Primul CNP a ramas valabil. Probabil ca dvs. nu ati comunicat ca aveti pasaport romanesc, fie el si expirat. Totul e bine cand se termina cu bine.
Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Buna, eu sunt Roman ,prietena ( nimic legal inca) e Poloneză, copilul e născut în uk(Leicester). Intrebarea mea este ... ce documente imi trebuie si unde sa aplic/merg personal pentru pasaport romanesc pentru copil . Multumesc anticipat .
Mda...Infractiunea mai mult ca sigur s-a produs pe teritoriul UK. In UK ca sa inmatriculezi o masina ai nevoie doar de o foaie A3. Practic cand a luat masinile pe credit, a fost el trecut ca "Owner". Din start omu a cam vrut sa dea teapa. Cum s-a vazut cu 3 masini luate pe credit, le-a si vandut imediat probabil in aceeasi saptamana la pret cu 20% mai ieftina decat una la Delaer. Si "pagubitii" s-au bucurat la o "mega oferta" din partea romanasului ! Nu si-au pus deloc intrebarea de ce cineva da o masina cu 20-25% mai ieftin, cu zero mile la bord.
Cum se vinde o masina in UK ?! Pai scrii numele noului proprietar in V5, pui hartia la posta si aia a fost ! 30 de minute maxim. Noului proprietar ii va veni de la DVLA (RAR_ul) lor, hartia cu numele lui pe ea prin posta in maxim 2-3 saptamani.
Si uite asa romanu` s-a facut probabil de vreo 40-50 000 de lire dintr-un foc, daca nu mai bine. Creditul oricum nu avea de gand sa-l plateasca. Firma de leasing au decis sa confiste masinile...de la noii proprietari ?! Vazand ca nu isi mai vad banii de la romanasi. Desi mi se pare un pic absurd.
Consulta un avocat in UK, dar nu stiu cine binevoieste sa-l apere pe fratele tau. Teapa e evidenta si premeditata. Iar acolo legea e lege.
In cazul persoanelor care au plecat din tara si nu s-au mai intors.
Trimeti o copie dupa vechiul pasaport sau dupa certificatul de nastere sau orice alt document in care este inscris CNP-ul. Le mentionati ca aveti deja un CNP. Solicitati sa verifice si sa anuleze ultimul CNP.CNP-urile pentru persoane straine are prima cifra 8 sau 9 .
Bune seara! Eu si sotul vrem sa venim in Romania pe perioada concediului, dar fetita noastra de 3 luni are doar certificat de nastere englezesc. Ne facem Titlu de calatorie pt a ajunge in Romania, dar pentru a ne intoarce in Marea Britanie trebuie sa facem certificat roman si pasaport copilului. Va rog sa imi spuneti in cate zile se elibeteaza certificatul de nastere si pasaportul in Romania? Multumim!
Nu ii puteti face pasaport romanesc fara sa aveti certificat de nastere romanesc, deci trebuie sa transcrieti certificatul de nastere strain in evidentele romanesti.
Puteti obtine un titlu de calatorie pt copil si rezolvati cu actele in tara.