avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate GogaL

Activitate GogaL

Discuție CCI
Va deranjez cu o problema!

Pana in luna a 7 a am lucrat in România și din luna a 7 a M-am mutat alături de soțul meu in Berlin. El este cetățean roman și cetățean german, locuiește de câțiva ani aici.

Eu sunt in concediu de maternitate și urmează sa depun dosarul pt concediul de creștere și îngrijire in România, deoarece acolo am lucrat ultimii 12 ani.

Soțul meu a cerut aici in Berlin concediu de maternitate, pt anul in curs și a luat 3 luni.

Copilul s-a născut in Berlin și vom sta aici cel puțin următorii 2 ani.

Întrebarea mea este se poate lua din ambele tari concediu de maternitate (adică eu in România și soțul in Berlin) ?
Ținând cont ca suntem in UE?
Deoarece și el va lua de aici 1800 de e dar și eu voi lua bani din România.

Nu am găsit nicio lege care sa ma elucideze in privința acestei situații, cu excepția alocației.

In același timp in România zice ca ți da concediu de creștere și îngrijire copil doar dacă copilul locuiește pe teritoriul României.

Deși eu am fost salariata acolo și e normal sa am venit de acolo.
Aici M-am înregistrat la primărie din vara și am și cod de identificare pt taxe, dar am
Și domiciliul in România.

Nu știu exact cum se procedează in aceasta situație, ar tb sa cer concediu și bani in țara in care mi am mutat domiciliu la soț?

Deoarece concediul de creștere in România este de 24 de luni (1 luna tatăl) și 85% din venit, iar aici este doar 12 luni și 2 luni tatăl și 65% din venit, asta dacă îmi iau in considerare venitul din România, și nu ma încadrează la pers fără venituri. .

Cum se procedează in aceasta situație?

Se aplica același principiu ca și la alocație? Adică pot alege varianta cea mai avantajoasa?

Am văzut ca la depunerea cererii pt creștere și îngrijire copil, in România, pe formular cer sa știe dacă tatăl lucrează intr-o alta țara și cer codul lui de identificare.

Sincer as prefera sa iau banii din România, 65% din venitul din România cât oferă statul German, nu mi surâde, plus concediu doar 1an deși conform legii romane e 85% in 2 ani.

Am vrea sa alegem cea mai buna varianta, deoarece nu as vrea sa se facă verificări incrucisate sa ma exprim așa și sa ne trezim ca avem de dat bani înapoi sau ca încălcam alte legi de prin Germania.

In prezent i-am zis sotului sa nu ceara nimic aici ca sa nu ma trezesc ca avem probleme sau îmi anulează cererea de creștere și îngrijire copil din România.
Răspuns la discuția Cum imi dau demisia?
Cum a spus și dl mai sus, trimiteti totuși demisia prin posta cu confirmare de primire chiar dacă nu mai este cineva și chiar dacă se întoarce, aceste documente va acoperă pe dv.tra, dacă va veți angaja in alta parte. 2. Sesizați ITM asupra acestui aspect, veti vedea răspunsul acestora. Următorul pas este angajarea chiar dacă nu va Închide ITM actualul CM. Faptul ca ati depus toate diligențele in vederea încheierii contractului de munca, va absolvă de orice vina atâta timp cât firma este închisă, puteți sa va angajați liniștit. Mașina. Verificați dacă exista și un proces pe partea civila (daune) și acolo incercqti sa vedeți cum puteți preda mașina sau un executor judecătoresc, etc. De obicei se deschid și procese pt recuperarea prejudiciului după condamnare.
Răspuns la discuția Fosta soție a sotului- hartuire
Faceți o plângere la poliție!
Răspuns la discuția Probleme la locul de munca
Întâi v-as recomanda sa obtineți dovezi palpabile ca se încalcă drepturile dumneavoastră (drepturi pe care le găsiți in legislație Drepturile omului, drepturi de munca, drepturi constituționale, nu doar cele pe care le considerați dv.tra ca nedrepte pt ca trebuie demonstrat ca se încalcă drepturi fundamentale) pentru a putea sa ii acționați in instanța sau sa faceti sesizari la ITM.
Răspuns la discuția Participare la licitatii
De obicei cer Cv-ul angajaților pentru a demonstra ca se îndeplinesc cerintele solicitate pentru îndeplinirea viitorului contract, deci capabilitatea societății de a îndeplini contractul.
După cum spuneam depinde funcția și pt lămuriri v-ar ajuta Legea menționata de mine mai sus.
Răspuns la discuția Participare la licitatii
Buna ziua,

Depinde ce funcție aveti și ce cerințe sunt in respectiva documentație de atribuire. Dacă sunteți doar un simplu angajat nu ar avea de ce sa va afecteze, dacă sunteți administrator s-ar putea sa intervină un conflict. Pt lămuriri exacte in funcție de contextul in care va aflați Legea 98/2016 și HG 395/2016 de aplicare a Legii 98/2016 va lămurește.
Discuție Jurist
Buna ziua,

Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica?
Știu ca pe funcția de consilier juridic nu ai voie, însă pana acum nu am lucrat in domeniu și as vrea sa știu dacă am dreptul de cumul de funcții, deoarece nu știu exact diferența dintre jurist și consilier juridic in Dreptul Muncii.