avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate Oriela

Activitate Oriela

Justitiarul711 a scris:

Primul CNP a ramas valabil. Probabil ca dvs. nu ati comunicat ca aveti pasaport romanesc, fie el si expirat. Totul e bine cand se termina cu bine.

Da, aveti dreptate...Au făcut părinții prin procura dar nici nu m-am gîndit pentru ca nu stiam ca se inregistreaza CNP ul în certificat. Nu se face asta nici în Moldova nici în UK. E ceva nou pentru mine..Asta e...totul ce a putut merge ghinios - asa a mers...
Justitiarul711 a scris:

Sa ne scrieti cum ati rezolvat.

M'am săturat să astept raspuns prin ambasada, am fost pe net si am trimis email la depabd@mai.gov.ro și relatiipublice@dgepmb.ro cu întrebarea mea...care mi-au raspuns în timp de 3 zile sa le trimit prin email copia pașaportului și certificatului de naștere. Pe 21 iulie am trimis și pe 28 iulie mia venit raspuns clar de la.ambele instituții ca CNP-ul din pașaportul expirat e cel corect și certificatul de naștere trebuie corectat. O scrisoare e de la Direcția de evidență din București și a doua de la Ministerul afacerilor interne, direcția de evidență persoanelor și administrarea bazelor de date.
Ce asteptam de la ambasada de 3 săptămîni am rezolvat eu în una!
În fine, am fost la Ambasada pe 6 sept să depun alta cerere pentru duplicat de certificat de naștere cu CNP corectat, a trebuit să îndeplinesc alt formular pe loc. Dar cînd ma întreba cu ce ID ma prezint i-am dat pe cel britanic. Ma intreaba doamna "dar ID românesc nu aveti ?"
Ce nostimă
Marian34 a scris:

Buna, eu sunt Roman ,prietena ( nimic legal inca) e Poloneză, copilul e născut în uk(Leicester). Intrebarea mea este ... ce documente imi trebuie si unde sa aplic/merg personal pentru pasaport romanesc pentru copil . Multumesc anticipat .

Se face prin ambasada de la Londra doar prin programare..lista documentelor sunt pe website-ul ambasadei, iar programarea se face prin www.econsulat.ro . Dacă certificatul de naștere a copilului e eșuat în UK, el trebuie apostilat..si tradus de unul din traducătorii aprobăti de ambasada (au lista pe site, vezi care sunt în orașul tău, preturile diferă). Fara docimentul apostilat si tradus nu are rost sa mergi la ambasada ca te întorc inapoi. Si programarile se fac greu...nu planifică călătorie în timpul apropiat...plus ca pașaportul se face în vreo 2 luni..:(
M4V3RiCk_ a scris:

Mda...Infractiunea mai mult ca sigur s-a produs pe teritoriul UK. In UK ca sa inmatriculezi o masina ai nevoie doar de o foaie A3. Practic cand a luat masinile pe credit, a fost el trecut ca "Owner". Din start omu a cam vrut sa dea teapa. Cum s-a vazut cu 3 masini luate pe credit, le-a si vandut imediat probabil in aceeasi saptamana la pret cu 20% mai ieftina decat una la Delaer. Si "pagubitii" s-au bucurat la o "mega oferta" din partea romanasului ! Nu si-au pus deloc intrebarea de ce cineva da o masina cu 20-25% mai ieftin, cu zero mile la bord.
Cum se vinde o masina in UK ?! Pai scrii numele noului proprietar in V5, pui hartia la posta si aia a fost ! 30 de minute maxim. Noului proprietar ii va veni de la DVLA (RAR_ul) lor, hartia cu numele lui pe ea prin posta in maxim 2-3 saptamani.

Si uite asa romanu` s-a facut probabil de vreo 40-50 000 de lire dintr-un foc, daca nu mai bine. Creditul oricum nu avea de gand sa-l plateasca. Firma de leasing au decis sa confiste masinile...de la noii proprietari ?! Vazand ca nu isi mai vad banii de la romanasi. Desi mi se pare un pic absurd.

Consulta un avocat in UK, dar nu stiu cine binevoieste sa-l apere pe fratele tau. Teapa e evidenta si premeditata. Iar acolo legea e lege.



Presupun ca plîngerea o fac noii proprietari din românia? Caci in UK masina nu e proprietatea ta dacă e încă în credit si nu ai voie s'o vinzi. În UK toti stiu sa verifice asa lucru înainte de a cumpara de la o persoană fizică. Mașinile.au fost confiscate corect în ce privește legea britanica.
Deci v'ar trebui un sfat de la.avocat roman pentru ca infracțiunea a fost pe teritoriul roman. În privința UK numele lui va fi marcat negru în registrele de credit si niciodata nu va mai avea șansa de a lua credit. Nici macar un telefon mobil...
Răspuns la discuția Hartuita si santajata
Du-te la secția de poliție la locul lui de locuință și pune oficial plîngere de hartuiala si "urmărire". Asta nu e comportament normal. Spune-le tot. Pune în scris și cere ajutor. Sa faca poliția interdictie/restrictie. Spune că ti'e frică de el...sa vina la românia și sa iti sperie familia și copilul?!!! Nu nu Nu! Continuă și pune plîngere la poliție chiar azi!
Spuneti-mi va rog la ce instant sa ma adresezi caci am 2 CNP-uri: unul dat cu (re)dobindirea cetateniei romane in 2001, inscris in pasaport, si al 2-lea cind mi-au transcris certificatul de nastere la ambasada Romana in Chisinau.

Sunt in Marea Britanie la moment, m-am adresat la consulatul din Londra, dar deja de 3 saptamini nu vine raspuns....si ii scriu consului o data pe saptamina...azi mi-a spus sa nu mai fac presiuni....daca nu pe el, pe cine?#-o
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
luiza2015 a scris:

In cazul persoanelor care au plecat din tara si nu s-au mai intors.
Trimeti o copie dupa vechiul pasaport sau dupa certificatul de nastere sau orice alt document in care este inscris CNP-ul. Le mentionati ca aveti deja un CNP. Solicitati sa verifice si sa anuleze ultimul CNP.CNP-urile pentru persoane straine are prima cifra 8 sau 9 .


Spuneti-mi va rog unde sa ma adresez cu problema asta? De la ambasada nu primesc nimic deja 3 saptamini astept. Si acu consulul mi-a spus sa nu-l mai presezi...ahem, de ce nu? I-am zis daca nu el- pe cine sa presez?
Ambele CNP-uri incep cu 8. De fapt doar ultimele 4 cifre difera.
As prefera ca CNP-ul vechi sa fie anulat caci pașaportul e oricum expirat din 2006. Certificatul de naștere roman e făcut/transcris din mai anul curent. I sa dureze mai mult sa imi eșueze certificat de naștere nou :(

OanaRînzescu a scris:

Bune seara! Eu si sotul vrem sa venim in Romania pe perioada concediului, dar fetita noastra de 3 luni are doar certificat de nastere englezesc. Ne facem Titlu de calatorie pt a ajunge in Romania, dar pentru a ne intoarce in Marea Britanie trebuie sa facem certificat roman si pasaport copilului. Va rog sa imi spuneti in cate zile se elibeteaza certificatul de nastere si pasaportul in Romania? Multumim!


Certificatul trebuie appostilat print site-ul asta: [ link extern ]

La consulat pe website zice ca se face transcrierea intr-o zi, dar trebuie programare....
Răspuns la discuția Pasaport
gi-jane2 a scris:

Nu ii puteti face pasaport romanesc fara sa aveti certificat de nastere romanesc, deci trebuie sa transcrieti certificatul de nastere strain in evidentele romanesti.
Puteti obtine un titlu de calatorie pt copil si rezolvati cu actele in tara.


Inainte de asta verifica cit va dura sa faceti pasaportul in Romania, caci dupa cum am inteles Titlu de Calatorie expira o data ce ati aterizat in Romania, deci nu poti veni inapoi decit daca ai pasaport. Daca poti ramane pe asa termen in Romania e bine, daca nu....verifica inainte de a pleca.
Certificatul Britanic trebuie Appostilat mai intii si apoi tradus de traducatori din lista traducatorilor aprobati de ambasada (este pe site). Transcrierea se face in aceiasi zi la Consulat, in Romania nu stiu cit dureaza pentru ca se face doar la Bucuresti sec.1.