avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu Ghinea

Activitate Claudiu Ghinea

Buna ziua revin cu o noua intrebare si imi cer scuze pentru ca postez asa des insa exista foarte multe lacune pentru care nu gasesc informatii pe internet. As dorii sa stiu si eu cum se calculeaza onorariul executorului judecatoresc in cazul unei popriri pe pensie si care este modul de a se imparti rata lunara a popriri de exemplu daca exista o poprire de 100 de lei executorul trebuie sa opreasca un anumit procent pentru a-si recupera banii si restu sa mearga la creditor gen 25% el adica 25 de lei si 75% creditorul respectiv 75 de lei sau se poate sa opreasca o rata intreaga doar pentru el iar mai apoi restul la creditor sau trebuie platit la creditor mai intai si dupa el isi recupereaza onorariul. Va multumesc frumos.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

E posibil sa se fi prescris.
Termenul e de 3 ani.

Dar in cazul de fata se mai poate face cerere pentru constatarea nulitatii daca mama mea nu a facut contestatia impotriva poprii, avand in vedere ca au trecut 4 ani de la hotarare?
Am si eu o problema cu krik am avut 3 credite la bcr in 2007 si in 2009 nu am mai platit creditele au fost cesionate la kruk nu cunosc exact data insa in 2011 am primit somatie de plata iar in anul 2014 am fost executat silit stiu ca au trecut 4 ani de la executare dar pot sa fac o cerere la instanta sa constate prescriptia datoriei si sa fiu repus in situatia initiala ? Plus ca cei de la kruk de la o datorie de 5000 de lei la care am fost somat in 2011 au adaugat dobanzi iar supa pentru care am fost executat in 2014 a fost 8900 se poate astfel de lucru ?
Buna ziua am si eu o nelamurile legata de recalcularea pensilor mamei mele, ea a iesit in 04-01-2013 ie cu un punctaj mediu anual de 0.78026 si 26 ani 8 luni si 22 zile. Dupa 10 luni a facut cerere de recalculare mai exact pe 12-11-2013 majorand punctul mediu anual la 0.85002 si trecand 27 ani 6 luni si 21 zile. Dupa 2 ani a facut din nou o cerere in 02-11-2015 marind punctul la 0.97453 si stagiul de cotizare fiind acelasi ca acum 2 ani 27 ani 6 luni 21 zile . In mai 2018 am facut i noua cerere care urmeaza sa ajung acasa in schimb dansii de la pensie au zis ca i sa marit cu 25 de lei pensia. Problema e ca mama mea lucreaza profesoara de cand a iesit la pensie si platind ceasoc de 250 de lei pe luna nu inteleg cum de dansii de la pensie considera ca punctul mediu de pensie e tot acelasi si ca nu are ce sa i se mareasca dupa 3 ani de munca. Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.
Buna ziua am si eu niste neramuriri legate de aceste doua infractiuni. In primul rand nu reusesc a face diferenta intre instigare la luare de mita si traficul de influenta deoarece ambele exista trei participanti persoana care doreste sa cumpere influenta/dare de mita o a doua care face trafic de influenta/instiga la luare de mita si in ultimul rand functionarul public.
O alta problema este ca nu am gasit nici unde ce se intampla cu primirea foloaselor dupa indeplinirea/intarzierea/urgentarea actului. DIn ce stiu eu la luarea de mita nu conteaza momentul primirii foloaselor in schimb la traficul de influenta daca foloasele se primesc dupa un moment ulterior schimba incadrarea juridica a faptei sau este in continuare tot aceeasi? Va multumesc mult!
Va multumesc mult pentru raspuns, o sa urmez sfatul dumneavoastra dar in cazul in care se va face un alt demers pentru executare silit ar trebui facut-o o cerere de constatare a prescriptiei?
Buna ziua am si eu o intrebare am o creanta de 16 ani mai exact din 19 iunie 2002 la banca, creanta ce nu am platit-o iar ea a fost cesionata de 2 ori odata la 7 septembrie 2011 si odata la 19 aprilie 2017, notificari de plata am primit pana acum 3-4 ani de la cea de-a doua firma care a fost cesionata creanta iar dupa aceea nu am mai primit iar in 18 mai 2018 am primit o cerere respinsa ca neintemeiata a executarii silite asupra acestei creante. Nu pot sa fac o cerere de constatare a indepliniri termenului de prescriptie la actiune, deoarece o alta cerere de executare silita nu am mai avut si inafara de notifcari nu am primit nimic. Tin sa mentione ca nu am facut nici un fel de executare benevola de cel putin 9 ani. Va multumesc aniticipat.
Pai si daca eu am o suma restanta de 4000 de lei si platesc luna de luna cate 300 lei respectiv 500 pe lunile de iarna se mai poate inainta executarea silita?
Buna ziua as dorii sa stiu si eu in ce situatie si pentru ce suma ma poate da asociatia in judecata?