avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Mitzi76

Activitate Mitzi76

Discuție Green card
Buna ziua! In anul 2007 am depus o aplicatie pentru obtinerea green card ului pentru state, parintii sotului meu devenind la acel moment cetateni americani. Dupa vreo doi ani am primit raspuns de la departamentul de stat sua ca aplicatia este acceptata, sa nu vindem nimic in tara si sa stam la coada la viza. In anul 2012 am divortat. Mentionez ca avem impreuna trei copii. Recent am aflat ca viza va fi disponibila anul viitor. Intrebarea mea este, daca avem copii impreuna si acestia primesc rezidenta, logic as primi si eu? Din ce stiu asa ar fi. Eu sunt necasatorita, daca m as recasatori, viitorul sot ar primi si el rezidenta in acest caz?
Multumesc!
Buna ziua! Am o intrebare la care nu stiu sa raspund si care pentru mine este o urgenta. Societatea la care lucrez este in insolventa si prin planul de reorganizare s a decis cf unui articol din legea 85/2014 delegarea activitatii sale catre un operator eligibil. In speta ELCEN va trece activele si activitatea la Energetica, compania primariei Bucuresti. In planul de reorganizare este prevazut ca se va negocia cu aceasta contractele individuale de munca ce vor fi considerate transferabile. Ca urmare o parte din salariati raman in societatea devalizata pana la radierea acesteia. Celorlalti salariati "transferabili" li s-a precizat ca deoarece si RADET si Energetica au compartimente similare si aceleasi functii de executie, vir da concurs pe posturile din organigarama noii societati. Va rog sa imi spuneti care este reglementarea legala care permite ca daca activitatea este transferata cu tot cu resursa umana, salariatii sunt obligati sa dea din nou concurs pentru postul pe care deja il ocupa prin concurs in vechea societate. Va multumesc, inseamna foarte mult pentru mine sa stiu daca merg sa dau in judecata societatea referitor la acest aspect!
Buna ziua! Lucrez la ELCEN Bucuresti, care se afla in insolventa. Pe baza art 133 alineat 5 litera C din legea 85/2014 s a stabilit in planul de reorganizare ca se va face transferul afacerii la compania PMB Energetica. In plan scrie ca se vor selecta contractele individuale de munca considerate transferabile. Mai scrie ca se va stabili o structura de personal impreuna cu aceasta companie deoarece va prelua si afacerea RADET unde sunt si acolo compartimente cu personal avand aceleasi functii. Administratorul special al ELCEN sustine ca se va da concurs pe posturile noii organigrame. Va rog sa mi specificati ce legi si articole spun ca unui salariat care a fost incadrat cu cim nedeterminat si concurs la o companie a carei afacere se transfera i se poate impune sa dea din nou concurs pentru acelasi post, chiar daca e alta companie. Ce se poate face din punct de vedere legal pentru ca salariatii sa fie mai bine protejati? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Reprezentativitate sindicala
De fiecare data administratia nu a tinut cont de certificate de grefa sau hotarari pentru care termenul de apel nu era scurs, este corect? Cum se poate actiona impotriva acestui abuz?
Buna ziua!
Am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra. Fac parte din organul de conducere al unui sindicat reprezentativ in cadrul unei societati unde sunt in total 4 sindicate. Reprezentativitatea pe care o detine sindicatul meu este valabila pana in 21 octombrie anul acesta. Ca urmare a acestui fapt, am depus la judecatorie un nou dosar pentru reprezentativitate si in data de 26.10.2017 s-a dispus admiterea cererii si constatarea reprezentativitatii noi. Urmeaza ca in lunile noiembrie-decembrie sa intram in negocierea CCM. Va rog sa-mi spuneti daca noua hotarare pentru reprezentativitate este valabila, in conditiile in care la aceasta se poate face apel in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia. Din cate stiu comunicarea e data la care se primeste hotararea de la instanta. Cum ar trebui sa procedam in acest caz, astfel incat administratia sa ne recunoasca la negociere ca sindicat reprezentativ? Va multumesc!
Răspuns la discuția Deturnare de fonduri?
Multumesc!
Răspuns la discuția Deturnare de fonduri?
Sesizarea se poate face anonim, unde catre ANAF? Multumesc inca odata.
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele: societatea la care lucrez se afla in prezent in insolventa. La nivelul societatii exista 4 sindicate din care unul reprezentativ cf legii 62/2011. In contractul colectiv de munca se precizeaza care sunt partile contractante cf legii 62 si cu toate acestea un presedinte de federatie (din care face parte si sindicatul meu) si-a arogat dreptul de a face regulamente ca parte sindicala omoloaga, cu administratia si mai mult decat atat, sub tutela unei uniuni teritoriale sindicale ia mandat de la Sindicatul National PETROM Energie pentru negocierea CCM, desi asa cum am precizat exista sindicat reprezentativ cu hotarare judecatoreasca. Mai mult decat atat, aceasta federatie are un articol in CCM prin care primeste 10000 lei lunar in baza unui protocol incheiat cu administratia, pentru servicii comune in interesul societatii si al salariatilor. Sotia acestui presedinte de federatie este seful serviciului de bugete din cadrul societatii si tot ea da viza de CFP pentru documentele justificative aduse de sotul sau. Acele documente justificative sunt facturi pe care scrie "servicii cf protocol nr...." si nu arata ce categorii de servicii comune au fost prestate. Anexa la facturi este pagina cu semnaturile acelui protocol. Precizez ca negocieri sau comisii pentru discutarea articolelor din CCM nu sunt in fiecare luna si ca la aceste sedinte nu am vazut pe masa decat apa. Mai mult de atat, nu am vazut nici investitii in active sau actiuni care sa justifice suma de 10000 lei lunar. In anul 2015 am fost aleasa in consiliul acestei federatii pentru a ocupa functia de cenzor, din care am fost revocata ilegal in urma unor evenimente, pentru a nu putea verifica executarea BVC al federatiei, in care intra si aceste venituri, pe langa cotizatiile membrilor. O sa actionez in instanta pentru revocare.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate:
1. Catre ce institutie a statului trebuie sa reclam faptul ca se face abuz in mentinerea federatiei la toate negocierile si protocoalele, atat timp cat din CCM si reprezentativitate rezulta altceva si administratia nu recunoaste acest fapt.
2. Catre ce institutie a statului trebuie sa reclam ca viza de CFP este data de sotia presedintelui federatiei pe documentele justificative catre societate pentru cei 10000 lei primiti lunar si de asemenea conflictul de interese dintre functia detinuta de sotie (sef serviciu fundamentare BVC) in cadrul aceleiasi societati pentru care negociaza drepturi salariale sotul sau ca presedinte de federatie si care in permanenta da gir administratiei in detrimentul salariatilor.
3. Catre ce institutie a statului pot reclama faptul ca acest protocol este o deturnare de fonduri cu mana directorului economic din societate?
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt organ de conducere al sindicatului reprezentativ din cadrul societatii ELCEN Bucuresti. Societatea ELCEN se afla in insolventa si se afla sub incidenta Legii speciale 85/2014 iar bugetul de venituri si cheltuieli al societatii NU a parcurs etapele descrise de Ordonanta de Guvern 26/2013 deoarece citez: "Art. 2 Prevederile prezentei ordonante nu se aplica: c) operatorilor economici care indeplinesc conditiile art. 1, care prin legi speciale sunt exceptati de la aplicarea prevederilor legale privind fundamentarea si aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli aplicabile operatorilor economici la care statul este actionar unic, majoritar sau detine o participatie direct ori indirect majoritara;". Mai mult decat atat nici articolul 59 din Legea 6/2017 a bugetului de stat pe anul 2017, in opinia mea nu se aplica deoarece ELCEN este exceptat de la prevederile OG 26/2013. BVC se aproba si executa in prezent sub tutela administratorului judiciar si cea a judecatorului sindic, conform Legii 85. Administratia se prevaleaza de prevederile OG 26/2013 (art. 9, 10 si 13) si de art. 59 din Legea 6/2017 ca sa NU acorde cresteri salariale desi acestea se afla negociate in contractul colectiv de munca iar Legea 85/2014 precizeaza la art. 102 (6) cum se platesc creantele nascute dupa data deschiderii procedurii.
Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz prevederile OG 26/2013 si cele ale art. 59 din Legea 6/2017 se aplica Societatii ELCEN. De asemenea, catre care institutie a statului pot cere lamuriri pe aceasta speta, deoarece eu nu sunt imputernicit al contribuabilului ELCEN pentru a cere aceste lamuriri, ci organ de conducere al unui sindicat aflat in litigiu pe aceasta speta.
Va multumesc!
Cristina Moldoveanu
Buna ziua!

As dori sa stiu daca pot calatori in Elvetia daca am pasaport valabil pe vechiul nume si CI pe cel dupa divort. Pe ce nume ar trebui sa cumpar biletul de avion?