avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate johnny8

Activitate johnny8

Răspuns la discuția Redobandire permis
Va multumesc pentru raspuns, intrebarea mea era de ce s-a dispus anularea permisului cu 6 luni inainte sa imi expire interdictia? Pe acea instiintare spune ca incepand cu 1.09.2020 v-a fost anulat permisul de conducere si nu mai aveti drept de circulatie, desi procesul s-a terminat in luna aprilie 2018 nu in septembrie 2020

Multumesc anticipat,
Buna seara, In 2018 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare si pedeapsa complementara de a nu conduce autovehicule pe o perioada de 3 ani. Cu aproximativ 6 luni inainte sa imi expire interzicerea acestui drept am primit acasa de la biroul rutier o hartie prin care ma informeaza ca permisul meu de conducere a fost anulat incepand cu septembrie 2020. Cum se face ca permisul meu a fost anulat dupa mai mult de 2 ani de la data cand a ramas sentinta definitiva? Nu voi avea probleme cand ma voi prezenta pentru un nou examen in cateva luni? Multumesc
Buna seara, am urmatoarea condamnare:

În baza art. 66 alin.1 lit.a,b,i Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care este necesar permisul de conducere, pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 65 alin.1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit.a,b,i Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care este necesar permisul de conducere. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4(patru) ani, calculat conform art. 92 Cod penal, dispoziţie faţă de care pedeapsa accesorie stabilită prin prezenta sentinţă penală, anterior indicată, urmează a deveni executabilă doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere şi a executării pedepsei principale a închisorii în regim de detenţie.

Dupa acesti 3 ani trebuie sa mai fac scoala de soferi sau dau direct examen? De asemenea pot pregati dosarul dinaintea implinirii termenului de 3 ani intrucat sa fiu programat la examen imediat dupa acea data? Daca da, de unde imi voi lua dosarul, de la politie?

Va multumesc
Răspuns la discuția Prelungire drept de circulatie
Puteti sa imi spuneti va rog ce trebuie sa contina cererea si unde o depun mai exact? Va multumesc
Buna ziua. In 2014 am fost implicat intr-un accident rutier din care a rezultat decesul unei persoane. Pana anul acesta dosarul s-a plimbat de la politie la parchet iar dovada de circulatie o luam de la procuror la fiecare 30 zile. Cand am fost acum aproximativ 2 saptamani sa prelungesc dovada la Parchet mi s-a comunicat ca dosarul a ajuns in rechizitoriu la judecatorie si ca trebuie sa merg vineri de la o anumita ora sa depun cerere pentru prelungirea dovezii de circulatie. Am solicitat avocatului sa trimita cererea insa de 2 saptamani tot astept si nici un rezultat. Pot merge si eu sa depun, daca da, cum arata cererea? Va multumesc mult
Buna seara, am nevoie sa incadrez urmatoarele bunuri ce vor fi achizitionate la mijloace fixe doar ca nu am gasit exact unde..Nu stiu exact unde sa la incadrez la mijloace fixe sau obiecte de inventar

Scari si platforme de lucru
Aspiratoare profesionale de curatenie
Carucioare de curatenie
Kit spalare geamuri
Costume de protectie, salopete, combinezoane, incaltaminte de protectie.
Echipamente IT( pc, laptop, router, videoproiector) + licente aferente acestora.
Consumabile birou in valoare de peste 2500 ROn
Mobilier birou - biblioteca, scaune, birouri

Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsuri, o zi buna!
Stiu ca instanta va face aprecierea in legatura cu pedeapsa, doar voiam sa stiu daca e obligatoriu ca la ucidere din culpa in cazul amanarii sa dea automat si interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 2 ani. Va multumesc!
Buna seara, tinand cont de noul cod penal ce ar fi mai favorabil pentru un sofer care a savarsit infractiunea de ucidere din culpa , mentionand ca nu are antecedente penale,dispune de studii superioare si foarte bine integrat in comunitate? Din ce am citit multe persoane aleg pedeapsa cu suspendarea deoarece iti asigura recuperarea permisului de la 1 an dupa ce ramane sentinta definitiva, insa amanarea pedepsei in opinia mea este mai favorabila dar iti poate suspenda dreptul de a conduce cu minim 2 ani. Soferul a cerut acord de recunoastere a vinovatiei, pe ce considerati ca ar trebui sa mearga? din ce stiu la amanarea pedepsei in toate cazurile de ucidere din culpa se da ca si pedeapsa complementara interzicerea de a conduce pe o perioada de 2 ani.

Multumesc anticipat.