Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o speta legata de plata orelor suplimentare si a celor lucrate in sarbatori legale.
Caz concret: un salariat, in ianuarie, a lucrat 177 ore ceea ce inseamna ca a depasit norma cu 33 ore. Dar din cele 33 ore, 24 de ore sunt lucrate in zilele de 6 si 7 ianuarie (sarbatori legale). Din pacate nu se pot compensa aceste ore cu libere.
Intrebarea mea care este: cum se platesc aceste 33 de ore?
Varianta 1: ii platesc 33 ore suplimentare cu 175% si ii mai dau inca un spor de 100% pentru sarbatori legale ?
Varianta 2: din cele 33 ore ii platesc 24 ca ore lucrate in sarbatori legale cu spor de 100% si restul de 9 ore ca ore suplimentare ii platesc cu 175%?
Sau este alta varianta?
Buna ziua. Mă puteți ajuta cu 2 coduri cor pentru șef fabrica și director producție?
Și îmi puteți spune, va rog, daca postul de șef fabrica este "deasupra" postului de director producție?
Eu am găsit urmatoarele:
Sef fabrica- director sucursala, cod cor 112023 ( fabrica fiind un punct de lucru al societății)
Director producție - șef proces fabricație, cod cor 121913
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un cod COR pentru un salariat care a fost sofer si acum coordoneaza toti soferii, coordoneaza parcul auto si tot ce tine de masini?
multumesc
Buna seara. Detin un magaxin cu program nonstop. Comercializez bauturi alcoolice si as vrea sa stiu daca se pot vinde bauturi alcoolice dupa ora 22? Daca ma puteti trimite si la legea care m-ar lamuri as fi recunoscatoare. Va multumesc
Buna ziua. In cazul in care pe z apare incasare cu tichete de masa cum se face inregistrarea in contabilitate? Si daca se cumparara marfa cu acele tichete cum se inregistreaza plata facturii? Poate ma lamureste si pe mine cineva
Buna ziua. Un angajat doreste o adeverinta din care sa reiese persoana care este coasigurat. Ii trebuie pt casa de asigurari de sanatate si pt internare. Este vreo adeverinta tip? Se poate scoate din proog de contabilitate (folosesc saga)? Ma puteti ajuta cu un model?
Buna ziua. La punctul de lucru tre sa am condica de prezenta in care se trece ora de sosire si ora de plecare la fiecare angajat? Detin un chios (magazin alinentar) achizitionat recent si am 4 angajate program non-stop? Ce acte tre sa am la punctul de lucru in cazul unui control de la ITM?
La un program non-stop, cu un nr. de 4 angajati cum trebuie sa se faca pontajul conform legislatiei???? Ma poate ajuta cnv? Care sunt sporurile care se platesc?