avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate puski

Activitate puski

Răspuns la discuția Reducere capital social
Buna ziua,

as avea o intrebare care este legata de reducerea capitalului social la o SA dar nu si de subiectul propriu-zis al topicului : am fost intrebata urmatorul lucru si marturisesc ca nu am stiut ce sa raspund : o SA are un capital social format din bani si bunuri (utilaje); acelasi SA are in proprietate, dar nu aport la capital, un imobil; actionarii vor sa cumoere imobilul ei personal dar pentru a nu plati taxe le-a venit ideea sa micsoreze capitalul social si fiindca nu au ce recupera (bani) din acesta, sa-si insuseasca imobilul in loc. Mie personal mi se pare o aberatie atat juridica cat si contabila deoarece este vorba de 2 lucruri diferite. Dar am zis sa intreb ca sa nu raman cu dubiul : se poate sau nu efectua aceasta operatiune?

Multumesc
Se pot cesiona? Din cate stiu eu, nu. Dar in Romania pana si leasingul se poate cesiona asa ca......

Multumesc
Buna seara,

as vrea sa va intreb ceva fiindca am intrebat pe la o gramada de Colegii si nimeni nu a stiut sa-mi raspunda : sunt CJ definitiv in Colegiul Bucuresti si sunt angajata unei societati comerciale; aceasta societate comerciala este asociat in alte 30 de societati care impreuna formeaza un fel de consortiu/grup, avand aceeasi asociati si aceeasi activitate (dezvoltare imob.),i aceleasi surse de finantare, aceeasi marca inregistrata, etc. Intrebarea este (intrebarile sunt) :
POT REPREZENTA TOATE SOCIETATILE IN CARE SOCIETATEA LA CARE AM CARTEA DE MUNCA ESTE ASOCIAT?
POT ATESTA MACAR DOCUMENTE? SAU
POT TAIA DELEGATIE LA REGISTRUL COMERTULUI PENTRU ACETE FIRME?

Multumesc


Data post: Joi, 27 Noiembrie 2008, 17:54

Si inca ceva : daca sunt PFA cu CAEN 7022 si ma angajez pe mine, CJ, cu CM, pot in calitate de angajat al PFA sa fac consultanta juridica si pentru clientii PFA-ului?

Fiindca am citit cam toate discutiile de la acest subiect ma gandeam sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie; poate va foloseste :
Am intrat in Barou in 2000 ca stagiar si cu exceptia a 2 ani in care am fost suspendata, am profesat ca stagiar pana in 2008; am profesat cu adevarat fiindca sunt o persoana razbatatoare iar pe "maestru" l-a cam durut in partea dorsala, scuzati exprimarea; eu l-am vazut de 3 ori in viata mea, cand mi-a dat niste recomandari; in rest - pe cont propriu; in 2008 m-am suspendat si am intrat Consilier Juridic Definitiv, proband cei 5 ani de experienta. Partea interesanta este ca daca ma reactivez acum ca avocat, devin automat definitiv, fara DEF si fara examen de intrare fiindca pe acela l-am dat in 2000. As scapa de ex. de DEF. Dar sincer m-am saturat de Barou pana in gat. Si de taxele pe care le iau fara sa dea nimic in schimb. Iar cine vrea sa il consiliez eu, vine la mine stiind ca nu sunt in Barou si ca nu tai chitanta de avocat ci de consultant pe management si business. Conteaza cat de multa incredere au clientii in tine.
Am inteles ca exista un proiect de modificare a legii CJ in sensul posibilitatii de a deveni independenti. P site-ul CCJ Brasov. Nu stiu daca mai e de actualitate sau nu. Merita vazut.
Buna,

stie cineva daca este obligatorie inregistrarea unui punct de lucru la biroul de vanzari al unui proiect imobiliar unde se afla, practic, doar materiale publicitare iar angajati cu CM nu exista ci doar PFA-uri; dar daca acolo se semneaza si rezervari?

Multumesc
Răspuns la discuția Fuziunea prin absortie
Buna ziua, intrebarea mea este : consortiul cum se formeaza? Printr-un simplu acord de colaborare, un "framework", un joint venture?

Multumesc
Răspuns la discuția Fuziunea prin absortie
Buna ziua, intrebarea mea este : consortiul cum se formeaza? Printr-un simplu acord de colaborare, un "framework", un joint venture?

Multumesc
Răspuns la discuția Fuziunea prin absortie
Buna ziua, intrebarea mea este : consortiul cum se formeaza? Printr-un simplu acord de colaborare, un "framework", un joint venture?

Multumesc
released by the Bank where the main Bank has opened its accounts
Buna! Eu sunt noua pe forum. Daca se poate, mi-ar fi de folos niste lamuriri. Nu (mai) vreau sa fiu avocat si nici consilier juridic, adica nu vreau sa ma inregimentez in nici o forma de asociere de acest tip. Asta inseamna ca am facut degeaba facultatea? Nu pot fi consultant juridic fara sa platesc dari pe la diverse asociatii profesionale? Adica nu sunt, practic, independent, liber profesionist? Libertatea se manifesta prin "legarea" de o asociatie profesionala? Si daca lucrez pe Contract de mandat remunerat? Eludez legea? Eu zic ca nu. Si daca imi fac un SRL 7414 CAEN si ma angajez cu Contract pe timp partial in calitate de Consilier Juridic apoi ofer clientilor SRL-ului - in calitate de angajat al acestuia - consultanta juridica? Iar eludez legea? Si de data asta as zice ca nu. Voi ce ziceti?
Eu sunt si traducator autorizat. Clientii mei - pe partea juridica - ma recomanda si apeleaza la mine pentru ca ne putem intelege pe limba lor (it/sp/en). Cu ei ce sa fac?
Voi credeti ca pot obtine autorizatie PFA pt 7414 CAEN, cu diploma de Drept?
Poate ca ar fi interesant sa discutam pe tema asta.:)