Bună ziua. Doresc sa cumpăr o casa de la un bătrân de 92 ani. Înțelegerea o fac cu fiica lui. Azi am aflat ca mai exista un fiu al bătrânului, care nu știe de vânzarea casei. Casa este în proces de intabulare pe numele bătrânului. Am vrut sa facem un contract de mana cu doi martori, dar nu știu dacă sa îl mai fac. Băiatul bătrânului poate ataca tranzacția, când va Afla? De bătrân are grija fiica lui, ii este curator. Ce ma sfătuiți? Sa merg înainte sau sa renunț?
Buna ziua! Doresc sa cumpar o casa la tara, am convenit cu proprietarii pretul. Casa nu are intabulare, acum se face intabularea gratuit prin Fonduri europene. Demersurile au inceput la primaria comunei, dar va mai dura cam o jumatate de an pana oamenii vor avea facuta intabularea. Doresc sa ii dau doamnei un avans, ca o promisiune de cumparare. Cum sa procedez pt a fi legal si sa pot cumpara dupa intabulare? Ne poate face notarul un act de prmisiune, daca imobilul este in curs de intabulare? Multumesc!
Bună ziua. Doresc sa cumpăr o casa . Actualul proprietar a cumpărat părțile moștenitorilor Casei, cu contract de vânzare cumpărare făcut de mana, cu martori, nu la notar. După primii proprietari, care au murit, nu s_a făcut succesiunea. Moștenitorii au vândut după cum am spus, cu contract de mana și martori. Întrebarea mea este dacă pot cumpăra casa cu act de vanzare cumpărare la notar. Și, mai apoi, cum o pot intabulare pe mine. Menționez ca pe casa și teren exista un titlu de proprietate pe numele primilor proprietari, decedați. Casa e în mediul rural. Multumesc.
Buna ziua. In decurs de 10 ani am primit de la tatal meu sume de bani, lunar. Fara act, sub forma de cadou. Le-am adunat, iar acum pot cumpara din acea suma un apartament. Sub ce forma pot cumpara apartamentul, ca sa nu fie bun comun cu sotul meu? Sotul meu stie de bani.
Buna ziua. Am vandut casa unei familii, prin banca. Am facut promisiunea la notar, mi-au dat 15% din cat am cerut. Zilele trecute am fost la notar si am am facut contractul de vanzare -cumparare. A fost si reprezentanta bancii. A spus sa astept inca 2-3 zile pana iese CF-ul pe ipoteca si apoi imi vireaza banii. Azi ma suna cei care au cumparat casa si imi spun ca nu mai vor sa imi vireze banii, chiar daca a iesit CF-ul. Motivul ar fi ca nu am lasat acolo o scara de metal, pe care nici nu am spus ca o las, dar ei asa s-au gandit. Si ca daca nu duc scara, nu imi vireaza banii in cont. In contract exista niste termene de virare a banilor. Ce pot face in aceasta situatie?
plata sulta si cheltuieli de judecata
Cum sa aleg un executor pt o executare silita?
Trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc?
Ca urmare a finalizarii procesului de partaj si al sentintei emisa de tribunal, fostul sot trebuie sa imi plateasca sulta . Dupa expirarea celor 30 de zile in care se poate face recurs, care este urmatorul pas pt a putea intra in posesia banilor (sultei)? Care este calea legala, pt ca amiabil nu ma pot intelege cu fostul sot?