avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate gigiz

Activitate gigiz

Răspuns la discuția Reglare consum apa la pausal
Buna ziua,
Stie cineva cine suporta costurile pentru achizitie , montare sau schimbare apometru? eventual legea care reglementeaza treaba aceasta.
Multumesc!
@robert1958

Aveti dreptate - de aceea ziceam ca trebuie modificata Legea 169 Art. 8.
Legea 169 are o chichita care trebuie lamurita prin modificare art. 55 alin. 8.
Nu poti obliga un demisionar sa ramana in funcie pe termen nelimitat pana cand este convocata Ad. Generala ptr. numirea altui membru al Com. executiv. Asta este o prostie scapata in Legea 169 din 2018
Eu cred ca este conflict de interese.
Pe factura trebuie sa se regaseasca toate materialele achizitionate - fiecare cu pretul de achizitie.
Materialele nu pot fi cumparate de oriciene ci doar de catre administrator avand un referat aprobat de catre presedinte.
In fine, ne se face nimic "la mica intelegere cu presedintele. Existe un Com. executiv si un cenzor care au si ei un rol pe acolo ...
Răspuns la discuția Vânzare uscătorie la bloc
"Bună ziua, nu am reușit"

Iată! Adam Grecu ştia ce spune.
Contractul cu acea firma de contabilitate a fost aprobat in Adunerea Generala. Tot Adunarea Generala poate hotari rezilierea contractului iar presedintele se ocupa da treaba asta
In cazul de fata nimeni nu ar trebui sa fie deranjat. La o adica, imaginile inregistrate pot fi foarte utile. Totusi acele camere nu puteau fi instalate decat de o persoana autorizata si numai cu acordul celorlalti priprietari. Asa zice legea.
P.S. Adam, daca ne intalnim la Simpo 2023 La Drobeta Turnu Severin poate comentam mai mult. 73' YO9DMN
"Presedintele de asociatie daca se constata ca exista consumatori,care nu comunica in termenul stabilit index,are dreptul sa dispuna masuri pentru verificat periodic index apometre individuale"

Ok. Cum face aceasta verificare. Cum poate sa intre in casa omului ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, inteleg ca este o urgenta si sunt de acord cu dvs. Ce nu inteleg eu este faptul ca dvs. ati initiat constituirea unui fond de repatatii acum cand deja sunteti in criza te timp. Ma scuzati dar asta trebuia facut la inceput de an iar acum, cel mult, doar completati fondul de reparatii daca era cazul. Va sugerez sa cititi art. 71 din L. 196/2018
In prima postare eu doar va reaminteam cum trebuie sa procedati cu restantierii. Nicio clipa nu m-am gandit ca dvs. nu aveti deja constituit fondul de reparatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta

"Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari este oligata sa constituie si sa actualizeze fond de rulment"

Nu. Pentru lucrari de reparatii este necesar constituirea unui fond de reparatii nu fond de rulment.
Daca acest fond de reparatii a fost aprobat in Adunarea generala statutara conform L. 196/2018 atunci se strang banii de la toti proprietarii respectand procedurile prevazute tot in L. 196/2018. Cine nu plateste va fi inregistrat cu restante pentru care se pot aplica si penalitati ptr. intarziere.