avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei9320

Activitate Andrei9320

Buna ziua. Sotia mea este gravida a 2a oara și în Decembrie ar trebui să nască. Astăzi am vrut sa mi duc copilul de 1 an și 5 luni la creșă după ce în prealabil de prin Martie am vorbit și le am spus că voi aduce copilul la creșă din Decembrie (ne am răzgândit și am dorit să l ducem de acum) când soției i s ar fi încheiat Postnatalul (atunci nu știam că este gravida), dar astăzi am fost sunați de catre directoare și ni s a zis că nu ne poate primi copilul la creșă deoarece soția nu se întoarce la munca acum și că are la dispoziție 3 saptamani sa aduca o adeverință de salariat. Ni s a zis că, creșa nu este obligatorie și deci nu sunt obligați să ni l primească din moment ce soția rămâne în continuare acasă, în următorul pre și post natal. As dori sa știu pe ce lege s a bazat directoarea și ce as putea face eu sa mi pot duce copilul la creșă.
Buna ziua, am facut si eu o plangere la politia din Constanta impotriva unui individ de la care am inchiriat un apartament pe OLX caruia i am achitat intr un cont de banca o suma de bani dar care pe urma nu a mai raspuns la telefon. Detin numarul contului de banca si numele persoanei titulare, dar nu pot spune cu certitudine ca este aceeasi persoana cu cea cu care am vorbit la telefon. IPJ Constanta mi a trimis o scrisoare cum ca s a deschis un dosar penal si as dori sa stiu cum se va proceda mai departe si daca imi pot recupera banii. De asemenea, am o plangere inaintata si catre banca persoanei titular de cont ,in curs de solutionare. Daca detin numarul dosarului penal, pot cauta cumva pe internet sa vad in ce stare este dosarul sau cine este persoana care m a inselat?
Socrul meu a murit, soacra mea a primit un fel de ajutor de deces, pe langa cel de la stat si de la angatorul ei, Carrefour, si voiam sa stiu daca si unde ar trebui sa fie stipulat in contract acest lucru
Socrul meu a murit de curând, iar soția dansului a primit pe lângă ajutorul de la stat și un ajutor de deces de la angajator, Carrefour, as dori sa știu dacă și în cazul meu exista acest ajutor, vreo lege, care să impună angajatorului meu sa mi achite vreun ajutor de deces.
Răspuns la discuția Ore suplimentare
Va mulțumesc pentru informațiile acordate!
Răspuns la discuția Ore suplimentare
As mai avea o intrebare. Prietena mea a fost angajata aici cu contract de munca din luna iulie, imediat după ce a terminat liceul, și conform legii șomajului a beneficiat atât ea de prima de instalare de 1500 de lei în 2 transe cât și angajatorul de cei 2250 de lei acordați de stat pentru angajarea ei. I s a explicat de la Ajofm ca dacă ea își va da demisia va fi obligata sa dea prima transa primita de 750 de lei înapoi. In acest caz, demisie sau concediere, angajatorul este obligat sa plătească la rândul lui acea prima din partea statului de 2250 de lei, înapoi către stat, sau doar angajatul?
Prietena mea lucrează în buzău la o farmacie veterinara. În ultimele 3 săptămâni ea a lucrat de luni pana vineri de la 8 dimineata la 7 seara, ora 19, iar în weekend de la 8 la 13. Atunci când suna pentru schimbarea programului i se spune de fiecare data, te sunam noi imediat ca avem treaba, dar nu suna. Salariul ei în mana este 1100 de lei fix, dar pentru una din săptămânile de lucru ce s au nimerit luna trecuta a primit 42 de lei. Ce putem face în aceasta situație, cui ne putem adresa și cine ne va crede, pentru ca sunt 3 ore de munca peste cele normale zilnic?
Răspuns la discuția Valabilitate dovada
Intr adevar asa a fost. Am fost din nou la parchet pentru o cerere adresata doamnei prim procuror, apoi la politie unde mi s a eliberat o noua dovada. Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! In data de 28 05 2016 mi a fost retinut permisul de conducere in urma unui accident rutier si mi s a emis dovada de circulatie pe 15 zile apoi cate 30 de zile. Intrebarea este daca mai pot prelungi dovada inca o data avand in vedere ca toate canpurile libere de pe spate au fost completate, deci practic a 6a oara. Nici pana in ziua de azi nu mi a fost solutionat cazul desi au trecut 8 luni de zile aproape. Ce pot face in acest caz?