avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate ..sorin,

Activitate ..sorin,

Retragere ordin de protectie ( restricție)
Reclamantul a cerut în apel că dorește anularea, retragere a ordinului de restricție, Tribunalul a hotărât încetarea ordinul de restricție, a rămas definitivă încetarea ordinului de restricție; sa afișat pe just.ro, am luat legătura cu Polițistul care mă supraveghează ( șeful secției ) am luat legătura cu Dumnealui să-l întreb când vin sa semnez încetarea ordinului, Dumnealui a zis că e liber azi și că mâine lucrează toată ziua, e legal să mă amâne până mâine sau e un abuz din partea Dumnealui? Pot veni la domiciliu daca nu am semnat hârtia că am luat la cunoștință încetarea ordinului? Ce e de făcut în situația asta?
Retragere ordin de restricție,
Buna ziua, daca se retrage un ordin de restricție de 2 luni, la apel cât va trebui să plătească cheltuielile de judecată? Mulțumesc.
Revin cu o întrebare, persoana care a cerut ordinul de restricție împotriva mea, dorește să se împace cum mine, ( e ok pentru mine nu mă deranjaza nu doresc sa fac rău nimănui , a greșit pot sa iert) acum daca acea persoana dorește la apel să spuna că dorește anularea ordinului de restricție va plăti chieltuieli mari de judecată?? Sau care e procedura legală, mă puteți îndruma va rog? Persoana care a cerut ordin de restrictie, e diagnosticata cu scrizofrenie paranoidă la din 2019
Ok, va mulțumim amândurora pentru informații, voi posta experiența mea aici, poate ajuta și pe alții, că și o paranteză nu înțeleg cum se pot elibera astfel de ordin de restricție fara o dovadă, nu am crezut un judecător poate face un astfel de abuz daca zic bine, am depus apelul fara sentința pe e-mailul judecătorie pentru că programul rea până la ora 10:30, am intrat pe portal just.ro și am văzut că apare apelul înregistrat, am fost și la registratura in program dar fiind aglomerat.....am cerut să mi se de-a o copie a sentinței dar slabă pregătire a personalului de acolo, am vorbit cu polițistul care mă supraveghează și am cerut dumnealui să mă anunțe când va sosi sentința, din nou o paranteză și poliția e slab pregătită plictisita, e cam primul venit primul servit....
Ok, mulțumesc, oare știți cât mă costă să fac apel, taxe etc?

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Dacă soluția a fost pronunțată în data de 07.07.2023, termenul se împlinește în data de 11.07.2023, prin raportare la prevederile art. 181 alin. (1) pct. 2 din Codul de Procedură Civilă, potrivit cărora: „când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;”.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius

Daca minuta a fost emisă în ziua de vineri, cum se calculează cele 3 zile, pot depune apelul luni?

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Puteți depune doar declarația de apel, iar motivele le veți formula printr-un memoriu separat, la momentul în care primiți hotărârea. Puteți solicita să vă fie comunicată la actuala locuință sau/și prin poșta electronică.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Apel fara sentinta
Am primit un ordin de restricție, părăsirea locuinței....am dovezi noi și vreau să fac apel, am primit de la poliție minuta in care scrie că pot face apel în trei zile, 7-7-2023, asta înseamnă că în data de 9-7-2023 trebuie sa fac apel dar nu am primit și sentința, sau sentința poate fi in posta la domiciliu părăsit, cum pot face apel în acest caz?
Protectia copilului,
Bună ziua, am următoarea situație; soția e bolnava de scrizofrenie paranoidă la din 2008, ia tratament, 1 an de zile nu a luat tratamentul pentru ca am făcut al 2 copil, până aici e ok, dar sănătatea ei sa agravat și am decis sa merg personal la medicul ei psihiatru și să îi cer să îi de-a tratamentul pentru că a început să aibă vedenii, erea recalcitranta.....medicul a zis că ia spus de mult să înceapă tratamentul dar refuza...( Soția a fost regulat la medic, dar fara tratament) am reușit să merg cu soția la medicul psihiatru ia dat tratamentul am venit acasă dar nu își luă tratamentul, a devenit recalcitranta și i-am dat 2 palme da ia tratamentul, regret că am făcut lucrul asta...soția a sunat la poliție, am primit ordin de restricție 5 zile apoi am ajuns la judecătorie, judecătorul a decis ca 1 luna nu am voie sa păstrez o distanta de 100 de metri, și că o pot suna, și ca soția și copii nu vor merge in centru protecție socială,
a încetat ordinul de restrictie. Copii nu au fost de față când i-am dat 2 palme la sotie, soția și a retras plângerea de la politie dar timp de 6 luni va venii protectia copilului la noi acasă pentru că soția a spus că au fost copii de față, un copil de 6 luni și unul de 2 ani și 6 luni, dar nu au fost de față, ce sa fac eu ca tata în situația asta?? La ce să mă aștept??
Am discutat cu cei de la Ajpis despre aceasta discuție și au zis că acesta lege nu e in vigoare, nu poate fi luată în considerare și că pot face doar 6570 lei in 12 luni, dar daca a crescut indemnizatia minima nu artrebui sa fie mai mult de 6570 ?

..sorin, a scris:

Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere copil, pe alt contract, as dori un răspuns, cum in Decembrie 2022 sa aprobat o lege prin care se puteau face până la 8 indemnizați nete, dar nu sunt normele, cum indemnizați minimă a crescut , as dori sa știu în 12 luni ce venit pot avea, se aplică tot cel de anul trecut 6570 lei ?

Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere copil, pe alt contract, as dori un răspuns, cum in Decembrie 2022 sa aprobat o lege prin care se puteau face până la 8 indemnizați nete, dar nu sunt normele, cum indemnizați minimă a crescut , as dori sa știu în 12 luni ce venit pot avea, se aplică tot cel de anul trecut 6570 lei ?