avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 53 din 1063
In opinia mea, nu cred ca va poate da o dovada cu drept de circulatie , deoarece :

Articolul 111
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.

La acelasi articol se precizeaza totusi ca :
(6) La cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunțării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului poliției rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
[ link extern ]
Prin urmare, procurorul ar avea dreptul doar sa PRELUNGEASCA dreptul de circulatie, ori in cazul dvs. nu mai aveti asa ceva, vi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie. Nu poti prelungi ceva ce nu exista.

Lucrul asta l-a subliniat si Curtea Constitutionala.

Cristi2001!! a scris:

Bună ziua , pentru părăsirea locului accidentului , mi s-a oferit o dovadă fără drept de circulație până la soluționarea cazului , avocatul mi-a spus ca a făcut o cerere , pentru a-mi da o dovadă de circulație , el precizează ca a vorbit cu procurorul și aceea ordonanță este gata rămâne să meargă el să o ia pt ca el a făcut cererea și nu vor să mi-o dea mie… întrebarea mea este …. Este posibil așa ceva sau nu și sunt doar abureli ?

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat deja, legea nu cere vreun acord inainte, dar, chiar dvs. ati spus ca ati fost anuntata initial de acele lucrari. Puteti si dvs. sa faceti renovari, la partile comune, nu va opreste legea. Anuntul initial e pentru a putea participa cu o parte din suma.
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 647

Regimul juridic general

(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.

(2) Când bunul comun are caracter accesoriu în raport cu un bun principal, fiecare coproprietar poate să dispună cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate asupra bunului comun numai odată cu exercitarea dreptului de dispoziţie asupra bunului principal.

(3) Cheltuielile pentru întreţinerea şi conservarea bunului comun se suportă în mod proporţional cu cota-parte din drept a fiecărui coproprietar. Când bunul comun are caracter accesoriu, în absenţa unei convenţii contrare, cota-parte din drept a fiecărui coproprietar se stabileşte în funcţie de întinderea bunului principal.


Detalii: [ link extern ]
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul civil nu pomeneste de urgenta, ci de impartirea cheltuielilor.. Poate ca dvs. nu ati fi dorit niciodata sa reparati proprietatea comuna.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există, delimitate partea lui sau a dvs. de fațadă sau luminator , sunt părți comune în coproprietate. Atunci când se efectuează lucrări de reparații pe o parte comună, costurile se repartizează fiecăruia dintre coproprietari, în funcție de cota parte indiviză.
Va trebui să suportați o parte dintre cheltuieli.
Temeiul legal este dat de codul civil, partea ce se ocupă de proprietate comună.
Ex. art. 654.
Permisul nu se anuleaza :
Articolul 22

(7) Verificarea medicală se efectuează în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I*).
(8) Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă psihologic pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.
(la 06-01-2019, Alineatul (8) din Articolul 22 , Sectiunea 1 , Capitolul III a fost modificat de Punctul 4, ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 345 din 27 decembrie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 4 din 03 ianuarie 2019 )
(9) Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.
[ link extern ]
Textul legii e clar, o entitate privata este obligata sa asigure acele locuri de parcare, conform :
Articolul 4
În spațiile de parcare aparținând entitățilorpublice și private, precum și în spațiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate și/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum și de către persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Dacă numărul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispozițiile prezentului articol nu se aplică.

Amenda minima e de 2000 RON.
[ link extern ]
Faceți o programare la DRPCIV Ialomița.
Tot pe site-ul DRPCIV găsiți și informațiile despe documentele necesare.
Răspuns la discuția Probleme instalații bloc
Incercati sa cititi ( si sa intelegeti, evident), prima data, discutiile alea mai vechi, unde scrie ( de catre un moderator pe care-l recomandati de obicei) exact ce v-am zis eu ( nu sunt singur impotriva "sfaturilor") mai gindesc logic si altii :

Faptul ca scurgerea unui apartament se face printr-o teava din apartamentul vecin, aceea apartine celui in apartamentul cui se afla si care are controlul direct asupra acesteia.
Interesat de reparatia tevii este cel de dedesupt, prin apartamentul caruia trece acea teava.


Exact asa ceva sustin si eu, ca ce trece pe proprietatea ta este in intretinerea ta.
Altfel, trebuie, ca proprietar, sa dai cheie celui de deasupra, ca sa-si supravegheze la orice ora din zi si din noapte "proprietatea" -teava de scurgere.

w_v_w_v a scris:



Mai departe sunteti dv singur impotriva tuturor sfaturilor date in astfel de situatii
Vedeti discutii mai vechi
1
www.avocatnet.ro/forum/discu...
2
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Care citire pare, sau este corectă? Dacă din diferența de indecși mecanici afișată pe cadran iese același consum, transmis electronic, atunci unde e problema ?

Nu contează povestile cu " cineva fura ", că v-a spus nu știu cine.

Dați detalii reale, altfel nu cred ca puteți primi sfaturi.
Dacă s-a votat în AG a asociației de proprietari, nu aveți ce face, veți plăti sau veți avea datorie și penalități.