avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Al3xqq

Activitate Al3xqq

Perfect. Va mulțumesc pentru timpul acordat.
Nu am avut drept de conducere pe perioada suspendării. Pedeapsa complementara unde ar trebui sa ma uit sa vad daca am? În hotărâre nu scrie nimic de pedeapsa complementara.
Bună ziua. Am avut o fapta de fuga de la locul accidentului. În februarie anul acesta am primit hotărârea judecătorească cu urmatoarele:
- 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare
- 2 ani supraveghere
- 120 ore munca în folosul conunitatii
- amenda 450 lei
- anularea permisului de conducere.
În februarie anul viitor se împlinește un an de la primirea hotărârii. Întrebarea mea este când as putea începe demersurile pentru școală de șoferi, și anume sa merg sa dau sala. Eu știu ca după un an pot, dar am vorbit cu un instructor auto și mi s-a spus ca s-ar putea sa trebuiască sa stau puțin mai mult, gen ca o penalizare. Îmi puteți spune dumneavoastră exact? Mulțumesc anticipat.
Buna ziua. In data 19.11.2016 am avut un accident rutier cu 2 victime (una 0 zile spitalizare iar cealalta 9 zile) si fuga de la locul accidentului. Victimele au depus plangere iar dupa ceva timp si-au retras-o. De 1 an sunt judecat pentru fuga de la locul accidentului. In ultimele 2 infatisari victimele au fost citate sa mearga sa-si faca certificat medico-legal cu termen de 1 luna. Acum iar a fost amanata cauza pe acelasi motiv, asteapta certificate medico-legale din partea victimelor doar ca de data asta termenul e de 2 luni. Intrebarea mea este, poate sa ma tina asa la nesfarsit daca victimele nu isi fac certificat? In toata perioada asta eu am fost fara drept de conducere.
Sunt trimis in judecata pentru părăsirea locului accidentului. Victimele si-au retras plangerea deci nu mai exista accident. Peste o saptamana am prima sedinta cu judecatorul de camera preliminara cred. In tot acest timp de la fapta si pana acum. 1 an si jumătate aproape, n-am avut dreptul sa conduc. Este vreo sansa ca la sedinta sa mi se poata acorda dreptul de a conduce intr-o forma sau alta? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Durata proces penal (judecatorie)
Am primit o citatie, care spunea sa ma prezint in termen de 7 zile lucratoare. Am angajat avocat dinainte sa ajunga dosarul la judecatorie. In legatura cu citatia, ma instiinta ca se continua urmarirea penala sau ceva de genul. A ridicat-o domnul avocat in locul meu si a zis ca nu e nevoie de prezentarea mea la judecatorie.
Buna ziua. In data de 15 februarie mi-a aparut dosaul penal pe portalul justitiei. Dosarul a fost trimis de la parchet spre judecatorie cu propunere de clasare. Fapta este fuga de la locul accidentului, Intrebarea mea este, exista vreun termen de zile in care procesul sa fie rezolvat? Sau un termen de zile aproximativ? In descrierea dosarului la sectiunea Sedinte scrie "Nu exista informatii". La ce sa ma astept?
Buna ziua. Am avut in noiembrie 2016 o fuga de la locul accidentului, anul trecut (2017) pe la inceput mi-am luat avocat. Totul bun, a decurs frumos dosarul, declaratii, etc, de vreo 6 luni stadiul dosarului a ramas la fel. Acum doua saptamani mi-a comunicat domnul avocat ca a vorbit cu doamna procuroare si mai sunt 2 dosare pana se ocupa de al meu si primesc raspuns sapt viitoare (adica saptamana trecuta). Joi mi-a comunicat avocatul ca are programare la doamna procuroare vineri si ma suna. Iar nu am primit raspuns. Intrebarea mea, este legal sa-mi tina dosarul atat timp fara sa se intample nimic?
Răspuns la discuția Mutare si reprezentare caz penal
Da.
Sunt cercetat penal intr-un oras. Se poate muta dosarul in alta parte, alt/a parchet/judecatorie? Si legat de reprezentare imi pot lua un avocat din alt oras/judet pentru a ma reprezenta?