avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Aerofun

Activitate Aerofun

Această perioadă de suspendare impusă cf alin 103 lit c se poate și aplica retroactiv ? În cazul în care se aplică retroactiv pot solicita reducerea perioadei prin examen ?
Viteză (faptă din ianuarie 2019 ) , unde am uzitat insclusiv de cale extraordinara de atac având în lucru o expertiza judiciară ( 56 vs 124 km/h...)
Verbal am fost asigurat că decizia de impunere a perioadei de suspendare se comunică și nu trebuie să vin de fiecare dată să explic stadiul procesual. Se pare că am fost în eroare, decizia de suspendare a fost aplicată retroactiv pentru perioada 10 noiembrie 2019 - 9 martie 2020 . Cert este că în ianuarie când am fost oprit am prezentat permisul și totul a fost în regulă...
Decizie suspendare permis de conducere , cu aplicare retroactiva si cu ignorarea art 103 1indice 1

Buna ziua,
Incerc sa fiu cat mai succint
In luna IULIE 2020 sunt chemat la politie unde am fost anuntat ca mi s-a deschis dosar penal in februarie 2020 ca urmare a faptului ca am fost depistat in trafic in IANUARIE 2020 , mi se retine permisul de conducere si mi se elibereaza dovada fara drept de circulatie ( IULIE 2020)
Dosariul se finalizeaza in aprilie 2021 cu renuntare la urmarire penala , confirmat de judecatorie.
Politia refuza returnarea permisului pe motiv ca imi va aplica suspendare de 90 zile in urma dosarului penal , cu aplicabilitate incepand cu MARTIE 2020 ( repet decizie de suspendare emisa in luna mai 2021, in urma finalizari dosarului penal in aprilie 2021, dar cu aplicabilitate din MARTIE 2020 ) , Cum, desigur, in perioada MARTIE 2020 si pana la data retinerii permisului de conducere (iulie 2021) am condus mi se mai deschide un dosar penal. Evident, nu aveam de unde sa stiu in iunie 2020 ca peste un an se va emite o astfel de decizie, iar in evidente apaream cu drept de conducere si permisul in buzunar
Art 103 1 indice 1 OUG 195 / 2002 specifica in mod clar ca perioada de suspendare in urma renuntarii la urmarirea penala se deduce din perioada cand nu am avut drept de conducere ca urmare a retinerii permisului de conducere , deci nu are avea ce suspendare sa aplice, fiind aproape un an de cand nu am drept de conducere.
2) Chiar in situatia in care aplica suspendarea de 90 de zile cat de legala este decizia din aprilie 2021 cu aplicabilitate din martie 2020 ?
3) Daca Politia poate emite o decizie cu aplicare retroactiva de suspendare a permisului de conducere , pot solicita reducerea perioadei de suspendare prin examen ? Raportandu-ma nu la perioada de suspendare ( evident, anul trecut...) ci la data emiterii dispozitiei de suspendare?

Cel mai important: cat de firesc vi se pare un astfel de caz ?

Multumesc
La granita este necesar sa aveti
Talonul masinii cu ITP si asigurare valabila
Permisul de conducere
Pasaportul
Se verifica sa nu fie data in urmarire masina si nu este nicio reglementare care sa ceara astfel de procura, sau sa impuna ca tebuie ca la volan sa fie soferul.
Am fost cu masini in leasing sau pe numele altor persoane de zeci de ori inclusiv in afara UE, treaba cu procura e doar o legenda urbana
Răspuns la discuția Suprataxare roaming
Si nu-i normal daca folosesc un serviciu sa fiu taxat pentru el ??
Multumesc de raspunsuri, si mai ales de sfaturi. Recunosc cu tristete ca aveam mult mai multa incredere in aceasta institutie...
Sper sa nu fie ceva generalizat, tot la fel cum nici comportamentul agentilor din Politia Caracal nu este ceva generalizat.
Ar fi valabil daca ne-am referi la o viteza initiala, fixata, si ulterior nu am mai avea referinte privind valoarea vitezelor. Dar avem...
Atat timp cat valoarea instantanta a vitezei nu este mai mare, masina din spate nu are cum sa o ajunga pe cea din fata. ( Pentru a reduce distanta trebuie sa parcurga o distanta mai mare, distanta mai mare in acelasi interval de timp este echivalent cu viteza mai mare).
Chiar daca cel din fata franeaza, viteza instanta scade , devenind mai mica decat a celei din spate.
P.S.
1) Reamintesc: daca a > b echivalent b < a
2) Valoarea oricarei accelerari (pozitive sau negative) poate fi calculata avand cele doua variabile ( viteza si timpul) dar este nerelevanta.
3) Avem nevoie de viteza de scadere, derivata sa in raport cu timpul - se numeste acceleratie si se calculeaza dupa formula a=v / t (acceleratia= viteza supra timp)
geid a scris:

dietmarkrutsch a scris:

corect observat, dacă polițistul merge cu 98 și se apropie de mine, poate însemna că viteza mea scade, deci orice ar fi eu am sub 98 ... :)


Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98.

Cand politistul va merge paralel de tine, tu inseamna ca ai ajuns la 98.

Iar doar atunci cand politistul te-a depasit, inseamna ca tu ai ajuns la o viteza mai mica decat a lui, de 98 (evident, presupunand ca politistul va merge cu viteza constanta de 98).

Sper ca nu am plictisit despicand firul in patruzeci.


Presupunem ca e o căruță. Eu vin din spate cu 180 km/h. Distanța se reduce rapid. Până te depășesc viteza căruței e mai mare ????
Fără nicio ofensă, nu cumva lucrezi la rutieră în Caracal? Operator de radar PYTHON II ???




Adrian Matei a scris:

Politia are intodeauna dreptate.
O acceleratie relativa unei viteze de 394 km/h cu un BMW din 2001 1.6l benzina.
Plati amenda si gata. Judecatorii refuza chiar si expertizele, De ce oare? Nu vor sa creeze precedente, cu pocniturile de aparate Phyton II.

Voi face orice pentru a anula această mizerie. Ca paramedic SMURD de ani de zile am văzut zeci sau sute de cazuri cu morți din vitejisme de bulevard,
Intotdeauna am luptat pentru viata si nu conteaza o amendă sau o lună de mers cu bicicleta ci stigmatul moral care mi l-au aruncat niste imbecili. Personal am oprit doi bețivi în trafic si le-am luat cu japca cheile de la masina (apoi predat poliției), la unul am fost si martor în instanță. Nu am remușcări, nu le-am făcut un rău ci poate ca asa am salvat alte vieti.
Am înregistrarea traseelor GPS din ultimii 8 ani de zile, NICIODATA în toți acești ani nu am avut asemenea viteze într-o zonă urbană!!!
Am peste 1 milion de km si NICIUN accident, sa spui ca am circulat cu 124 km/h printre pietoni e pentru mine un stigmat moral si o jignire incalificabila.
Nu am zis ca sunt fecioara Maria pe șosele, , cand șoseaua e liberă mai ajung zi pe la 80, dar peste 100 în zone cu pietoni, o bandă pe sens , intersecții adiacente , cu o sosea foarte denivelata, se cheamă accident în așteptare. si doar un cretin poate face asa ceva...


geid a scris:



NU neaparat.
Faptul ca cineva din spatele meu se apropie de mine, nu inseamna NEAPARAT ca el are o viteza mai mare ca a mea, ci si faptul ca viteza mea SCADE.


Ma scuzati.... Indiferent dacă vitezele sunt constante, în scadere sau in crestere, masina din spate se va apropia de cea din fata DOAR daca viteza celei din spate este mai mare decat a celei din fata ( același lucru cu a spune că cea din fata este mai lenta decât cea din spate).