Buna ziua,
Luna aceasta mi-a fost suspendat procesul de la ICCJ cu city insurance (asigurator in faliment).
Nu imi este clar daca trebuie sa fac ceva mai departe?? Dosarul de dauna ii deschis din 2017 si de atunci se tot plimba de la o instanta la alta..
Am un proces cu asiguratorul RCA. Anul trecut am pierdut penalitatile de intarziere de 0,2%/zi (ICCJ a casat o parte din sentinta si a retrimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel). Curtea de Apel a eliminat aceste penalitati de 0,2 % de intarziere si pot face recurs in 30 zile. Credeti ca are rost sa fac recurs avand in vedere ca se judeca/ decide tot la ICCJ? (care mi-a casat odata sentinta privind penalitatile de la Asiguratorul RCA)
Da bineinteles.... Sunt angajat pe departamentul de controlling nu contabilitate
Buna,
Lucrez la o multinațională in departamentul de Controlling si am incadrarea dupa legislatia romana de Economist, de cateva luni bune am alt superior care mi-a dat sarcini specifice departamentului de contabilitate care nu sunt in fisa postului.Am executat tot ce mi-a cerut cu toate ca nu sunt in fisa postului.Azi mi-a zis ca vrea sa ma mute definitiv la Contabilitate, in conditiile in care tocmai a luat un coleg nou cu mine pe Controlling. Ma pot opune mutarii in aly departament si semnarii unei noi fise a postului? Pot notifica departamentul de Hr ca nu sunt dispus sa indeplunesc sarcini care au legatura cu alt departament?
Am cumpărat un apartament într-un complex rezidențial. Separat am achiziționat doua locuri de parcare (prețul lor a intrat în prețul apartamentului), când am semnat la notar dezvoltatorul a zis ca pt locurile de parcare și spatiile pt depozitare se va semna un acord colectiv la notar după ce se muta toți locatarii. Am făcut și o procura prin care îl deleg pe dezvoltator sa semneze în numele meu. Cum pot sa vad dacă acel acord notarial s-a semnat? Dezvoltatorul nu ne răspunde
Poate sa fie mutat un salariat de pe o poziție de Analist Financiar (departament de controlling), pe o poziție de Economist (departamentul Contabilitate) fără acordul acestuia? Precizez ca nu este vorba de o restructurare de posturi, pur și simplu este alegerea șefului de birou
Buna,
Am nevoie de ajutor. Ma pot incadra la un credit Prima Casa, daca sotia mea a primit prin donatie inainte de casatorie in anul 2010 o casa?
Mentionez ca nu detin si nu am detinut niciun imobil pe numele meu.
Multumesc
Am o alta speță, accidentul a avut loc în urma unor depășiri în afara localității. Soția mea a pierdut controlul și ne-am răsturnat. Limita legala de viteza în afara localității este de 90 km/h, arcul din bord al mașinii s-a blocat la 100. Politia tocmai ne-a informat ca limita legala pe acea porțiune era de 70(exista un indicator la 2-3 km distanta de la locul accidentului).Firma de asigurări poate sa se întoarcă împotriva soției sa își recupereze banii? (avea 30 km peste limita de viteza, dar era în depășire)
Ma puteți ajuta cu un răspuns, in cazul în care voi acționa în instanta asigurătorul, unde poate avea loc procesul? Mulțumesc anticipat
Buna ziua,
Am solicitat de la politie o copie dupa toate documentele de la dosar, dosarul nu s-a inchis, desi in data de 29 ianuarie au fost 3 luni de la accident. Mi-a fost teama sa actionez mai devreme si am cerut ajutor specializat, deoarece nu vroiam ca sotia mea sa aibe probleme (daca sunt peste 100 zile de ingrijiri atestate prin certificat medico-legal). Ma gandeam ca daca cer evaluarea medico legala si sunt peste 90 zile sotia va fi condamnata din oficiu. Dar ulterior am aflat ca daca eu nu depun plangere penala, sotia nu pateste nimic.
Desigur ca nu urmaresc un proces cu asiguratorul mai ales ca asigurarea mea este facuta la City Inssurance (din cate am inteles in acest moment sunt in redresare financiara).
Multumesc!