avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Dan

Activitate Alexandru Dan

Contorizati tot consumul de utilitati astfel incat sa puteti dovedi ca platiti mai mult decat consumati, si eventual sa le cereti reducerea costurilor pentru viitor si restituirea diferentei in plus, pentru trecut. Cat despre compartimentare, daca aveti spatiul in chirie, probabil contractul va obliga sa le obtineti acordul pentru lucrare, in schimb daca sunteti poprietarul spatiului nu aveti nevoie de acordul lor. Nu cred sa fie necesar un acord de la Primarie pentru compartimentare in sine, insa e posibil pentru racordarea la diverse utilitati.
Răspuns la discuția Regimul matrimonial
Daca nu a fost incheiata prin inscris autentic, conventia este nula absolut, astfel ca nu produce nici un fel de efect.
Din cate stiu eu, pentru semnarea unui contract, societatea poate delega o persoana prin inscris sub semnatura privata, cu aplicarea stampilei societatii.
Delegatia sub semnatura privata si stampila este valabila; posibil sa fie alt motiv pentru care va cer imputernicire legalizata, cum ar fi depunerea online a declaratiilor. Conteaza mult si ce anume vreti sa cereti de la CAS prin reprezentantul trimis.
Răspuns la discuția Infiintare societate comerciala
In cazul asta in actul constitutiv veti fi asociati 50 - 50 %, iar ca si administrator veti figura doar dvs.
Va salut. Poate o persoana care a fost condamnata cu amenda penala de 1000 lei pentru nevirarea sumelor retinute la sursa, sa fie membru al unui consiliu de administratie al unui SA ? Va multumesc anticipat.
Va salut. Am nevoie si de alte pareri referitor la un pvcc in care amenda aplicata este "1000-1500 lei". Constituie motiv de nulitate a procesului verbal ?
Buna seara. Am nevoie si de alte pareri intr-o speta. A si B au un accident de circulatie (B da cu spatele intr-o intersectie si il loveste pe A). Se completeaza formularul de constatare amiabila a accidentului la unitatea unde B este asigurat. Asiguratorul intocmeste list cu componentele ce vor fi schimbate, A se deplaseaza la o unitate service, unde ii este reparata masina, si apoi se prezinta la asigurator cu factura de reparatii pentru a le-o inmana. Ulterior, asiguratorul devine suspicios cu privire la conditiile in care s-a produs accidentul si refuza plata. Solicita si obtine anumite declaratii de la cei implicati, din care rezulta ca acidentul s-a produs asa cum a fost declarat initial. Asiguratorul tot nu plateste. Recent, unitatea service ii cheama in judecata pe asigurator si pe A pentru "obligatie de a face", adica sa i se plateasca reparatia, daune interese si penalitati. Sunt nelamurit cu privire la posibilitatea ca A sa suporte contravaloarea reparatiei in conditiile in care nu am certitudinea existentei unui accept scris de plata din partea asiguratorului cu privire la contravaloarea reparatiilor si nici cu privire la existenta unui raport juridic intre service si asigurator, de reparatii efectuate masinilor asiguratilor. M-ar ajuta un sfat de la o peroana cu experienta in situatii similare. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția PFI-Contract de comodat
Comodatul este un contract de imprumut de folosinta, aplicabil doar bunurilor. Modul de colaborare intre PFA (cred ca asta vrea sa insemne PFI )si o alta societate nu este comodatul. Actul normativ care reglementeaza PFA vorbeste de colaborarea acesteia cu alte persoane juridice.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
vad ca multi cer sintezele de la Nomina Lex, asa ca le cer si eu - consjur1@yahoo.com ; cu multumiri anticipate si spor la invatat.