avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate stmihai

Activitate stmihai

Bina ziua,

Pe langa salariu mai obtin venituri si din inchirierea unui imobil.
Puteti, va rog, sa imi spuneti daca aceste venituri sunt luate in considerare pentru calculul indeminizatiei de crestere a copilului?

Mulțumesc.
Buna ziua,

Lucrez la o firma de telefonie mobila in ture.
In luna decembrie am avut 4 zile de concediu medical(85%).

Zile in care am avut concediu medical au fost reprezenate din 2 zile sarbatori legale si 2 zile de weekend.

Este normal ca, desi firma nu plateste aceste zile dublu, sa imi ceara sa recuperez aceste 4 zile in caz contrar sa mi le impute din salariu ca si zile duble.

Multumesc.
Buna ziua,

I.
In urma cu 4 ani am castigat un proces pentru taxa de poluare pentru care am si primit 3 transe din suma stabilita de instanta ca trebuie sa o primesc(+dobanzi). Anul trecut nu am primit.
Am inteles ca totusi pina la 31 martie 2018 ar trebui sa primesc si ultimele 2 transe restante...

Mai trebuie sa depun vreo cerere in acest sens? Cei de la fisc nu au stiut sa imi spuna invocand faptul ca nu au aparut inca normele de aplicare...

II.
De asemenea, am castgat anul trecut un proces pentru timbrul de mediu(pt. alt autovehicul). Am depus deja o cerere de mina si o copie a hotararii judecatoresti in luna mai 2017.
In urma aparatitiei noii legi si a noului tip de cerere, ar fi necesar sa depun o cerere si in formatul nou? Am intrebat si la fisc dar au invocat lipsa normelor de aplicare si nu au stiut ce sa ma sfatuiasca

Multumesc antcipat.

Răspuns la discuția Proces taxa auto
Am procedat cum m-ati sfatuit si am depus o cerere pentru restituire impreuna cu hotararea judecatoreasca,

Am primit si un raspuns la cerere in care ma informeaza ca nu exisita fonduri disponibile in contul de la Trezooria Craiova.

Ce as putea sa fac mai departe? Ar trebui, presupun, sa ma adresez unui executor pe care sa il platesc din banii mei si apoi alt proces pentru a-mi reucupera si acei bani sau sa astept sa mi-i returneze ei de buna voia...?

MUltumesc

Asa am procedat si cu procesul castigat acum 3 ani si imi dau cate o rata in fiecare an....
La ultima rata i-am intrebat daca pot face o cerere sa mi-i dea pe toti o data si au zis ca nu...
Trebuie sa ii dau si pentru asta in judecata :(
Răspuns la discuția Amenda parcare in loc nepermis
multumesc
Am castigat intr-un final procesul...:) Aveti idee daca tot in 5 ani se restituie bani s-au exista vreo hotarare prin care sa fie obligati sa plateasca intr-o perioada rezonabila de timp(30 zile)?

Multumesc
Am si eu o intrebare legat de un proces verbal acordat de politia comunitara pentru parcare in loc nepermis(statia de autobuz).

Am obeservat o eroare la modul cum a fost completata adresa mea...

In procesul verbal este Str. Prc. Campulibertatii 1948 iar adresa din buletin este Str. Prc. Campulibertatii 1848.
Practic e o singura cifra gresita..:)

Aceasta eroare s-ar incadra pentru a se declara nulitatea procesului verbal?

Multumesc
Da, la data in care a fost declarat recursul ma refer(mai exact 14/12/2016). Nu mi s-au cerut alte acte si nici nu am formulat intampinare la recurs...

Mai astept.. :)
Buna ziua,

Am demarat un proces pentru recuperarea taxei auto in iunie 2016.
Am castigat in prima instanta, apoi fiscul a facut recurs.
A fost acceptat recursul lor in data de 12.01.2017. De atunci tot astept stabilirea unui nou termen de judecata...

As dori sa stiu cat timp se poate "amina" stabilirea unui nou termen si daca pot face ceva sa urgentez lucrurile.

Multumesc.