avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Bartha Magdalena

Activitate Bartha Magdalena

Bună seara! Mama mea a moștenit un teren intravilan împrejmuit cu gard. Unul dintre vecini a intrat pe acest teren fără acordul ei ,a tăiat niște pomi fructiferi ducând lemnele mai groase și lăsând în urmă crengi subțiri și multă mizerie. Am luat legătura cu el și i-am spus să curețe mizeriile lăsate după el dacă tot a intrat abuziv avertizându-l cu o plângere la poliție. Dânsul a râs spunându-mi că este prieten cu poliția. Am mers și am făcut o plângere,iar după o lună m-au sunat cei de la secția de poliție încercând să mă convingă de faptul că nu a avut loc nici o infracțiune. Ce măsuri aș putea să iau? Cum aș putea să îmi fac dreptate? Dacă depun o plângere penală la parchet se rezolvă ceva?
Buna ziua! Dupa moartea bunicii mele nu s-a facut succesiune. Azi am aflat ca saptamana viitoare se va face sedinta la nivel de primarie legat de unul dintre terenurile intravilan care este plin de spini. Dupa cate am aflat primaria vrea sa ia acel pamant, eventual sa o amendeze pe mama. Tinand cont ca mama nu e singura mostenitoare,
nu s-a facut succesiune pot sa ii instraineze pamantul sau sa o amendeze pe mama?
Buna ziua! Detinem un teren intravilan imptejmuit de un gard viu din salcii si pruni. Unul dintre vecini a vandut terenul , iar noii proprietari au taiat tot gardul ce ne delimiteaza de ei si urmeaza sa isi puna gardul venind inspre noi inca cu 80de cm. Am anuntat politia si acestia au spus ca vor lua legatura cu primaria. Am luat si noi legatura cu primaria, acestia ( din motivele lor personale) spun ca ne iese pamantul ( uitandu-se doar la acte, nu s-au deplasat la fata locului sa vada unde si-au pus vecinii tarusii pentru imprejmuire).
Mentionez faptul ca noi am masurat terenul anul trecut in august cu un topograf si ne-a iesit pamantul, dar acum daca lasam sa ne intre vecinul cu 80 cm bineinteles ca nu me mai iese. Intrebarea mea ar fi: daca primaria spune mortis ca ne iese pamantul si opresre politia sa cerceteze, ce document pot solicita de la primarie ( deci daca urmeaza sa vand pamantul sa am o dovada nu numai verbala ci si scrisa de la primaria ' cumparata' , pentru ca eu nu voi vrea sa am probleme cu cumparatorul meu)?
Revin cu o completare: noi am vorbit cu un avocat si a spus in felul urmator: sa se faca succesiune dupa moartea vanzatorului ( nu s-a facut pana acum) avand trei succesori ( doi plecati in strainatate si unul ramas in tara) sa se minta in fata judecatorului ca exista doar un singur mostenitor , negandu-se existenta celorlati, iar apoi acesta sa ne vanda pamantul. Eu am pus intrebarea anterioara pentru ca eram curioasa care ar fi demersul legal fara mismasuri!
Buna ziua! Tatal meu a cumparat in anul 1993 un teren extravilan. S-a facut intre parti ( nu la notar) un act de vanzare -cumparare , scris de mana, in care se specifica cu date personale ( serii de buletin, adresa, suma data) cine si cui s-a vandut, s-a semnat de doi martori.Tatal meu a pastrat " actul respectiv" l-a inregistrat la primarie, a platit impozit pana acum, l-a trecut la APIA deci s-a folosit de el fara probleme fiind al lui. Problema e ca s-a hotarat acum sa il intabuleze dar nu a reusit pentru ca , soc, l-a intabulat in 1998 fostul proprietar si s-a emis un titlu de proprietate in favoarea proprietarului ( care a decedat in 2000). Am reusit sa luam legatura cu unul din martori celalalt fiind decedat . Ce putem sa facem acum ca terenul sa fie al nostru atat practic cat si teoretic?
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! In urma unui concubinaj , sora mea a dat nastere unui copil. Tatal l-a recunoscut ( este trecut in certificatul de nastere) insa nu l-a trecut pe numele lui(numele de familie este numele mamei) , sora mea isi creste copilul singura, tatal nu contribuie cu nimic . Sora mea fiind in concediu pentru crestere a copilului a aflat ca ultima luna, a doisprezecea luna, trece la tatal copilului , adica primeste el banii si vechimea. Tinand cont de faptul ca nici macar nu locuiesc impreuna ce ar putea sa faca sora mea ca tatal copilului sa nu primeasca banii respectivi?
Buna ziua! Bunica mea a mostenit o avere impreuna cu mai multe persoane . Nu a facut niciodata departaj deci averea a ramas la comun. In urma cu trei ani bunica mea a decedat, averea respectiva (cat a mostenit bunica din ea) a ramas la mama si sora ei. Nu au facut succesiune din cauza unor divergente. Imtrebarea mea ar fi: ar putea mama sa iasa din povestea asta cumva , sa obtina ea bucatica cat i se cuvine si sa se separa de ceilalti care stau cu mainile in san, printre care si sora ei?
Buna ziua! Daca o casa construita de mama si tata in timpul casatoriei lor (acum 45 de ani )este intabulat doar pe tata, in caz de divort mama are parte sau doar tata e proprietarul? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Bună ziua! M-am hotărât să deschid o cofetărie la țară ( un PFA) - eu aș prepara dulciurile și tot eu le-aș comercializa. Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru înființarea firmei? Mă refer la spațiu, cursuri etc. Vă mulțumesc anticipat!