avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate raduviorel01

Activitate raduviorel01

Buna ziua,
Azi am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Lucrez la stat. Nu stiu cum se procedeaza in continuare? Nu stiu cat este valabila decizia? Cine ma poate ajuta. Multumesc anticipat.
raduviorel01@yahoo.com
Buna seara,
Cine ma poate ajuta cu raspunsuri la cateva intrbari:
1. Daca un gard din caramida ce separa doua proprietati este construit pe suprafata uneia din propietati, construit pe cheltuiala sa, si are cadastru se mai poate considera ca acest gard este comun pentru cele doua propietati?
2 Cine este propietarul acestui gard?
3 Ambi propietari pot prinde diverse accesorii pe peretele gardului ( antene parabolice, sarme pentru rufe etc) ?
4 Persoana pe terenul care se afla gardul poata sa faca pe acesta o inaltare demontabila din material metalice ?
Va multumesc.
gardul are 1.8 mm iar panoul 0.5m
Buna seara,
In urma cu ceva timp (cca14 zile ) pe un gard din caramida, proprietate privata, am montat doua panouri demontabile (constructie usoara metalica : tabla si teava rectangulara) cu dorinta de a-mi amenaja gradina. Aceasta amenajare este provizorie pe perioada de vara ( fiind demontabila) si respecta legea 50 art 11 , articol la care sunt trecute lucrarile ce nu necesita autorizatie.. La litera m) lucrari de compartimentare provizorie nestructurala se incadreaza si aceasta lucrare .Oare gresesc eu la aceasta incadrare?
Cu putin timp in urma mi-a sosit o citatie de la Primaria Municipiului Bucuresti in care sunt chemat la directia control disciplina in constructii cu toate actele necesare , autorizatie de construire ...etc. pentru motivul: suprainaltare gard dintre proprietati. Pentru neprezentarea autorizatiei risc o amenda intre 5000-10000 lei . Va rog sa aveti amabilitatea in limita timpului disponibil de a ma corecta daca gresesc in cele mentionate mai sus si anume pentru acest tip de lucrare am sau nu nevoie de autorizatie?
Nu inteleg termenul de suprainaltare , in dex reprezinta “SUPRAÎNĂLȚÁRE, supraînălțări, s. f. Amenajare a unei șosele sau a unei căi ferate astfel încât să se asigure în curbe stabilitatea vehiculelor prin compensarea forței centrifuge care se exercită asupra acestora. [Pr.: -pra-î-] – Supra- + înălțare”deci o constructive fixa nu demontabila. Daca gresesc vreau sa fiu corectat.
Ma poate invata cineva cum sa procedez in rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Răspuns la discuția autorizatie
Buna ziua,
Este vorba de doua cadre metalice [ dreptunghiulare] executate din teava rectangulara. Aceste cadre sunt demontabile intre ele . Prinderea de gard se executa prin colespan. Interiorul celor doua celor doua cadre metalice este opturat cu tabla prinsa la randul ei prin suruburi [ fiind demontabila]. Lungimea totala a celor doua cadre este de circa maxim 4 m , iar inaltimea cadrului de 50 cm. Inaltimea gardului de caramida este de maxim 1,8 m . Practic intentionez sa amenajez in zona respectiva amenjamente florale. Nu stiu daca pentru o astfel de constructie este nevoie de autorizatie de constructie . Daca este nevoie s-au nu este nevoie poate preciza cineva legea care prevede aceasta chestiune.
Va multumesc anticipat.
Discuție autorizatie
Ma poate ajuta cineva?
montarea pe un gard a doua compartimente provizorii nestructurare necesita autorizatie din partea forurilor abilitate .
Mentionez ca cele doua compartimente sunt demontabile, atit dupa gard cat si intre ele.
Va multumesc anticipat.