avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaicosmin

Activitate nicolaicosmin

Buna ziua. Am o situație care mă depășește. Am o firma într-un stat membru, eu stand în Romania. Daca cumpăr anumite produse cu livrare in Romania, care este procedura? De exemplu o firma din germania cumpără o apa cu livrare in Romania. Ce probleme poate intampina,
Buna ziua. Am un service mai mic, un srl. Am ca si cod caen principal, intretinerea si repararea autovehicolelor. Am casa de marcat. Intrebarea mea este, pot achizitiona piese de la furnizori, si sa le dau clientilor cu adaos? Pentru a da cu adaos trebuie sa activez si codul caen pentru vanzare cu amanuntul de piese, trebuie si alta casa de marcat? Precizez ca eu in statut am trecut si codul caen de vanzare cu amanuntul doar ca nu este activat momentan. Sunt intro dilema mare. Nimeni nu imi spune la fel, doar pareri diferite.
Răspuns la discuția Card tahograf
Daca esti prins cu alt card este amenda, in cazul unui accident depinde de gravitate. Dar atunci nu este doar amenda. Si inca ceva, nu te obliga nimeni, tu o faci singur. Succes. Si o spun ca si eu sunt sofer.
Buna ziua. Am o intrebare referitoare la importurile cu lubrifianti auto. Ce documente sunt necesare, atat din partea vanzatorului( din tara membra ue) cat si din partea mea ca si cumparator. Certificate, avize, etc?
Răspuns la discuția transport la serviciu si retur
din ce stiu, sper sa nu gresesc. angajatorul este obligat sa plateasca sau sa asigure transportul de la sediul firmei pana la locul unde te detaseaza sa lucrezi si inapoi la sediul firmei. daca tu esti din bucuresti si firma din giurgiu, atunci nu este obligat. doar daca te trimite de exemplu de la giurgiu la calarasi in interesul firmei. sau depinde de acordurile intre angajator si angajat.
Răspuns la discuția Stampila pe CMR
in cazul in care firma unde incarca nu elibereaza cmr-ul lor, atunci soferul este obligat sa faca cmr, si sa completeze acel cmr, inclusiv stampila. referitor la amenda nu stiu valoarea fiecarei tari. ce stiu italia si spania au amenzi destul de mari.
Buna ziua. Din cate stiu, pentru orice societate, sistemul de operare depe calculatorul firmei trebuie sa fie cu licenta. Intrebarea mea este: licenta sistemului de operare trebuie sa fie cumparata de la noi din tara sau se poate cumpara si din strainatate?