Buna seara. Detin un loc de parcare la care singurul acces dinspre drumul public se face printr-un drum privat asfaltat cu o banda pe sens. Un supermarket foloseste acelasi drum pentru aprovizionare, si proprietarii parcarii si ai supermarketului detin cote parti egale din drum. Camionul care aprovizioneaza supermarketul ocupa in fiecare dupa-masa ambele sensuri ale drumului de acces timp de 1-2 ore, facand imposibila iesirea din parcare.
Legal camionul este indreptatit sa blocheze accesul spre parcari ? Daca nu, ce cai am pentru a rezolva situatia in care accesul este blocat zilnic ?
Daca numarul de inmatriculare initial pe care a fost emisa rovinieta este corect, deduc ca se va actualiza automat in evidenta CNAIR si va aparea noul numar la acelasi sasiu fara a fi nevoie de cerere, nu ?
Am vandut masina tatalui meu acum o luna si am verificat astazi pe site-ul CNADNR valabilitatea rovinietei. Exista o rovinieta valabila pe seria de sasiu a masinii dar cu numarul de inmatriculare de dinainte de vanzare. Nu am pastrat numarul vechi de inmatriculare, adica nu l-am refolosit la alta masina.
Este nevoie ca noul proprietar sa achite o rovinieta noua, sau poate astepta pana expira cea existenta ?
Intentionez sa vand autoturismul personal tatalui meu care are domiciliul in Alba. Am domiciliu in Bucuresti si am depus cerere la directia de taxe pentru certificat de atestare fiscala pentru "instrainare mijloc de transport inregistrat la adresa ...". Masina are ITP si RCA valabile inca o luna.
Mai am nevoie de alt act in afara de cele de mai jos pentru a merge la directia de taxe Alba-Iulia ?
- certificat atestare fiscala
- contract vanzare-cumparare in 5 exemplare
- carte identitate masina
- talon
- C.I. vanzator si cumparator, original + copie
Multumesc.
La asistenta@taxelocale6.ro nu am primit raspuns, am sunat la ei si am obtinut numarul de la departamentul de amenzi unde am cerut remedierea situatiei. Au eliminat ei obligatia de plata a doua zi. Multumesc inca o data.
Multumesc, am trimis mail adresei de suport cu documentele relevante. La sectiunea "plati anterioare" pentru amenda scrie "procesata". Am mentionat cand am facut plata detaliile (nr. PV, faptul ca se incadreaza in 48 ore) si informatiile apar in dreptul platii pe ghiseul.ro.
Voi reveni odata ce primesc raspuns la mail-ul trimis.
Buna ziua, pe ghiseul.ro apare o obligatie de plata pentru o amenda de circulatie in Bucuresti cu PV datat vineri la 19:30, amenda platita pe ghiseul.ro marti la 8AM, la jumatate din valoarea integrala conform PV:
"...sau poate achita in cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii PV jumatate din minimul prevazut, adica 250RON ... " (suma pe care am platit-o).
Avand dovada platii si PV-ul in original, cui trebuie sa adresez cererea de anulare a obligatiei de plata ?
Parintii mei au fost pacaliti in urma unei prezentari a unor aparate de masaj pentru pensionari. As dori sa incerc sa recuperez o suma de 3000ron returnand produsele cumparate. Contractul este incheiat in ziua de 12.04. Ma astept sa nu raspunda la numarul trecut in datele de contact.
Care este procedura pentru a solicita returnarea produselor ? Trebuie sa adresez o solicitare standard firmei la adresa trecuta in contract ? Cate zile de la incheierea contractului am disponibile pentru trimiterea solicitarii ?
Multumesc pentru raspunsul detaliat. In trecut, pentru o ridicare a masinii, am reusit sa vad fotografia doveditoare direct la politie a doua zi, in urma unei solicitari verbale.
Exista posibilitatea sa obtin sau sa vad filmarea/poza si in situatia de acum fara o plangere contraventionala, intampinare et cetera ?
In urma depunerii plangerii, se amana automat perioada posibilei suspendari ? Decat 15 zile in iunie as prefera 30 de zile de suspendare in februarie.