Buna ziua! As dori sa fac contestatie in legatura cu organizarea unui concurs pentru postul de secretara la un liceu (grad IA). M-ar interesa care sunt conditiile legale in care se organizeaza acest concurs. Cerintele au fost :vechime in munca 9 ani, cunostinte pc, recomandare ultimul loc de munca , cazier judiciar, adeverinta medic familie si experienta in relatii cu publicul. Comisia a fost alcatuita din directorul scolii un profesor de engleza si contabilul sef din cadrul aceluiasi liceu . Subiectele au fost facute de director. Unul din participantii acestui concurs lucreaza in liceu avand functia de muncitor necalificat.Proba scrisa s-a dat in prezenta unor supraveghetori de miercuri iar interviul si proba practica va avea loc luni in cadrul aceleiasi comisii de examinare. Personal am indoieli ca d-na care lucreaza in institutie nu ar fi sprijinita. Va rog niste indicatii ... .
O situatie neprevazuta: mama naste in luna august isi face dosarul pentru concediul de crestere si ingrijire copil iar in luna septembrie pleaca in strainatate-in vizita- la tatal copilului . Atat indemnizatia si alocatia urmau sa intre in cont la banca . In prina luna (octombrie) alocatia si indemnizatia au venit cu mandat postal . cand am intrebat la fortele de munca de ce alocatia si indemnizatia au venit prin posta si am spus ca nu are cine le ridica deoarece mama nu a lasat procura stiind ca vor intra in cont si am explicat ca mama este plecata din tara mi s-a spus sec ca, conform ordonantei 148 mama poate pierde indemnizatia deoarece nu locuieste in tara.Intrebarea mea este daca mama fiind plecata din tara in vizita in ce circumstante poate pierde indemnizatia si care ar fi solutia pt a beneficia in continuare avand in vedere ca se intoarce in tara in cateva luni ?
a, nu asta am vrut sa spun "-sa se faca un contract de vanzare cumparare fara a se face in prealabil succesiunea "ci doar sa stiu daca are vreo importanta daca fratii ne cedeaza noua partea lor (daca se poate asta ) sau mamei. Multumesc
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile rapide pe care le-am primit. Totusi fratii sotului n-ar putea sa renunte la partea lor in favoarea noastra sau daca se va face contract de vanzare-cumparare intre noi si soacra nu mai conteaza?Si daca fratele nu renunta la partea lui ce este de facut?
In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament impreuna cu soacra mea -apartramentul este pe numele socrilor . Socrul meu a decedat acum 5 ani . Tinand cont ca sunt trei frati , dintre care doi sunt la casele lor sotul meu fiind cel mai mic ,s-a neglijat sa se faca succesiunea.Acum sunt in situatia in care cumnatul meu-unul din copii vinde casa pe care o are si ar putea sa vina in casa mamei.care sunt etapele pe care trebuie sa le fac pentru intocmirea actului de vanzare -cumparare?Soacra mea initial a amanat acest lucru ,in schimb acum este de acord.
In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament impreuna cu soacra mea -apartramentul este pe numele socrilor . Socrul meu a decedat acum 5 ani . Tinand cont ca sunt trei frati , dintre care doi sunt la casele lor sotul meu fiind cel mai mic ,s-a neglijat sa se faca succesiunea.Acum sunt in situatia in care cumnatul meu-unul din copii vinde casa pe care o are si ar putea sa vina in casa mamei.care sunt etapele pe care trebuie sa le fac pentru intocmirea actului de vanzare -cumparare?Soacra mea initial a amanat acest lucru ,in schimb acum este de acord.
Care sunt conditiile in care se poate iesi la pensie anticipata daca sunt nascuta pe 30.06.1953 si am in munca o vechime de 22 ani . In momentul de fata lucrez la o societate si as vrea sa stiu daca se poate si cand. V a multumesc!
Doresc si eu un raspuns cat mai urgent privind urmatoarea situatie. Cunosc o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata de doi ani la o scoala in calitate de profesoara. La data de 31.08.2007 ii expira contractul .Persoana este insarcinata si va naste la sfarsitul lunii iulie iar cel mai probabil in luna septembrie pe 15 va trebui sa intre in ingrijire copil dar daca ea nu mai este angajata ????? Precizez ca si daca isi da examenul de continuitate va fi incadrata in munca pe 11.09.2007 tarziu dealtfel pt ca incepand cu 31.08.2007 nu mai este angajata nicaieri . Ce se poate face sa beneficieze de concediu pt crestere si ingrijire copil? In speranta unui raspuns cat mai urgent , va multumesc!