avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate simonamariaelena

Activitate simonamariaelena

Bună ziua. Există vreun temei legal ca adeverința de angajat a unei mame ce se află în ccc, așadar cu contractul de munca suspendat, sa nu fie luată în considerare la punctajul de departajare a dosarului pentru înscrierea copilului mai mare la grădiniță? Mulțumesc
Bună ziua. În zona în care locuiesc sunt cel puțin 3 câini comunitari care deranjează cu lătratul, mai ales noaptea. Va rog sa ma ghidați în rezolvarea problemei. Câinii sunt hrăniți de 2 doamne ce locuiesc în blocul alăturat și din ce am înțeles din discuțiile de anul trecut purtate cu cei de la primărie, nu prea au ce sa le facă. Doamnele sunt intr-un ONG și câinii sunt cipati și vaccinați și nu ii pot lua. Câinii latră mult noaptea și pe timpul verii este cam imposibil de stat cu geamul închis. Ce soluții legale sunt, va rog? Mulțumesc
Răspuns la discuția Concediu casatorie
Buna ziua!
Ma puteti ajuta, va rog, cu o lamurire: codul muncii spune "(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt. " Cele 5 zile de concediu primite pentru casatorie pot fi considerate 5 din cele 10 (concediu neintrerupt) pe care angajatul trebuie sa le efectueze intr-un an? As fi vrut sa pot face acele 10 zile din 5 zile de CO si 5 sa fie cele pentru casatorie. Multumesc.
Răspuns la discuția demisie din functie de conducere
Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu subiectul discutat, deoarece ma aflu intr-o situatie similara: in cadrul cererii de renuntare la functie de conducere, se poate preciza un termen de la care sa se produca schimbarea solicitata?
Răspuns la discuția Despre demisie
Buna ziua,


Multumesc pentru raspuns. Pentru in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă se poate considera neplata CAS'ului incepand exact cu data angajarii? Cred ca exista o diferenta de vreo saptamana intre data angajarii si data de la care apar in cadrul CAS cu plata efectuata de companie.
Răspuns la discuția Despre demisie
Buna ziua. As avea o intrebare..ce functii se considera pentru salariatii cu functii de executie si care sunt functiile ale salariatilor care ocupa functii de conducere? Spre exemplu un team leader intr-o multinationala, consider ca ar putea fi si una si alta...are functie de conducere dar si de executie deoarece si el este la randul sau pe un nivel inferior in piramida ierarhica.
Multumesc.