avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate iuliandanescu

Activitate iuliandanescu

Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Buna ziua,

Multumesc de raspunsuri. CCM nu au, iar in CIM nu prevede nimic, in ROI zice ceva de 2 salarii pentru cei cu vechime mai mare de 3 ani, aici se incadreaza el. Nu este foarte clar atunci cum au calculat la ceilalti. Din ce a discutat cu una dintre fetele care au primit 6 salarii am inteles ca ele au amenintat ca vor da in judecata compania ca a facut concedieri individuale si nu colective. Data platii in CIM este sfarsitul lunii (nu este trecuta o data efectiva, ex: 30). Dupa ce a plecat din firma nu a primit nici un document si acum nu se poate angaja pentru ca la HR are diploma si alte acte originale pe care cei de la HR au spus ca se vor da dupa expirarea perioadei de preaviz. Daca primeste documentele si se afla in preaviz pana pe 28.02.2019 se poate angaja la alta firma ? Multumesc din nou pentru raspuns.
Buna ziua,
Un prieten a primit decizie de preaviz, insa din cei 8 angajati care au fost dati afara el a fost singurul care a primit doar 2 salarii compensatorii. Restul 3, 4 sau 6 salarii - exista o reglementare / lege in privinta numarului de salarii compensatorii? In decizie este mentionat art.65-67 din legea 53/2003. Iar salariile lor compensatorii au fost date la 5 zile de la concediere, iar lui i-au comunicat ca le va primi dupa expirarea perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare, exista o reglmentare in acest sens? Se gandeste sa ii dea in judecata are sanse de castig?

Multumesc frumos de raspunsuri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca trebuia sa iti asumi o vina pentru ceva ce ai fost instruit o jumatate de ora si care oricum nu intra in atributiile tale oficiale. Cel putin nu pana chema politia si te informa in scris despre acest lucru. Faptul ca ai fost inselat nu trebuie sa te consideri faptas, ci victima. Din relatarile tale as putea sa ma hazardez si sa spun ca exista posibilitatea ca aceasta sefa sa fie mana in mana cu faptasul. Neaparat trebuie sa depui plangere la politie.
Multumesc de raspuns!
Buna ziua,
Tatal meu lucreaza la o firma privata, care au un contract cu o autoritate a statului si din cauza pierderilor pe care la are firma au dat afara 2 persoane din 4 cate erau pe acest proiect. Acum sunt doua persoane pe schimb si el munceste 10-12 ore/zi, in fiecare zi de luni pana vineri. De 5-6 luni de cand este aceasta situatie a inceput sa aibe probleme cu spatele (este munca fizica) si ajunge foarte foarte obosit acasa. A discutat cu conducere ca are nevoie de un CO pt niste analize, dar i s-a refuzat pe motiv ca nu au oameni. I-am spus sa ceara mai multi bani (ma gandeam ca avand un surplus ar putea sa se duca la niste analize la o clinica privata, in week-end) daca tot face munca la doi oameni, dar au spus ca nu au de unde ca la alte lucrari au pierderi. Sunt foarte ingrijorat de starea sanatatii lui. Este legal sa nu dai voie unui angajat sa isi ia CO? Ce poate face el in aceasta situatie, in afara de asi da demisia? Multumesc frumos de raspunsuri.
Buna ziua,

Nu, nu este normal sa te retina politia sa iti confiste telefonul sa se uite prin el fara sa iti prezinte documente in acest sens. Si nu, nu este normal nici sa te ia la bataie pana recunosti ce nu ai facut (cum sugera cineva in comentariile de mai sus). E adevarat mai e mult pana departe, dar nici tara bananiera sau de pe vremea inchizitiei nu mai suntem. Faceti plangere impotriva acelor politisti. Daca toata lumea ar face plangere de fiecare data cand exista un abuz sau s-ar interesa de drepturile lor am avea mai putine abuzuri din partea organelor care de cele mai multe ori fac abuz de functiile pe care le detin.
Buna ziua,
In fisa postului nu scrie nimic cu privire la semnare contractelor individuale de munca. Si nici nu sunt denumit reprezentant legal. Administratorul ma pune sa semnez si punct nu vrea sa discute cu mine despre acest subiect. Nu cred ca ati citit tot ce am scris altfel nu inteleg semi raspunsul dumnevoastra
Buna ziua,
Acum cateva luni m-am angajat la o scoala privata din Bucuresti, la momentul angajarii pe postul de profesor am fost intrebat daca la inceputul anului scolar as fi dispus sa preiau si rolul de director al scolii, am spus ca mai ma gandesc si ulterior am acceptat (avand nevoie de bani). Acum vin spre mine de la secretariat tot felul de documente inclusiv contracte individuale de munca ale noilor angajati sa le semnez eu fiind trecut reprezentant legal al societatii (un SRL). Mentionez ca nu am semnat nici un document in care sa fiu numit reprezentant legal si nici nu am fost la notar cu administratorul (patronul scolii private) pentru a fi mandatat in acest sens. Am discutat cu admnistratorul care imi spune sa semnez pe acte ca asta este rolul directorului scolii. Evident ca nu semnez nimic. Insa ce pot face mai departe? pt ca administratorul nu imi da detalii cum am ajuns eu reprezentant legal si eu nu am de gand sa semnez documente in aceasta calitate. Cui ma pot adresa?
Răspuns la discuția BO refuzat la plata
Multumesc de raspuns. Exista un termen pana la care ma pot adresa executorului judecatoresc. Daca scadenta a fost in data de 01.09.2017 pana cand ma pot duce la executor si ce documente sunt necesare?
Buna ziua,
Am facut un contract cu o firma, am vandut marfa cu acte si totul in regula am primit un bilet la ordin (BO) cu scadenta la 90 zile, adica la inceputul lunii septembrie 2017. Am dus BO la banca unde a fost refuzat total din lipsa de disponibil. Acum nu mai imi raspunde nimeni la mesaje, mail, telefoane. Am inteles ca in 27.07.2017 Tribunalul Galati (firma are sediul social in Galati) a admis intrarea in concordat preventiv a firmei. Ma pot duce cu BO la executorul judecatoresc ? Sau sa il dau in judecata pe ordonanta de plata? Sau ce imi recomandati sa fac mai departe. Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsuri cat mai detaliate. Multumesc frumos de ajutor si suport..