avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate sweetanny

Activitate sweetanny

Mi-ati putea spune care este ultima actualizare a codului de procedura penala? Ma pregatesc pentru examene si am gasit pe net doua variante de cod (nu stiu daca am voie sa dau linkurile) cu diferente destul de mari ca de exemplu:

1. la competenta tribunalului, intr-unul apare ca judeca ca instanta de apel apelurile impotriva hotararilor date de judecatorie in prima instanta, iar in altul ca aliniatul respectiv e abrogat. Care e varianta corecta?

2. La tribunalul militar teritorial judeca ca instanÑă de apel, apelurile împotriva hotărârilor pronunÑate în primă instanÑă de tribunalele militare, cu excepÑia infracÑiunilor contra ordinii si disciplinei militare, sancÑionate de lege cu pedeapsa închisorii de cel mult 2 ani ... in altul imi apare la fel abrogat.

Multumesc.
Buna ziua.

Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta. Mama mea a imprumutat niste bani unei prietene in anul 2009(in septembrie). Nu este o suma mare dar e mai bine sa fie restituita decat nu. Acum prietena refuza sa mai restituie banii. Dupa incercari nenumarate anul trecut, si dupa ce am reusit sa o si inregistrez recunoscand ca a luat banii dar ca nu are de unde sa ii dea inapoi, mama mea a murit in toamna anului trecut. Am si un martor care a asistat la toata povestea cu imprumutul banilor.

Credeti ca as putea face actiune impotriva acestei persoane? si daca da, ce anume ar trebui sa fac mai exact. Repet suma nu este foarte mare, astfel ca nu prea am cum sa imi angajez un avocat.

multumesc
Buna ziua.

Doresc infiintarea unui s.r.l. care va avea sediul social la o locatie si punctul de lucru in alta parte. La sediul social nu se va desfasura decat activitate administrativa, dar nimic care sa creeze venit. Sediul social va fi creat printr-un contract de comodat intre mine ca persoana juridica si o persoana fizica(comodant). In aceste conditii:

1. contractul de comodat poate fi facut sub semnatura privata?

2. pot cumva sa decontez cheltuielile cu energia electrica, incalzirea, utilitati in general?

3. daca pe acelasi spatiu mai exista un contract de comodat cu un alt s.r.l. poate proprietarul sa imi faca si mie un astfel de contract?

4. spatiul pe care vreau sa il iau in comodat pentru sediul social se afla la casa. in aceste conditii imi mai trebuie acordul cuiva?

5. ce acte trebuie anexate contractului de comodat?


4. trebuie inregistrat undeva contractul de comodat?
Discuție sediu secundar.
Vreau sa infiintez un S.R.L. care va avea sediul social fara activitate si pentru inceput un sediu secundar care va avea activitate.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca nu declar sediul secundar odata cu inregistrarea societatii, la ce interval de timp trebuie sa il declar?
2. Cresc costurile daca il declar ulterior, fata de inregistrarea lui odata cu societatea?
3. Pot sa desfasor activitate in spatiul respectiv pana la inregistrarea lui (a viitorului sediu secundar)?
4. Unde trebuie inregistrat mai exact sediul secundar?


In statutul unui srl cu unic asociat, la care administratorul difera de asociatul unic, poti introduce formularea: "Societatea este administrată nelimitat, cu puteri depline de reprezentare şi administrare, de catre domnul ………………………….., care îndeplineşte condiţiile legii pentru calitatea de administrator. Administratorul poate da împuternicire de reprezentare oricarei alte persoane pentru îndeplinirea tuturor atribuţiilor sale" si sa nu mai enumeri atributiile acestuia, asa cum apar in lege? Accepta cei de la Registrul Comertului o astfel de formulare?

Are voie administratorul, prin aceasta formulare, sa angajeze personal pentru firma respectiva?

multumesc
Răspuns la discuția ajutor deces
Multumesc pentru raspuns. Deci nu se acorda ajutorul din partea primariei?

Pot merge la orice sediu ITM sau doar aacolo unde era ea inregistrata cu activitate?
Discuție ajutor deces
Buna ziua.

Poate cineva sa ma lamureasca cum se acorda acest ajutor?

Speta e urmatoarea: mama, care detinea un cabinet medical (deci un fel de pfa) a decedat. Era in activitate (nu pensionata) si platea toate darile la stat. Se poate acorda acest ajutor? de unde anume trebuie luat?

multumesc
Răspuns la discuția administrator srl unic asociat
Si atunci spuneti ca am putea fi 2 administratori si sa facem consiliu de administratie (deci sa avem aceleasi atributii) si sa ma numeasca Director economic si sa fiu reprezentant? asta ar fi o solutie?

imi cer scuze ca revin cu aceeasi intrebare insa trebuie sa rezolv cumva cu statutul asta si nu vreau sa o gafez.
Răspuns la discuția administrator srl unic asociat
banuiesc ca va refereati la acest aspect "Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este." Pe asta ma bazam si eu cand spuneam ca vreau sa ma angajez ca Director economic. Am citit si art 197 care spune ca pot fi mai multi administratori insa tipul de societate pe care vreau sa il fac are cerinte speciale, astfel ca e mai bine sa las un singur administrator. In plus, exista un articol pe care din pacate n am reusit sa l gasesc in clipa de fata care spune clar ca un asociat unic nu poate fi si administrator si angajat al firmei sale. 2 din 3 trebuie.

Problema mea majora e cum anume sa trec in statut atributiile administratorului ca singura lui obligatie sa fie recrutarea de personal. Sau, daca sunt nevoita sa trec si alte atributii, care sunt acestea si daca se poate mentiona ca poate renunta la ele prin procura notariala?
Răspuns la discuția administrator srl unic asociat
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Eu vreau sa fiu director economic dat fiind ca am terminat studii in domeniu si nu vad de ce as mai plati pe cineva sa-mi faca situatiile. Si, din ce am citit, nu se poate sa fiu si asociat unic si administrator si director economic.

In situatia aceasta, cum pot proceda?