avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate Laitin

Activitate Laitin

Mai exact, unde aș putea face această solicitare, vă rog ?
Bună ziua, băiatul meu a fost agresat de către doi vecini, în fața blocului, unde sunt camere de filmat. Am depus plângere la poliție, am adus imaginile video și certificatul de la IML. Dosarul, ne-a spus cei de la poliție, că a fost înaintat la Parchet. Și totuși, au trecut 5 luni și nu am primit niciun semn. Îmi puteți spune cam cât durează soluționarea unui astfel de caz ?? Mulțumesc.
Bună seara, băiatul meu a fost amenințat de directoarea școlii că dacă nu se tunde, ba îl tunde dânsa, ba îl exmatriculează, ba că nu-l mai primește în școală. Precizez că îl are până la urechi, și îl ține prins în coadă. Există vreo lege în acest sens, să știu ce trebuie să fac? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Acte plastifiate
Asta am înțeles foarte bine. Întrebarea mea a fost în baza cărei legi, se pierde autenticitatea acestor acte.
Bună seara. Toată lumea vorbește de actele plastifiate, certificat de naștere și căsătorie, cum că nu ar mai fi valabile. Aș dori, dacă se poate să-mi spuneți un articol de lege sau un număr de lege privind aceste acte.
Bună ziua, tatăl meu a trecut casa pe numele băiatului concubinei... Nu știu prin ce modalitate. Ce pot face eu având în vedere faptul că sunt singura lui moștenitoare? Vă mulțumesc.
Discuție Demisie
Bună seara, de pe 1 iulie nu mai lucrez, mi-am scris demisia pe 19 iulie dar șeful meu direct a refuzat să o semneze pe motiv că solicită preaviz. Am refuzat să stau în preaviz. Pe 20 iulie am trimis altă demisie prin poștă cu confirmare de primire și am primit confirmarea. Am fost sunata să vin să scriu altă demisie cu acordul părților cu data de 31 iulie, pe motiv că cea prin posta include niște investigații adică bătaie de cap pentru ei. Întrebarea mea este dacă îmi pot umple zilele absente (adică 1-31 iulie) cu concediu sau sunt obligați să mi le plătească? Eu am cam 18-19 zile de concediu neefectuate. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Concediu neefectuat
Dar eu am de gând sa aduc echipamentul doar că nu știu dacă e o dată limită pentru aceasta. Să zicem, de exemplu, că îl aduc peste două luni de la încetarea contractului... mă pot trezi cu explicația de gen "păi, acum vii? Nu mai pot să-ți plătesc concediul neefectuat pentru că ai venit prea târziu" ? Cu alte cuvinte, indiferent cât timp trece până când îl aduc, sunt obligați să-mi plătească acest concediu în momentul în care l-am adus???
Răspuns la discuția Concediu neefectuat
Am uitat să specific că nu scrie nicăieri în CIM despre acest termen de înapoiere a echipamentului. Iar regulamentul de ordine interioara nu mi s-a dat.
Răspuns la discuția Concediu neefectuat
Chiar dacă îl desface disciplinar, și chiar dacă aduc echipamentul, poate refuza să-mi plătească zilele de concediu neefectuate?