Stiu ca exista o decizie ICCJ care poate fi invocata referitor la ingradirea liberului acces la justitie. Mai exact cineva face contestatie la o decizie de pensinare la Comisia Centrala de Contestatiidin cadrul Casei Nationale de Pensii Publice, cf art 149 din L 263/2010, si nu primeste raspuns in termen legal. Merge in instanta, unde invoca aceasta decizie a ICCJ.
Stie cineva care este aceasta, ce numar si din ce data este?
Multumesc anticipat pt un eventual raspuns.
Buna ziua! Am si eu o dilema. In urma introducerii unei cereri de recalculare a pensiei anticipate partial si trecere la pensia limita de varsta ca urmare a unor drepturi castigate in instanta, casa judeteana de pensii a emis o decizie pensionare pt limita de varsta cu unele erori.
Cei de la casa de pensii judeteana, au spus ca se poate cere verificarea pensiei la casa de pensii judeteana, nu neaparat facuta contestatie la casa nationala de pensii, pt ca aceasta dureaza mai putin.
Intrebare: Daca cer verificare, pierd termenul de contestatie la casa nationala de pensii de pensii bucuresti, sau se emite o noua decizie, pe care o pot contesta apoi in termen de 30 zile de la data acesteia?
Sau fac in acelasi timp si cerere de verificare la casa judeteana si contestatie la casa nationala?
Multumesc anticipat pt un eventual raspuns, argumentat cu temeiuri legale!
Intrebare: Practic cat dureaza ca procurorul de caz sa aprobe cererea avocatului ales al suspectului sa consulte dosarul?
Multumesc anticipat pt un eventual raspuns.
Cred ca m-am lamurit, multumesc, merg saptamana viitoare la Tribunal.
In alta ordina de idei, in HG 257/2011, art. 6 alin. (1), se mentioneaza ca , atunci cand pt. anumite perioade de dupa 31.03.2001stagiul de cotizare in sistemul public de pensii nu poate fi dovedit prin declaratia nominala de asigurare, persoana respectiva poate prezenta casei teritoriale de pensii alte documente doveditoare, care sunt prevazute la alin.(2):....
...
c)...adev. ....eliberate de catre detinatorii legali ai arhivelor fostilor angajatori;
d)hotarari judecatoresti prin care se reconstituie elementele necesare stabilirii drepturillor de pensie.
La alin. (4) se arata ca prevederile alin.(1) si (2)se aplica numai in situatia in care se dovedeste ca angajatorul se afla in imposibilitatea de a intocmi si depune declaratia nominala de asigurare.
Intrebare: Care ar fi aceste situatii care dovedesc imposibilitatea angajatorului de a intocmi si depune declaratia nominala de asigurare?
Pt ca, adeverinta obtinem de la fostul angajator, hotarare judecatoreasca avem, asa cum am mentionat la inceputul discutiei.
Multumesc.
Inteleg ca de la arhiva, dar arhiva cui? Judecatorie, tribunal, curte de apel? Nu cunosc nr de dosar insolventa(faliment) si instanta la care a luat nastere acest dosar, in care a fost numit lichidatorul.
Va rog, daca puteti sa-mi detaliati pasii pe care ii am de urmat, pentru ca nu sunt jurist de meserie si nu stiu cum sa procedez.
Multumesc.
Sesizare la ITM nu am cum sa fac deoarece unitatea nu si-a desfasurat activitatea prin intermediul ITM, cartile de munca si toate celelalte operatiuni au fost facute cu personalul propriu.
De unde stiu care a fost judecatorul sindic?
Buna ziua!
In urma unei actiuni in constatare, instanta recunoaste grupe de munca superioare, pentru perioada 1994- 2007, unor fosti salariati si obliga angajatorul sa elibereze adeverinte in acest sens.
Angajatorul emite adeverinte, dar pentru perioada 2001- 2007, pentru a fi recunoscut stagiul de cotizare in conditii speciale, angajatorul trebuie sa depuna declaratii rectificative la casa de pensii, altfel casa de pensii nu valorifica adeverintele respective.
Angajatorul este in insolventa, spre faliment si nu are cine face declaratiile rectificative. Cel ce le facea, nu mai este salariatul societatii si din cei ramasi nimeni nu stie sa faca aceste declaratii, nu cunoaste programul, nu se implica.
se pare ca nici lichidatorul nu se implica.
Ce este de facut? Temei legal.
Multumesc.