avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai.Catalin96

Activitate Mihai.Catalin96

Buna seara.
Doresc sa vand pamantul, doar ca o parte este in arenda (sunt singurul moatenitor). Am vorbit cu arendasul de vanzarea terenurilor si nu a fost de acord,a spus ca momentan nu vrea sa il cumpere si ca daca ar cumpara vreodata, va cumpara doar pamantul din arenda (contractul de arenda mai e valabil 4 ani, eu nu am nicio copie dupa contract, nu mi-a dat si acum a zis ca nu imi da). La 1 saptamana distanta,am gasit pe cineva care vrea sa cumpere tot pamantul extravilan,intravilan si casa. Am fost la notar,am facut antecontactul cu promisiunea ca ii vand terenul domnului dupa finalizarea unor acte (cadastru),mi-a transferat suma de bani si totul in regula. Acum am aflat insa ca, trebuia sa pun la primarie o oferta pentru teren si ca arendasul s-a razgandit si vrea sa il cumpere el. Am facut procura domnului sa se ocupe de acte si de finalizarea contractului de V-C fara a ma deplasa eu. Arendasul a spus ca daca domnul va pune pamantul la APIA il va da in judecata si nici nu imi da negatia in acest moment. Daca ma voi duce la primarie sa depun oferta iar arendasul nu este de acord, mai poate influenta cumva vanzarea? Acest domn la care am vandut se va putea ocupa de pamant chiar daca arendasul a pus ingrasamant si cereale pe teren?
Discuție Concediu deces
Buna ziua. Daca bunica mea a decedat iar eu am ramas singura ruda, ca nepot (fiii + sotul decedati si ei), cate zile de concediu am dreptul legal, tot 1?
Buna ziua. Am nevoie de cateva sfaturi pentru urnatoarea intamplare.
Eu sunt sef de tura la un restaurant fast food. Am avut parte de o altercatie cu un angajat, mai exact, s-a enervat ca l-am pus sa faca ceva si a inceput sa ma ameninte si sa imi dea 2 pumni la coaste, in vazul tuturor colegilor de pe tura ( restaurantul era deschis, a vazut si lumea de afara). Eu nu am ripostat, l-am lasat in pace. Am filmarea exact cum s-a intamplat pe camere. Daca as face o plangere penala, ce consecinte ar fii pentru el?

Multumesc,
Răspuns la discuția Cerere concediu de odihna
Multumesc pentru ajutor, o zi buna
Răspuns la discuția Cerere concediu de odihna
Daca nu vrea, imi pot da demisia, iar in timpul preavizului sa-mi iau concediul de odihna, calculat pana la aceasta luna? Iar demisia o scriu cu data terminarii concediului?
Buna seara. Lucrez la acest loc de munca de 2 ani,iar acum a intervenit o problema. In urma cu 3 luni, am anuntat directorul ca in perioada 07.08-21.08 doresc concediu de odihna, acceptand la acel moment (din totalul zilelor de concediu ale acestui an, nu am beneficiat de niciuna). Acum, ma trezesc ca nu vrea sa-mi mai dea cele doua saptamani , ci vrea sa-mi dea doar o saptamana. Eu stiind ca voi fii in concediu, mi-am facut planuri si nu pot da inapoi. Am vorbit cu el, si mi-a zis ca daca nu vreau asa, nu o sa-mi mai dea deloc. Intrebarea este in felul urmator: eu nu am facut nici o cerere de concediu, poate sa nu-mi mai dea? Dar daca nu ma voi duce in aceste doua saptamani la munca,ce se poate intampla? Ce este de facut pentru a-mi putea lua legal acest concediu,daca angajatorul nu vrea sa mi-l dea?
Răspuns la discuția Dosar CASCO
Gresit. Serviceul are toate piesele, problema a fost urmatoarea : am bara din fata si farurile trecute de cei de la casco sa mi le schimbe, iar serviceul a facut o reconstatare si au spus ca mai am probleme si cu radiatoarele si tragerul, insa cei de la casco nu au vrut sa aprobe pe motiv ca nu sunt din eveniment. Am fost unde mi s.au facut poze si m-au anuntat ca astazi, se va duce un inspector sa vada masina. Precizez ca ce au scris cei de la service sunt din eveniment,absolut toate.
Răspuns la discuția Dosar CASCO
Multumesc penteu sfat. Altceva se mai poate face?
Discuție Dosar CASCO
Buna ziua. Am ajuns la capatul rabdarii, am stat cu masina 2 luni ca sa primesc un accept de intrare in reparatie si ce credeti, ei mi-au dat aprobare pentru accept de plata. Si masina mea sta in service degeaba,pentru ca nici macar nu mi se raspunde la intrebari, sun la uniqa: "buna ziua, vom trimite o solicitare inspectorului ,dupa care va contactam" ,de fiecare data aud cuvintele astea si nu sunt contactat,bineinteles. Mi-au dat mailul inspeectorului, nici nu imi raspunde, numarul de telefon nu mi-l poate da ,sa pot lua legatura cu el.. Ce pot face in aceasta situatie ??