Ella_P a scris:
Am citit acest topic, si sunt revoltata de modul in care niste copiii sau adolescenti sunt nevoiti sa se descurce sau sa-si ceara drepturile in instanta.
Rusine pt aceasta legislatie care lasa niste copii la cheremul unei legi incorecte,necoroborate cu intreaga legistaltie si realitate , la cheremul unor "parinti inconstienti".
Daca parintii au decis sa se desparta , e treaba lor, dar legea ar trebuii sa se asigure ca acesti copii vor avea tot confortul si sprijinul material pt asi continua viata.
Da!. Chiar in defavoarea parintilor!!!! Daca tot vor sa divorteze macar sa se reponsabilizeze asupra deciziei lor!
O idee de moment, de ce de ex asa cum la pensionari, la mame cu copii, le acordam facilitati de la stat, de ce de ex automat la divort nu se impuna crearea unui cont la Banca (una de stat) in care , parintele/parintii sa fie obligati sa transfere pensia alimentara, si in functie de virsta sau alte elemente, Autoritatea Tutelara/Justitia/Politia sa fie instiintata automat in momentul in care nu intra lunar suma stabilita.
De ce trebuie sa se ajunga in istanta sa ceri pensie mai mare,ca urmare a mariri de salar, cind in mod normal prin decizie judecatoreasca ,departamentul financiar/contabil de la locul de munca al parintelui (ilor) ar trebuii obligat sa actioneze automat si sa retraga direct suma corecta (sau trimestrial sa se trimita o adeverinta de venit).
Si in caz de demisie sau schimbare de loc de munca ,un organ al politiei/judecatoriei sa fie instiintat si la noul loc de munca sa apara automat datoria pe care o are, si politia (sectoristul) sau alte organe abilitate sa il si viziteze pe parinte acasa pt a se asigura ca mai sta la aceea adresa si/sau nu a uitat ca are o datorie de onorat.
Veti spune ca visez si ca aberez ...tot ce este posibil....
dar copii care doresc sa faca o scoala, trebuie incurajati ,ei au o situatie relativ buna pina la divort, si ajung dupa divortul parintilor, sa fie marginalizati (sau ei sa se marginalizeze), sa renunte la societatea/anturajul/zona/locuinta in care au crescut , pt ca legea nu le da dreptul sa revendice nimic din ce au pina atunci.
Sunt mama, sunt in divort, si sunt revoltata cum o casnicie, la divort e atit de usor tratata si transformata in afacere de aceste legi, si copilul nu este protejat de nimeni si nimic si ajunge un milog la usa statului.
Sunt de acord cu tine, doar ca, desi solicitam in mod repetat ca PA sa fie depusa intr-un cont, instanta nu vrea acest lucru, si nici mama copilului.
O alta problema pe care o sesizati...Sotul, de ex, si-a schimbat locul de munca, iarcand si-a facut fisa de lichidare si mai stiu eu ce hartii pe acolo, pe una din ele ela precizat ca datoreaza lunar suma de x lei pentru minorul....conform sentintei. Deci la noul loc de munca ajunge acest lucru si se retine automat din salariu. Cel putin la noi asa e si credca in multe cazuri.
Si apoi, nu v-ati gandit ca daca pana la divort copiii, alaturi de parinti au avut o situatie normala din punct de vedere material, dupa divort, situatia copilului sa se schimbe in mai bine? Eu vorbesc din proprie experienta. Daca parintele caruia i-a fost incredintat minorul isi dezvolta o afacere, dar in instanta sustine mereu ca nu are venituri, iar pensia alimentara pe care o cere marita la fiecare 6 luni sa fie doar de-a dracului? Ca sa faca viata amara celuilalt parinte?
Ca sa il adanceasca si mai rau in datorii?
Nu spun ca toti procedeaza asa, dar sunt si asemenea cazuri, iar instanta da dreptate tot parintelui caruia i-a fost incredintat minorul, desi se vede dela o posta, si cu acte, ca situatia materiala e alta.
In ce priveste renuntarea la societatea/anturajul/zona/locuinta in care au crescut , pt ca legea nu le da dreptul sa revendice nimic din ce au pina atunci, aici depinde de parintele care primeste copilul. In plus, in mod normal copilul merge la aceeasi scoala, are aceiasi prieteni. Si apoi ce sa revednice copilul? El are doar bunurile personale care au fost cumparate de parinti. Pt ca restul se imparte intre parinti la partaj. Iar bunurile personale ale copilului, normal ca raman la el.