avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Ami1988

Activitate Ami1988

Dosarul unei cunoștință, depus pentru ajutorul de incalzire este respins strict pentru ca în ultima perioada a schimbat furnizorul de gaze naturale (momentan este la Engie, și vrea sa se transfere la restart energy, dar exista continuitate și nu a fost întrerupere între contractul veche și nou. Altfel satisface toate cerințele referitoare la venitul familiei si a depus toate documentele. Se poate respinge dosarul pentru ajutor de încălzire, doar pe motivul ca solicitantul are contract cu furnizorul x sau y? Cum se poate ataca respingerea dosarului și la ce lege, hg, se poate face referire și ce articol?
asteptarea mea era ca eu platesc cu 400 de euro mai potin impozit... de fapt 400 de euro /12 = 33.33 euro lunar = aprox. 160 de ron lunar care nu se impoziteaza = aprox 16 ron in plus care intra la salariu = aprox 200 ron / an venit plus in salariu si nu 400 de eu / an ... :) deducere din impozit mie inseamna altceva, adica platesc 400 de eu mai putin in impozit care imi vine inapoi in salariu
asa stiu ca este vorba de Legea95/2006 cu completari prin legea 72/2018 dar nu stiu exact articolul...
Buna ziua! Care este legislatia si exact care articol din lege se refera la faptul ca daca fac o asigurare de sanatate , pot sa cer de la angajator deducerea din impozit 40% din costul asigurarii respective , pana la un plafon de 400 de euro / an?
Buna ziua! Am un baietel nascuta pe 13,12,2017. De la data de 16,11,2018 platesc intretinere si pentru el. Este in regula acest lucru? Cand am intrebat cand o sa fie adunare comuna pentru votarea legii 67/2017 (sper ca nu am gresit nr. legii ) administratorul mi a zis ca nu o sa fie ca se aplica si nu se trec copii sub 3 ani, si nici nu a fost afisata nici o adunare pe tema asta.
Care este ultima varianta de lege, si este corect sau nu ca pentru un copil sub 3 ani sa se plateasca intretinere daca NU a fost facuta adunare pe tema asta?
Multumesc
Buna ziua! Am cumparat un produs de pe un site online, am platit cu cardul, banii au fost scosi de pe card dupa cumpararea produsului. Asteptam curierul si nu a venit si nici nu primeam nici un anunt legat de comanda mea. Pana la urma peste o saptamana am deschis contul facut pe acel site si la comenzile mele scria comanda anulata...cu bani scosi de pe card, fara sa fiu anumtata,sunata telefonic... Am apelat siteul telefonic, intreb de ce e comanda anulata, de ce nu am fost anuntata, de ce nu am primit banii inapoi? Ei nu stiu,probabil n-a fost pe stoc, sa sun vanzatorul, pentru ca nu ei vind direct ci printr-o alta firma,imi dadea numarul lor pt ca pe site erau informatii despre vamzator dar fara adresa de maol sau nr de tel deci fara nici o posibilitate de a contacta... Il sun pe vanzator si zice ca da imi cere scuze dar prodisul nu mai e pe stoc si ca ei au anuntat acest lucru catre siteul de unde au plasat comanda si au cerut ca ei sa-mi restituie banii cel mai repede...bani care n-am primit si a trecut deja o sapt... Intreb dar ma intereseaza produsul , o sa mai aveti pe stoc? Zice ca defapt au pe stoc dar cu alt pret, s-a scumpit... Intrebarea mea este ce drepturi am, avand in vedere ca are produsul pe stoc n-ar fi trebuit sa-mi livreze cu pretul afisat in momentul comenzii? Puteti sa-mi trimiteti art din lege referitor la situatia mea? Cum pot sa clarific situatia mea fata de vanzator daca vreau produsul la pretul afiasat in momenrul livrarii stiind ca mai are pe stoc cu alt pret, telefpnic sau apeland la protectia consumatorului?
As dori sa ma informez daca aceasta bicicleta ar fi acceptata pe drumurile din Romania ca si o bicicleta?
[ link extern ] /
Bună ziua! sunt funcționar public și particip la un start up unde aș dori să primesc o finanțare pentru ideea mea de afacere. În caz de succes se va înfința un SRL cu un domeniu de activitate total diferit de atribuţiile exercitate ca funcţionar public (inspector în construcții vs. serviciu pentru înot bebe)
Pot să înfințez o firmă dacă sunt funcționar public?
Pot să fiu angajată la acel firmă?
Pot să fiu angajat ca și administrator la acel firmă?
Dacă aș dori să păstrez funcția ca și funcționar public ce posibilități am? pot să fiu înfințătorul firmei fără să fiu angajat la acel firmă? Trebuie să anunț înfințarea firmei la unitatea publică?
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Buna ziua! as mai avea o intrebare... in cazul in care nu mai iau zilele de CO (ma duc direct la prenatal, pentru ca teoretic astfel am un salariu mai mare) atunci zilele de concediu ramase inauntru se va plati vreodata? sau le pierd in totalitate? am auzit ceva ca poate la sfarsitul concediului de maternitate , dupa cele 126 zile la suspendarea contractului de munca (sunt functionar public) poate se va plati zilele de CO ramase... si acest lucru trebuie ceruta, trebuie predat ceva hartie, cerere sau se va face automat? puteti cita articolul de lege in caz in care se plateste?
multumesc pentru raspuns...
Răspuns la discuția Concediu prenatal
As mai avea o nelamurire... cum zice legea "Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. " in total o sa primesc cele 126 zile, indiferent cand intru in concediu prenatal? deci zilele ramase din concediu prenatal se decaleaza ca si zile postnatal? sau primesc cate zile am fost in concediu prenatal si restul pana 63 de zile le pierd, urmand inca 63 de zile postnatal? Asa stiu ca nu e indiferent pentru ca concediul asta de sarcina se plateste cu 85% din salariu,fara impozit iar concediul de crestere al copilului numai cum 75% impozitat... imi puteti scrie cateva vorbe si de cuantumul acestor concedii?
multumesc pentru raspunsul rapid si detaliat!
O zi buna:)