avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate ionescumarian

Activitate ionescumarian

Buna ziua,
Inainte de orice demers, studiati cum puteti atrage culpa service-ului. Dvs ati solicitat o revizie, dansii s-au conformat si v-au facut o programare. Ca s-a intamplat ca in timpul reviziei sa descopere un defect, incercati sa vedeti unde ar fi vina lor.
Daca programarea vizitei in service venea in urma reclamarii unui defect si acestia intarziau programarea atunci erau buni de plata.
Probabil ca va ganditi ca daca v-ar fi programat mai repede nu mai aparea aceasta situatie. Reviziile nu sunt operatii cu caracter urgent. Cand sunati sa reclamati un defect, mai ales in timpul perioadei de garantie, in toate cazurile sunteti programat cu prioritate.
Dvs daca stati la coada la paine, si cand ajungeti in fata observati ca nu are covrigi ce faceti? :)) E vina brutarului?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cand ati sunat pentru programare, motivul apelului a fost defectul sau revizia?
Daca a fost revizia, si defectul a fost descoperit dupa expirarea perioadei de garantie, atunci dpdv legal nu puteti atrage raspunderea unitatii reparatoare. Faptul ca v-au programat pentru o revizie dupa expirarea perioadei de garantie, iarasi nu este deloc relevant.
Daca ati sunat sa reclamati defectul in perioada de garantie atunci puteti trage la raspundere unitatea reparatoare pentru programarea tarzie dar va trebui sa aduceti dovezi in acest sens. Prima oara, uitati-va pe comanda de reparatie, unde ar trebui sa fie trecuta si data programarii.
Inainte de orice demers, va recomand sa cititi cu atentie conditiile de acordare a garantiei.
Unitatea reparatoare nu are nici o obligatie sa va programeze in minutul 2. Puteti alege oricand un alt service pentru aceasta operatie.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Din pacate observ din ce in ce mai multi care doar isi dau cu parerea fara a sti exact ce vorbesc (pe sistem un prieten de al unui prieten a patit asta).
Veti primi despagubiri de la societatea de asigurari, doar in cazul in care aveti incheiate documente de la politie.
In acest caz, in care dvs nu aveti polita rca, nu puteti face amiabil, acesta nefiind valabil.
Conf capitolului X Art41, alin 1 : "Pentru evenimentele în care au fost implicate două vehicule asigurate, din care au rezultat numai prejudicii materiale, avizarea daunei se poate face și în baza formularului "Constatare amiabilă de accident"."
Trebuie retinuta formularea "doua vehicule asigurate" - care anuleaza amiabilul facut de dvs, avand in vedere ca doar un vehicul este asigurat.

O seara frumoasa
Buna seara,

Vi s-a raspuns ca se poate. Nu va inteleg indignarea. Puteti recupera suma direct proportional cu perioada ramasa din polita. Mai exact: daca aveti o polita pe 12 luni pentru care ati platit 1200 lei (inseamna 100lei/luna) si vindeti/radiati dupa 7 luni de la inceputul politei, puteti recupera cele 5 luni ramase din contract. ATENTIE ! Acest calcul este valabil doar daca nu ati avut vreun eveniment pe aceasta polita - in care asiguratorul sa fi fost nevoit sa plateasca despagubiri - in caz contrar recuperarea nu mai este posibila.
Din pctul meu de vedere brokerul dvs va cere certif radiere fiscala in necunostinta de cauza. Daca radiati masina din circulatie, nu inseamna ca o radiati si de la directia locala de taxe si impozite. Veti plati in continuare impozit pe ea atat timp cat este in posesia dvs.

Detaliile de mai sus le gasiti in legea 132/2017, Cap III Art 7 lit b, si 132/2017, Cap III Art 8 alin 2

Seara buna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Site-ul autosel poate fi accesat doar de potentiali cumparatori (parcuri de dezmebrari, service-uri, dealeri, etc.) in baza unui abonament (acum 1 an era aprox 500ron/luna). Este cel mai mare si din acest motiv este folosit de societatile de asigurari, in acest fel (in urma unei licitatii) se stabileste valoarea de piata a epavei. Dvs ca persoana fizica nu aveti ce sa vedeti acolo. Daca va simtiti nedreptatit, puteti face reclamatie la ASF, care va verifica modul in care s-a facut licitatia (chiar verifica, nu se joaca, cel putin in zona asigurarilor). Va rog sa cautati in forum subiecte similare in care s-a discutat problema evaluarii/subevaluarii/supraevaluarii epavelor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost la politie si ati depus declaratie este totul in regula. ATENTIE - sa aveti si o hartie in acest sens (numar de inregistrare, autorizatie de reparatie), sa puteti face dovada ca ati fost la politie. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Este o situatie care din pacate se intalneste din ce in ce mai des, apar niste asa zisi "baieti destepti" care vor sa faca niste bani. Nu le dati nici un ban, si nu aveti de ce sa va temeti.
DOAAAMNEEEEEE !!! Nu am mai ras de mult asa. Dar nici nu m-am mai enervat atata de tare pe unele persoane care mai mult vorbesc decat gandesc.
Stimata doamna/domnisoara Mirna, cum sa ii reprosati unei persoane, ca e direct raspunzatoare unde se joaca copilul, daca e muscata de purici. PE CE LUME TRAITI ???? Aveti idee cum se deplaseaza puricii ??? - va recomand sa ii studiati, ii gasiti pe google. Ati fost vreodata intr-o scara de bloc de unde sa iesiti cu picioarele pline de purici si sa simtiti mirosul ?? Doar sa treceti, nu sa ramaneti acolo cateva minute. Daca doriti sa incercati experienta, va dau adresa blocului .. va garantez .. o sa va treaca de hranitul pisicutelor.
Ati spus: "Așa că fie că le hrănesc la scara unde stau eu sau stă celălalt e același lucru" - nu e acelasi lucru, scara blocului e locul pe unde trec eu de cel putin doua ori pe zi, si vreau SA FIE CURAT !!! SA FIE CURAT !!! intelegeti ?!?!?!? sau pt dvs e mai placut sa fie curat la dvs, si sa fie murdar la altul ?? de ce nu le dati de mancare la scara dvs? se face cumva murdar? daca va place sa traiti in mizerie, luati-le la dvs in scara, nu le lasati la altul. Dati-le de mancare in fata usii dvs, nu la intrare in bloc.
Auzi discutie .. cartela de la interfon e pt intrat in bloc, nu pt iesit(pai de ce nu le faceti si lor cartele?), pana acum eu nu am vazut pisica sa stie sa foloseasca cartela, si nici sa apese pe butonul de la yala :)))). Si atunci vine intrebarea ... oare pe unde intra si ies??? Nici nu va imaginati cat de adaptabile sunt aceste animale, si prin ce locuri pot trece. Si cu siguranta, daca le puneti mancare la scara dvs, va garantez ca veti ramane mirata cat de repede vor ajunge la ea (cu cartela sau fara).
Citind toate aceste postari, imi dau seama ca voi nu aveti nici o idee despre viata unei pisici in mediul ei natural, ci aveti o singura placa : "sunt atat de draguuteeee saracutele". Oameni buni, aceste animale isi poarta de grija mult mai bine decat o fac oamenii cu ei insisi. Nu va faceti voi probleme ca nu au ce sa manance sau le e frig. Pisicile au existat inaintea oraselor si a blocurilor, si s-au descurcat. Cand au aparut blocurile si oamenii, ele au venit ca au gasit ce le trebuia. Cat am fost copil, am stat foarte mult la bunici la tara, si niciodata nu am vazut ca bunica sa hraneasca pisicile. Probabil vi se pare crud nu ? Saracutele, se descurcau de minune, si nu le purta nimeni de grija. Intrau in casa, dormeau langa soba, si cand li se facea foame ieseau afara (nu stiu cum faceau ca nu aveau nici cheie si nici cartela de interfon) trebuie sa recunosc, mi-a facut seara duma asta cu cartela :))).
@ Zuza : "Pe premiza nu mai le hrăniți lăsați le sa moara nu?" Nu vor muri niciodata !! Animalele stau unde gasesc hrana cat mai simplu de obtinut. Daca voi nu le mai hraniti si nu mai au altceva de mancare vor pleca. Si nu vor muri niciodata de foame, vor incepe sa isi prinda singure hrana (soareci, etc). Este evident ca ele stau acolo unde e mai simplu de procurat hrana, intre a alerga soareci, si a o astepta pe doamna/domnisoara Mirna sa vina cu bobitele cumparate, ce credeti ca vor alege?? - nici un animal de pe planeta asta nu refuza o masa "gratuita" - adica fara sa depuna efort. Evident ca vor pleca daca au cartela la interfon ... aa stai, ca e doar pt intrat ... atunci apasa ele pe buton. :)))
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesc, ma amuz, si ma minunez. De unde a plecat acest forum, si unde a ajuns.
Stimata doamna/domnisoara, de ce nu luati pisicile in casa daca le iubiti atat de mult?
Daca sunteti iubitoare de animale, ar trebui sa stiti ca acestea traiesc si se inmultesc acolo unde gasesc adapost si hrana. De ce sa fie la scara de bloc a altcuiva, si nu a dvs?? Sau le iubiti, dar nu va prea place sa aveti grija de ele, sa aiba altul, dvs doar sa le admirati...
Ati observat pe corpul lor niste fire de par dese? Se numeste blana, si o au sa le tina de frig iarna, si asta de mii de ani de cand exista, nu de cand v-ati mutat dvs in bucuresti sa le plangeti de mila ca ingheata. De ce stau la acea scara? Pt ca probabil acolo gasesc hrana de la dvs. Daca nu ar avea hrana ar pleca, ar prinde soareci, si cu ce se hranesc ele de mii de ani. Eu personal nu imi doresc ca scara blocului sa fie plina de pisici, sau caini, si cu siguranta m-as aprinde cand ar veni cineva din alta parte sa hraneasca animalele. Iti sunt dragi? Ia-le acasa, daca nu, lasa-le in pace ca nu mor de foame, ca daca ar face-o ar pleca singure.
Cum pe dvs va deranjeaza gunaoiele de pe strada, scuipatii si altele, asa ma deranjeaza si pe mine animalele (nu ca nu m-ar deranja si cele enumerate mai sus), sau pe altii. Ca sa nu mai zic, ca multi iubitori de animale, poate probabil si dvs, cand le hranesc le lasa si ambalajele, ca sigur stiu pisicile sa stranga masa dupa ce au mancat, si dupa se plang ca" arunca domnle lumea gunoaie pe strada". Asa ca domeniu public sau nu, actiunile dvs au cauzat reactia acelui locatar, si nu zona in care va aflati. Asa cum dvs ati alumga pe cineva care arunca gunoi in fata blocului, asa ai acel domn v-a alungat pentru ca il deranja activitatea dvs.
O seara frumoasa
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Asiguratorii folosesc programe de specialitate, autorizate de ASF, pentru determinarea valorii de piata. Dvs puteti solicita modul de calcul al acestei valori (sunt obligat prin lege sa o faca, iar daca nu o fac se vor afla in situatia unui abuz in servici), si sa verificati ca toate datele au fost introduse corect (serie de sasiu, km, nr de proprietari, etc). in general aceste programe identifica masina si dotarile ei din seria de sasiu, si e nevoie de completari doar in cazul in care ati adus modificari constructive. ATENTIE ! Modificarile constructive nu includ si faptul ca inainte de accident ati schimbat nu stiu ce anvelope, bielete, amortizoare sau alte piese, acestea fiind lucrari de mentenanta.
In general, pagubitii tind sa isi supraevalueze masina, probabil din cauza ca "masina mea e cea mai buna" sau in speranta unor compensatii mai mari (nu spun ca e si cazul dvs), dar ar fi bine sa analizati bine cazul inainte sa deschideti un proces in instanta.
Daca asiguratorul a facut acel calcul corect - folosind programul de specialitate corect (nu exista foarte multe portite de a influenta valoarea acestuia si in aceste cazuri fiind vorba de sume de genul 2-300euro) nu aveti sanse de castig in instanta, pentru ca el a respectat legea.
Referitor la devizul facut de service, conf legii, dvs trebuie sa ii aratati asiguratorului valoarea prejudiciului suferit. Modalitatea prin care alegeti sa faceti acest lucru, va priveste stric pe dvs, si nu pe asigurator. Puteti demonta masina in curtea proprie, si sa faceti dovada pieselor avariate, puteti ruga un prieten, sau ce alta varianta va mai trece prin cap, ori puteti merge la un service, ceea ce ati si facut, dar acolo vor munci niste oameni care trebuie platiti. Exista service-uri auto care nu incaseaza clientii pentru astfel de devize, iar altele care o fac.
Sfatul meu: Luati legatura cu o firma de evaluari de daune, si faceti o evaluare in paralel cu cea a asiguratorului (aceste firme au si ele acces in platformele de calcul). Comparati ceea ce va da aceasta firma cu ce aveti de la asigurator, iar daca sumele sunt aceleasi, inseamna ca asiguratorul a respectat legea, si nu veti avea sanse de castig in instanta. In cazul in care diferentele sunt mari, si dvs considerati ca merita sa continuati, depuneti la asigurator calculatia paralele si cererea de despagubire pe acea suma. Acesta va scoate la licitatie epava (daca nu a facut-o deja) si va gasi un cumparator pentru ea, iar suma primita va trebui sa fie egala cu valoarea epavei (pe care o va achita cumparatorul acesteia) si diferenta din partea asiguratorului. Daca asiguratorul va achita diferenta calculata la suma initiala de el, atunci puteti sa mergeti in instanta si sa solicitati sa va plateasca si diferenta, cat si penalizari pentru aceasta.
ATENTIE!! Exista o practica veche a asiguratorilor, care inca se mai foloseste, sa va sune sa va spuna ca pentru a va plati dosarul este nevoie sa depuneti a noua cerere de despagubire cu suma mai mica - in acest caz raspunsul dvs trebuie sa fie simplu: Eu v-am solicitat cat am considerat ca este necesar conf documentelor anexate, dvs platiti cat credeti iar pentru diferenta justificati in scris (si nu acceptati alta forma de justificare, decat cea in scris, pe cale oficiala).
Sper ca am reusit sa va lamuresc.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu ne-ati detaliat celelalte motive pentru care ati fost amendat. Este foarte important ce scrie in procesul verbal. Inteleg, pentru RCA, ca nu sunteti robot si nu tineti minte cand expira ... ati uitat de el .. e ca si cum uiti putin sa opresti la rosu ... dar cum spuneti, poate fi abuziv, desi in lege spune ca nu ai voi sa circuli fara. Nu este ilegal sa fiti oprit pentru un control de rutina.
Daca un avocat va da un raspuns care nu va convine, asta nu inseamna ca nu stie ce vorbeste, sau ca dvs vorbiti la pereti. Ati pus niste intrebari, asteptati un raspuns competent, sau un raspuns oricare ar fi el, dar sa va fie favorabil?
Faptul ca aveti apartul de taxat pornit si client in masina, nu va face imun in fata legii, si puteti fi oprit, chiar si pentru control de rutina. Intr-o zi, pe cal, Victoriei, un taximetrist cu fata invers sensului de mers, incerca cu tableta in mana sa convinga un politist ca se duce sa isi ia clientul si ca pe acolo l-a bagat GPS-ul. Probabil si acel politist comitea un abuz ...