avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Cristiana255

Activitate Cristiana255

Am inteles. Si in cazul acesta daca un mostenitor are pretentii fff mari de despagubire si nu exista intelegere... Notarul nu mai poate continua si totul se muta in instanta?


MihailZC a scris:

Mostenitorii pot fi reprezentati la dezbaterea succesiunii pe baza unei procuri autentica. Este ("foarte") de preferat ca respectiva procura sa fie intocmita la consulat, si nu la un notar public din strainatate.

Am inteles. Si in cazul acesta daca un mostenitor are pretentii fff mari de despagubire si nu exista intelegere... Notarul nu mai poate continua si totul se muta in instanta?
Buna ziua. In cazul succesiunii la notariat, toti mostenitorii trebuie sa se prezinte fizic la notar la o data stabilita sau pot trimite procura din strainatate de exemplu? 4 din cei 16 mostenitori la un teren se afla in strainatate si ma intereseaza aspectul.va multumesc
Răspuns la discuția Mostenire obligatie
Va multumesc dle avocat. Moral judecand, nu ar avea dreptul sa ii dau nici un leu pt ca nu a contribuit cu nimic de-a lungul vietii macar cand mama era imobilizata la pat si ma straduiam cu studiilestudii, ingrijirea ei si a casei.astept finalizarea succesiunii pe terenul de la bunici ca sa pot incepe actiunea pt casa. Insa se instaleaza o presiune extraordinar de mare, tot procesul fiind de lunga durata. As vrea sa mai continui cu imbunatatiri, insa cand va veni momentul evaluarii, va crede ca am ramas in casa refacuta.initial a fost o darapanatura pe care daca nu o intretineam, cadea pe mama pana acum. O zi buna.va multumesc pt raspuns
mirasilviu007@gmail.com

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Inainte de a face ceva trebuie discutat cu avocatul in mod confidențial.
Veti discuta si despre despăgubire in ce conditii se va putea proceda si ce variante exista.
Se poate si sa nu ii achitați bani in functie de situatia concreta.

Buna ziua. Legal exista varianta sa fiu obligata sa o despagubesc pe sora mea in ideea de a locui cu ea? Casa are doar 3 camere.in prima sta mama, in a doua eu,sotul si copilul si o bucatarie. Ea e casatorita de 28 ani si plecata din casa parinteasca. Ii dau partea ei in bani. Sau daca ea cere o camera, eu sunt obligata sa ii dau?doar eu cu mama am locuit de 22 ani de cand a murit tata, am intretinut tot. Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția succesiune curte si casa
Legea ma poate obliga sa despagubesc o sora in natura? Din 3 camere de locuit cat are casa,in 1 sta mama, a 2a stau eu cu sotul si copilul și o bucatarie. O despagubesc in bani. Sunt obligata in vreun fel legal sa o primesc in curte?
Discuție Uzucapiune casa
Buna seara. Daca devin proprietar pe terenul de sub casa, prin uzucapiune pot deveni proprietar si pe casa? Tata e decedat de 22 ani, mai am 3 frati casatoriti la casele lor.stau doar cu mama in casa.pe numele ei se va cere actiunea se uzucapiune sau pe al meu? Daca va fi pe numele ei, va trebui sa imi semneze fratii mei pt renuntare? Va mulțumesc frumos
Buna ziua. Dezbat succesiunea de pe bunici in privinta curtii si a casei. Pe acel teren au construit in 1968 o casa parintii mei. Nu exista in primarie autorizatie de constructie in acel an.daca devin proprietara pe teren, automat devin si pe.casa? Sau care e procedura? Cer tot prin instanta recunoasterea casei pe numele meu? Va multumesc pt raspunsuri.
Buna seara. Ce inseamna valoare de impunere? Sunt in desfasurarea actiunii de iesire din indiviziune pt o casuta si o gradina.pe certificatul fiscal emis de primarie sunt niste calcule cu anumite valori de impunere pt acestea. Acea suma de bani ar trebui impartita la nr mostenitorilor? Sper ca ma fac inteleasa.sau se calculeaza in momentul de fata la pretul vanzarii de piata al unui imobil asemanator? Nu stiu la ce suma de bani sa ma astept ca despagubire pt o sora care vrea neaparat partea ei. Va multumesc
Răspuns la discuția Mostenire frati urgent
Va multumesc f mult dna avocat.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Cristiana255 a scris:
... neasteptandu-ma sa vrea cineva ceva daca nu a contribuit cu absolut nimic de-a lungul vietii...


Ar fi trebuit să vă așteptați...
Un copil are dreptul să-și moștenească părintele chiar dacă el era doar conceput la data morții părintelui său. Singura condiție este să se nască viu.
Nu i se cere să fi contribuit cu ceva „de-a lungul vieții”. Unii n-au vreme nici măcar de o îmbrățișare a părintelui mort, darămite de renovat vreun acoperiș. Și cu toate acestea au vocație la moștenire datorită legăturii de rudenie. (nu din alte motive).

Pentru investițiile pe care le-ați făcut aveți un drept de creanță.
Și, în opinia mea, nu ar trebui să le continuați. Există riscul să vă majorați pierderea...
Cred și eu că ar fi necesară acea răbdare la care se referă și avocatul dvs.
Oricum, noi nu avem date concrete despre situația din speță, iar exprimările dvs. sunt primitoare de mai multe înțelesuri.