alti creditori de cateva milioane de eur.din discutia telefonica cu unul din angajatii lichidatorului am mirosit ca nu vor sa ne dea nici un ban la lichidare,si va ramane sa recuperam bani odata cu ceilalti creditori din instanta.firma mai are vreo 20 de masini de 1000 eur buc si piese scumpe dar greu de valorificat.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.toti avem de la firma masini de serviciu.putem primi aceste masini direct ca o dare in plata ca sa acopere o parte din datoria firmei fata de noi?
2.pe perioada ian 2020-mai 2021 cand eram angajati,dar nu aveam activitate putem cere plata salariilor?
3.lichidatorul are obligatia sa ne plateasca inainte de lichidare macar salariile restante pana in 2019 cat am avut activitate?
4.daca lichidatorul nu vrea sa ne plateasca drepturile salarilale,probabil creditorul cu chiria in strange cu usa sa ii plateasca chiria altfel il scoate in drum,noi avem o parghie legala sa recuperam banii de salarii?
5.daca avem o parghie legala,o putem folosi cu precadere inainte de expirarea contractului de munca in 2 saptamani?
6.ce sanse avem sa recuperam banii pana in 2019 si cei de dupa?
ce ar trebui sa facem si cat de repede?
7.in aceste conditii putem gasi un avocat dispus sa ne asiste contra unui comision de succes?
multumesc
va multumesc tuturos celor care v-ati facut timp sa raspundeti.Am inteles ca sansele sunt destul de mici si atunci si din pct nostru de vedere nu are sens sa investim bani intr-o cauza pierduta.am decis sa dau aici toate detaliile poate asa putem lua o decizie mai informata daca ne ajuta cineva cu raspunsuri.
buna suntem un grup de 7 persoane din tara si Cautam avocat specializat in dreptul muncii in Bucuresti,care ar fi dispus sa ne reprezinte contra unui comision de succes in recuperarea unor salarii de aprox 10k eur de persoana de la o firma aflata in faliment.Mai multe detalii in privat,multumesc
buna acum vreo 2 saptamani am observat faptul ca contul meu de pe un site de vanzari a fost blocat in mod abuziv in timp ce eram in negocierea unei tranzactii si am primit o notificare doar dupa blocare.
voi face aici o lista cu abuzurile pe care eu cred ca ei le-au savarsit:
am fost anuntat doar dupa blocare ca contul meu a fost blocat pentru numeroase incalcari ale regulamentului.
1.Cum as fi putut sti ca am incalcat de mai multe ori regulamentul lor daca nu am fost anuntat???????si notificat macar de 3 ori???
2.Sa presupunem ca as fi fost notificat de incalcarea regulamentului si nu as fi inteles sa ma conformez,atunci OBLIGATORIU ar fi trebuit sa primesc un preaviz de sa zicem 10 zile pana la blocarea contului,pentru ca desi platforma este a lor,datele din contul meu,pozele,,mesaje private si nr de telefon din mesagerie sunt ale MELE!
3.Si daca totusi am ajuns la momentul in care contul este blocat,aceasta trebuie facuta in asa fel incat anunturile sa fie inactive,dar eu sa am in continuare acces la datele Mele private din contul Meu,deoarece eram in mijlocul unei tranzactii.
Pe mine ma intereseaza mai putin T&C lor si ma intereseaza mai mult legislatia nationala si europeana si este obligatia lor isi alinieze T&C la ea.
Eu consider ca o masura atat de radicala ca blocarea unui cont sau depunerea unui reclamatii la forurile abilitate trebuie sa fie apelate doar dupa epuizarea tuturor modalitatilor de mediere a divergentelor.
De mai mult de o luna le tot scriu mailuri si primesc acelasi raspuns in limbaj de lemn:contul a fost blocat pt incalcarea regulamentului adica :"Intrucat in ambele conturi au fost identificate aceleasi date de contact - numele "marius" si numarul de telefon "0xxx ", precum si anunturi similare, acest cont nu va mai putea fi reactivat",desi ar fi putut fi vorba despre doua persoane diferite care folosesc acelasi device,
intrebarea mea e urmatoarea: trecand dincolo de faptul ca motivul blocarii este unul subiectiv si discutabil,modul in care a fost pusa in practica aceasta masura este in conformitate cu legistatia in vigoare inclusiv gdpr?daca nu,unde ma pot indrepta pentru a ii ajuta sa isi alineze T&C la legislatia europeana?multumesc
dupa cum ziceam mai sus am fost victima unei tentative de inselaciune pe olx.Am trimis un mail la DLAF in care am explicat situatia si am dat probe si indicii.Nu doream atat despagubiri sau ceva personal ci sa ii prinda si sa ii pedepseasca pe borfasi ca sa nu ii insele pe altii. Doream un fel de autosesizare a lor.Am primit o scrisoara acasa in care m-a anuntat ca a fost trimisa la parchetul din cj solicitarea respectiva .Apoi am primit o scrisoare de la parchetul din cj ca dosarul s-a clasat cu o explicatie complicata,ca nu a fost frauda informatica ci inselaciune,incadrare gresita etc. .morala?
mariuscia
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
si eu am patit asta au incercat sa ma fraiereasca si pe mine.am trimis un mail la DLAF unde am explicat situatia,si apoi am primit acasa un plic de la MAI ca au inceput cercetarile.poti face si tu asta daca vrei.
din pacate nu mai este obligatoriu ca agentul care foloseste cinemometrul sa aiba atestat operator radar.stiu asta dintr-o sentinta.
latka a scris:
Puteti contesta, sansele depind de ce se poate observa pe inregistrarea video si pe eventuale greseli din completarea PV de contraventie. Politia nu e obligata sa arate filmarea, de asemenea faptul ca nu ati fost oprit de cei care v-au filmat (e posibil sa fi fost o masina neinscriptionata, e inca legal, daca nu se modifica legea) nu reprezinta o incalcare a legii. In PV de contraventie ar trebui sa fie mentionata o localizare mai exacta a locului unde ati savirsit fapta (km X, strada Y etc), asa ca puteti revedea locul si studia daca era limitare de viteza (e foarte important, daca limita nu exista sau e alta, fapta nu exista, judecatorul nu o reincadreaza si da alta sanctiune).
Daca veti contesta PV , sunteti indreptatit sa cereti (cf art. 121 din HG 1391/2006 , pentru care ati fost sanctionat) ca in intimpinare, intimatul (politia) sa prezinte urmatoarele: inregistrarea video a masinii dvs. la momentul respectiv, copie dupa avizul metrologic in termen (se reavizeaza in fiecare an) al echipamentului radar respectiv, copie dupa atestatul de operator radar al celui care v-a filmat si care are un ID ce trebuie sa fie identic cu cel ce apare pe filmare, copie tradusa dupa manualul de utilizare a aparatului radar.
Studiati OG2/2001, NML-021/2005, eventual manualul in limba engleza pentru echipamentul radar mentionat in PV. Pentru AUTOVISION BEE III un exemplu aici: [ link extern ]
Daca nu va descurcati, apelati la serviciile unui avocat.
buna.eu am contestat de curand o amenda asa ca am studiat din greu.presupun ca e vorba de un radar autovision.el poate masura viteza si din mers si static doar ca in miscare scade viteza autospecialei din viteza masurata si apare un simbol pt modul miscare.daca era in modul static si a masurat viteza in miscare atunci la viteza dv mai adauga si viteza lui ceea ce va da un motiv serios de anulare.eu am platit amenda redusa si apoi am contestat pv.daca aveti mult timp si rabdare aveti dreptul sa contestati si sa cereti filmarea.sunt sanse sa gasiti motive de anulare dupa ce studiati filmarea si maualul aparatului.
e foarte important daca era autovision sau trucam.daca mai erau si alte masini in raza aparatului.oricum recomandarea mea daca contestati sa o faceti cu un avocat sau cu o documentare serioasa pe net.nu e suficient ca ei sustin ca ati avut 103 ci trebuie sa dovedeasca asta fara nici un dubiu in instanta ceea ce e destul de greu pt ca in general ei mai fac mici greseli care pot fi speculate.oricum va recomand sa contestati pt ca va poate favoriza scaderea marjei de eroare care este acum in discutie