avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei_1989

Activitate Andrei_1989

Salutare!

Știu ca întrebarea pare ciudată, dar am curiozitatea asta. Pot să blochez (banez) utilizatorii site-ului meu fără a risca vreun pic să mă dea în judecată ?

De exemplu, în site-ul meu există câteva funcții care pot fi abuzate cumva. Ca să dau un exemplu, utilizatorii care încarcă în contul lor un anumit tip de fișiere au vizibilitate mai mare în site. Acele fișiere încărcate nu pot fi verificate decât manual. Ori, numărul de utilizatori fiind mult prea mare, lucrul ăsta nu se poate verifica. Totuși, utilizatorii încarcă acel fișier cu date derizorii, care nu au legătură cu funcția site-ului. Și fac asta ca să obțină acea vizibilitate extra în site.

Dacă este clar ce am spus mai sus, mai departe aș vrea să menționez că în politica site-ului există o mențiune referitoare la acest tip de abuz.

Prin urmare, intenționez să banez utilizatorii care încalcă regula. Pentru că, fără doar și poate, acei utilizatori folosesc funcția în mod abuziv, ca să aibă o vizibilitate extra în site (lucru care îi aduce, într-un fel sau altul, avantaje financiare).

Deci, repet întrebarea:

Este site-ul meu. Pot bana utilizatorii în condițiile în care se încalcă politica site-ului ? Dacă răspunsul este "da, poți să-i banezi, pentru că e site-ul tău și politica site-ului tău", aș vrea să știu mai departe care-s limitele. De exemplu,, dacă n-aș avea ce face, aș putea să-i banez pe toți care îi cheam Ion și e totul ok pentru că e site-ul meu ?

Era super dacă aș primi răspunsuri de la cunoscători...
Bună seara!

Mă confrunt cu o problemă.

Am fost păcălit la un magazin comercial. M-a taxat mai mult decât au făcut produsele respective. Plata a fost făcută cu cardul și mi-am dat seama de pagubă când am ajuns acasă. Bon n-am primit.

N-am niciun dubiu. Respectivul casier a făcut-o intenționat. Nu mai intru în detalii pentru că n-are sens.

Intenționez să fac plângere la ANPC, dar din câte îmi aduc aminte ca să faci asta mai întâi trebuie să apelezi la înțelegerea amiabilă. Am dubii că o să funcționeze.

Întrebarea, care este legată de problema descrisă, este:

Comit o ilegalitate dacă atunci când mă duc să-i cer socoteală casierului îl înregistrez audio ?
Bună seara!

O întrebare:

Știu că fără consimțământul în scris al unei persoane, nu îi poți folosi cardul bancar.

Întrebarea este: asta înseamnă că e și ilegal ?

De exemplu, soția mea mă lasă să-i folosesc cardul. Așa cum și eu o las și eu pe ea să-mi folosească cardul. Am comis o ilegalitate amândoi atât timp cât nu ne-am dat acceptul la bancă în mod expres (prin împuternicire) ?

În mall, există unul-două magazine de haine care acceptă să faci retur numai dacă le dai seria și nr de buletin.

La întrebare: de ce este nevoie de ele, mi s-a răspuns că asta e legea contabilității.

Ceva e putred aici:

1. De ce nu toate magazinele cer datele respective când vrei să returnezi un produs ?

2. De ce nu mi se cere seria și nr și atunci când cumpăr ?
Oameni buni, un lucru aș vrea să lămuresc, pentru că ați interpretat destul de mult întrebarea mea.

Vreau să mă mut cu chirie. Eu, soția și 2 copii mici.

Întrebarea pe care am pus-o avea rolul să mă facă să înțeleg dacă eu devin răspunzător sau proprietarul în cazul în care un vecin cheamă poliția pentru că fac copii gălăgie (se joacă, bla bla bla, înafara orelor de liniște),..

Întreb pentru că găsesc o mulțime de proprietari care, atunci când aud de copii, au rețineri și într-un final nu acceptă să le închiriez apartamentul pentru că preferă să închirieze unor persoane "liniștite".

Și mi-am pus întrebarea: Dacă va exista contract de închiriere și la un moment dat unui vecin îi sare țandăra, că na, mai aleargă copiii prin casă, cine va deveni responsabil ? Eu sau proprietarul ?

Dar dacă nu ar exista contract de închiriere declarat la anaf. Cine ar fi responsabil ? Eu, clar. Dar și proprietarul ?

Repet. Sunt curios ca să înțeleg mai bine reținerea proprietarilor când aud copii.
Cum adică e treaba lor dacă vor să vorbească cu proprietarul ? Există o lege în sensul ăsta sau nu ?

Când e chiriașul responsabil pentru ce se întâmplă în apartament și când este proprietarul ?

Adică, spuneți că cel care e în apartament va fi tras la răspundere. Ok. Atât ?

Parcă lipsește ceva...

Dna Mița, răspunsul dvs e ambiguu.

Formulez altfel nedumerirea mea:

Cazul 1:

Sunt chiriaș, fără contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?

Cazul 2:

Sunt chiriaș, cu contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?

Mulțumesc pentru răspuns!

Am avut la un moment dat plăcerea să mă trezesc cu poliția la ușă din cauza unei plângeri. Primul lucru pe care mi l-au spus a fost: "Bună ziua! Vrem să vorbim cu proprietarul". În condițiile astea, cum puteți să spuneți că "De ce se întâmplă în apartament este răspunzător cel care a determinat venirea poliției" ?

Întrebarea mea cred că e destul de clară. Chiar nu pot s-o formulez mai clar de atât.

Mă interesează să știu în ce condiții pot deveni responsabil atunci când sunt chiriaș. Semnarea unui contract de închiriere mă va face responsabil pentru ce se întâmplă în apartament ? Sau responsabil va fi în continuare proprietarul ?
Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?

Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?

Puteți să-mi explicați puțin ?