Contractul este la delegat nu in prezenta societății. Da a fost întocmit în prezența unui notar de comună,dar neînregistrat în nici o primărie de reședință. Vânzarea pe baza adeverintei și al procesului verbal ar fi o vânzare virtuală și nu ar egala cu titlul de proprietate. E adevărat?E adevărat că timp de 10 ani nu se permitea vânzarea terenului dobândit prin restituire legea 18/1991?cum e posibil să nu apară nicăieri timp de 24 de ani?Se poate anula una din variante și care anume?actul de vânzare cumpărare?sau noi moștenitori legali?Multumesc anticipat
Situație fără precedent.
După 24 de ani mătușa mea demarează procesul de succesiune după bunicul meu decedat în 1998 în urma unui titlu de proprietate emis în 2004 pe numele bunicului. S a efectuat plata impozitului s a luat anexa 24 și a luat legătura cu un notar.
Până acum totul bine.Din 4 copii ,2 sunt in țară în altă localitate fața de terenurile moștenite,1decedat(mama mea) 1 în spania cu probleme de sănătate nedeplasabila. Se așteaptă procură. Acum începe dilema.In urma cu 2zile mătușă a primit veste cum că bunicul ar fi înstrăinat prin contract de vânzare cumpărare în anul 1998 terenurile in baza adeverintei și a proceselor verbale ,terenuri dobândite prin legea 18/1991 ,unei societăți comerciale prin delegat.Contractul nu a fost înregistrat în nici o primărie. Acum cu intabularea delegatul susține că terenurile sunt ale lui.Mai sunt moștenitori copii bunicului? Mai are rost succesiunea?
Balconul(Se află la parterul imobilului) a fost construit după cumpararea apartamentului. La taxe și impozite se plătea impozit teren 20mp și impozit constructie imobil .prin aceasta am considerat că sunt incluse ambele chestii nespecificand la notar acest lucru S-a dezbătut succesiunea am devenit mostenitor iar la efectuarea cadastrului mi s-a cerut autorizație de construire a balconului. Mi s-a recomandat să fac o verificare la primăria de domiciliu la urbanism mai precis dacă mama are autorizație sau un aviz ceva. Se pare ca nu are și acum întreb:suportăm consecințele? Se poate vinde locuința fără această autorizație de construire ?Multumesc anticipat
Scuze!
Construcția balconului la parterul unui imobil s-a efectuat după cumpararea acestuia.. Succesiunea s-a realizat pe actele de proprietate fără a se preciza că acesta are și balconul. La venirea celui de la cadastru ni s-a cerut autorizație de construire a balconului ceea ce noi nu am găsit în actele mamei..Am fost îndrumați către primăria de domiciliu la urbanism unde se pare mama nu figurează ca având autorizație.
Întrebarea este pot vinde locuința fără această autorizație? Pentru că am cerut verificarea de la urbanism pot suporta eu consecințele ?Multumesc frumos.
Moștenire imobil fără autorizație de construire a balconului.
Parinti divortati noi copii la câte un părinte .imobil cumpărat de mama după divorț. Ce cote primim noi 2 copii in urma decesului mamei.
Multumesc inca o data. Prima problemă ar fi că mătușă care a cerut date de la primărie a primit o decizie de impunere a impozitului cu titlul executor pentu plata impozitului. Poate această decizie să o afecteze pe dumneaei dat fiind că este pensionară i s-ar putea face poprire pe pensie.? Toate proprietățile sunt in alt județ ar dura procedurile imediate de succesiune.
O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la bunici.
Bunicul decedat 1998,proprietar de teren prin legea 18/1991 .Prima problema :titlul de proprietate a fost emis în anul 2004 deci după decesul bunicului,precizez următoarele sunt 4 copii, 3 in viața și mama mea decedata.una dintre mătuși care a și vândut casa părintească a cedat de bună voie un teren din localitatea de domiciliu a bunicilor in favoarea unei verișoara din partea bunicului.la momentul cedării nu se făcuse succesiunea după decesul bunicului deci nu se știa că bunicul mai are și alte proprietăți. A doua mătușă a făcut demersuri în scris către primăria de domiciliu a bunicilor și a aflat că proprietățile sunt pe numele bunicului și i s-au impus cu titlul executor plata impozitului pe ultimii 5 ani plus anul in curs .deci este posibil și obligatoriu să plătească doar ea nefăcînd anexa 24 sau succesiunea. Mătușă care a vândut casa susține că nu a ridicat ea titlul de proprietate iar verișoara nu vrea să recunoască cine deține titlul de proprietate în original ea trimițînd celei de a 2 mătușă o copie xerox..
Sper să se înțeleagă povestea..ce putem face .multumesc.
Multumesc pentru raspuns.problema e că am construit o clădire din bca .ce pot face acum.
Detin un teren intravilan proprietate privată de 30mp pe care am ridicat o clădire din bca de 20mp cu scopul de a vinde legume proaspete producție proprie . Am demarat întâi procesul realizării tuturor autorizațiilor care s-au împotmolit din fașă...Nu se poate scoate certificat de urbanism pe motiv că nu dețin teren de cel putin 150mp cu o deschidere de 8m.raspunsul celor de la urbanism ar fi că terenul desi are carte funciară ,plan cadastral,este neconstruibil.intrebarea mea este daca pot intra in legalitate și cum pot fi încadrat cu acest teren.