avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate Magdan

Activitate Magdan

Bun gasit!
Ma simt vinovata ca nu m-am tinut de o promisiune facuta la inceputul INM-ului!
Voi incerca si de acum inainte sa va tin la curent cu ce stiu din interior, insa sa stiti ca timpul nu imi permite sa fac acest lucru prea des.
Sa le iau pe rand:
In primul rand cred ca pentru moralul vostru, putere de invatat si perseverenta ar trebui sa cautati lucrurile pozitive din INM si sistem.Nu va pierdeti optimisul si nu uitati ce va doriti!.
In al doilea rand, numai la mine in grupa am 4 colegi de la Academie pe care ii admir.Sunt foarte bine pregatiti si ii ajuta enorm faptul ca au lucrat in penal.Intr-adevar Academia e pe locul 2 la admisi si anul asta au lasat o impresie foarte buna.
In al treilea rand, orice experienta anterioara in domeniu e bine-venita, insa exista un echilibru intre cei proaspeti absolventi si cei cu ceva experienta.
Nu in ultimul rand, imi mentin parerea ca niciodata nu e prea tarziu si INM-ul e totusi o perioada scurta care e super grea, dar foarte frumoasa si trece repede, poate mult prea repede!
Mult spor si nu uitati ca si noi cei de la INM invatam de rupem!!!:)
Te inteleg mai bine decat oricine! Pana anul asta am simtit si eu gustul amar al esecului.Diferenta e ca nu am trecut niciodata de grila, insa am fost ani de zile foarte aproape de 80.
M-am considerat foarte nedreptatita si ghinionista.
Anul asta, a 6-a oara, cand m-am prezentat fara sa mai sper, am intrat si pe un loc la care nu as fi visat niciodata.
Te inteleg cum te simti, dar iti doresc sa te remontezi si sa nu lasi speranta sa moara.Fericiria pe care o simt acum a meritat toti acesti ani de frustrari si esecuri.
Ar fi pacat ca oameni ca tine, care si-ar face meseria cu pasiune si ar respecta profesia cu adevarat sa se piarda si sa nu intre in sistem.Si inca ceva.... NICIODATA NU E PREA TARZIU!
Sper ca intr-o zi sa intru pe acest forum si sa imi spui ca ai reusit si ca a meritat cu adevarat sa treci prin ce treci tu acum!
Cred ca rana e prea prospata si ca nu te vei lasa, dupa ca va trece supararea esecului!
Mult mult noroc!!!!!!
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Apreciem efortul, dar vezi ca ai greseli destul de mari, asa ca ii sfatuiesc pe cei care sunt la limita sa nu ia 100% aceste calcule.
FELICITARI CELOR ADMISI!=D>=D>=D>=D>=D>
Răspuns la discuția Admitere INM 2009 - grile
Merg pe c.
Motive: e vorba de talharie pentru a pastra produsul infractiunii si in forma agravata, caci este intr-un loc public.
E cam devreme sa va ganditi la interviu!
E cale lunga pana acolo si, credeti-ma, daca ajungeti in faza asta (ceea ce va doresc tuturor), ve-ti sti cu siguranta ce sa spuneti!
A fost ok, desi am avut emotii.Intrebarile care le pun toate comisiile sunt cele referitoare la motivatii, abilitati ce va recomanda pt profesia de magistrat. In pauza de la testul de logica am completat un chestionar pt interviu in care am mentionat cand si unde am absolvit, hobby-uri, ce limbi straine stim, abilitati la calculator si o intrebare care ne-a dat batai de cap: domenii de interes profesional ( sper ca mi-am amintit bine).
In rest, sunt situatii ipotetice din activitatea de magistrat la care va ajuta sa cititi Codul Deontologic al Magistratilor!
Mai am de raspuns la o intrebare- mi-a lipsit cu desavarsire norocul anii trecuti. Am fost de multe ori aproape si se anulau mereu intrebari care mie nu imi ridicau punctajul.Anul asta nu am fost mai pregatita ca anul trecut si am facut cu 5 puncte mai mult. Ajuta si experienta in profesie, am lucrat la un cabinet de avocatura.
Spor la invatat!
Sunt foarte fericita in acest moment si vreau sa va povestesc din experienta mea,care sper sa va motiveze.
Sunt foarte aproape de a-mi implini visul de a fi magistrat, astept doar confirmarea oficiala.
Din 2003, de cand am terminat facultatea, perseverez an de an si de 4 ani in-coace m-am considerat cea mai ghinionista din lume, caci de fiecare data am facut peste 75 la grila, chiar 78 si nu se anulau niciodata intrebari care sa ma avantajeze.
Si iata ca anul acesta e anul meu, sunt foarte fericita si cred ca a meritat tot efortul meu.
Cartile dupa care am invatat sunt cele mentionate mai sus. In plus, am avut mereu sustinerea familiei mele, caci, intr-adevar trebuie sa renunti la multe lucruri ca sa ajungi magistrat.
Important e sa sti ce vrei si sa faci totul pentru asta!
Eu asta am vrut si am reusit!
Răspuns la discuția ultima proba: interviul
Buna ziua tuturor!
Sper ca nu am intervenit prea tarziu si ca mai pot ajuta pe cineva cu impresiile mele despre interviu.
Am fost la comisia 2 si am avut mari emotii inainte de interviu. In schimb mi s-a parut foarte ok si chiar mi-a facut placere sa discut cu oameni care impuneau un mare respect. Mentionez ca pe toti i-am vazut prima data, dar m-au impresionat in mod placut.Cred ca ideea e sa te simti bine in pielea ta ca sa faci o impresie buna.
De pregatit v-as sugera sa cititi Codul deontologic, sa va ganditi la motivatia personala si la cateva calitati care va recomanda. In rest, sinceritatea cred ca e la mare pret si, inainte de toate, sa fi om.
Ma refer aici si la punctul de vedere al psihologului, care cred ca urmareste latura umana. De exemplu, pe mine m-a intrebat ce as face daca as fi anuntata in timpul sedintei ca cineva foarte apropiat mie a avut accident si e in coma? Eu am fost sincera...
Va doresc mult succes si sa ne vedem cu bine la INM!
Răspuns la discuția urmatoarea proba de foc:logika
Sa sti ce vrei si sa faci totul pentru asta!!!
Inca am emotii, asa ca ma voi concentra pe celelalte probe!!!
Univ. de Vest-Timisoara in 2003 si de atunci perseverez!
Sper ca nu v-am dezamagit cu raspunsul meu!
Iti pot spune ce am invatat eu:
-civil-p.g.-G.Boroi
- reale- C. Barsan
-obligatii-C.Statescu si C.Barsan
-contracte si succesiuni-Deak
-procedura civila-V.M.Ciobanu si G.Boroi
-penal-Mitrache
-procedura penala-Neagu.
P.S. Mentionez ca am trecut de grila.:D
SPOR LA INVATAT!!!