avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate Bucureti77

Activitate Bucureti77

Buna ziua,
Referitor la Asociatie de Proprietari am o intrebare:
Locuiesc intr-un imobil cu 9 apartamente. Unul din acestea este de la ICRAL. restul 8 sunt proprietate
Asociatia este compusa din:
-5 apartamente detinute de un proprietar,
-1 apartament proprietar
-1 apartament proprietar subsemnatul.
Mai exista 1 proprietar care nu este in asociatie, plus ICRAL.

Asociatia are un comportament abuziv si as dori sa ies din aceasta Asociatie.
1. Daca ies, Asociatia mai are temei legal, mai poate functiona?
2.Pentru cei care nu sunt membrii in asociatie, este obligatorie plata salariu administrator si alte cheltuieli ale asociatiei?

Multumesc, o zi buna
Proprietar si coproprietar, acte vanzare - drept de preemptiune imobil.

Buna ziua,
Doresc sa cumpar 3/4 din cota de proprietate a unei case.
Casa este detinuta de un proprietar 3/4 si un coproprietar 1/4 din proprietate.
Casa nu poate face obiectul iesirii din indiviziune, deoarece are 2 camere o baie, o bucatarie.
Proprietarul de la care vreau sa cumpar si cu care m-am inteles, detine 3/4 din casa.
Coproprietarul ( 1/4 ), este internat in spital, avand diagnostic de dementa si Alzheimer.
Am fost la un notar, sa ne faca actele pentru cota parti 3/4 si spre surprinderea mea, acesta a cerut ca coproprietarul sa vina sa semneze ca este de acord cu vanzarea.
Din cate stiam, acest drept de preemptiune se aplica in cazul terenurilor agricole, paduri sau cladiri de patrimoniu. Nu am gasit lege care sa specifice expres acordul coproprietarului in cazul imobilelor.
Ma puteti ajuta in aceasta chestiune? As dori sa vad si parerea Dvs.

Multumesc!
Ciprian
Multumesc!

Buna ziua, am achizitionat in urma cu ceva timp un imobil care a fost revendicat de proprietar (vanzatorul) si castigat (restituire), dupa care am facut v-c cu dansul.

Casa a fost rechizitionata de comunisti in 45 si restituita de PMB proprietarului de la care am cumparat eu.

Accesul in imobil se face pe un drum de servitute perpendicular cu strada.
Direct din acest drum intru in casa (usa casei). Pe acest drum de servitute au acces si alti proprietari de la imobilele invecinate. Ceilalti proprietari intra pe servitute, iar din sevitute pe proprietatea lor ( care este imprejmuita de gard, teren, apoi casa).
In proprietatea mea nu este cuprins acest teren de servitute. Un vecin a cerut la un moment dat un CU de la primarie si acolo s-a mentionat ca terenul (servitutea) a apartinut casei mele.
Dealtfel este si logic, eu intru din servitute direct in casa, ceilalti dupa cum am explicat au gard, teren si apoi casa.

Ma gandesc ca atunci cand s-a facut restituirea s-a omis aceasta servitute.

Nu ca as avea nevoie de acest teren, dar exista deja discutii cine ce drept are... va dati seama, eu nu pot sta fara perdele opace la ferestre pentru ca din servitute se vede direct in casa. Nici cu ferestrele deschise din cauza noxelor ( unii vecini stationeaza masinile pe servitute)
Ei au gradini inainte de ferestre.

Acest drum de servitute are acces din strada (perpendicular cu strada) si nu este identificat ca si intrare. Avem o poarta la intrarea pe acest drum si toti vecinii au cheie de interfon ( montat pe poarta)

Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu ceea ce ar trebui sa fac si unde ar trebui sa merg sa fac putina lumina.
Chiar si niste pareri avizate mi-ar fi de folos, pe langa indrumarile de rigoare.
Multumesc frumos.
Buna,
Am rezervat un pachet de vacanta cu demipensiune, insa in pen-ultima zi, ne-am imbolnavit cu totii (2 copii si 2 adulti) Banuiala mea este ca ne-am imbolnavit din cauza ca, camera in care am dormit, era izolata prost (feronerie de proasta calitate) si paturile cu capul pe peretele exterior de Nord
Proprietarul vilei, refuza sa ne taxeze fara o zi, spune ca nu-l intereseaza si ca banii se pierd.
As vrea sa stiu ce parere avizata aveti in cazul acesta?

Merci
Buna ziua,
Suntem o firma mica de programare IT.
Punctul de lucru il avem intr-o mansarda de 120 mp, situata intr-o cladire P+1+M+pod.
Va rog sa ne precizati daca avem nevoie de autorizatie ISU avand in vedere cele specificate mai sus.

Multumesc
2 ani, insa daca nu-mi dadeau atat de multe instiintari de completare (6 la numar) ma incadram lejer.
Instiintarile nu au cuprins toate actele care lipseau ci pur si simplu dupa ce faceam completare, peste 30 zile, voiau alta completare si apoi alta, chiar instiintari dublate...,
Merci
Buna ziua,
Am obtinut CU de la Primaria S2 si apoi am depus toate actele solicitate in vederea obtinerii autorizatiei de constructie.
Ulterior am primit o serie de cerinte din partea primariei, in scris ( pentru completarea dosarului pentru autorizatie). Unele din cerinte solicitate fiind nefondate ( spre exemplu aveam viza ISC pe dosarul DTAC) insa angajatul primariei nu s-a uitat bine in dosar si mi-a solicitat aceasta viza. Apoi dupa ce m-am dus la primarie si i-am rugat sa se uite in dosar dupa viza, au recunoscut ca exista. Ulterior am primit o alta solicitare de depunere planuri in original (planuri care erau de fapt depuse in dosar) .In sfarsit, una peste alta din instiintari in instiintari am ajuns ca mi-a expirat CU fix cu doua zile inainte de a-mi pune viza si a-mi da autorizatia.
Angajata primariei m-a sfatuit sa depun din nou actele pentru CU...

Am rugamintea de a-mi spune ce trebuie sa fac, avand in vedere aceasta situatie.
Intrebarea este:
Daca valabilitatea CU este inghetata odata cu momentul depunerii actelor pentru autorizare?
Daca pot sa depun o sesizare in care sa mentionez ca din cauza lor s-a tergiversat procesul de obtinere autorizatie constructie pana cand a expirat CU. Are rost sa solicit o audienta la primar ?

Multumesc frumos