Pe scurt: matusa mea (sotia unchiului meu decedat), fara mostenitori rezervatari: sot decedat, parinti decedati, copil decedat, doreste sa faca testament ca dupa moartea dansei toata averea ei sa imi revina mie. Doamna notar la care am fost ne-a spus ca neexistand mostenitori rezervatari, testamentul nu este atacabil. Precizez faptul ca matusa mai are in viata 2 frati foarte in varsta si nepoti din partea acelor frati.
Este adevarat ca dupa decesul dansei si pe baza testamentui, pot sta linistita ca nu vor veni alte persoane care sa ma duca prin tribunale solicitand mostenire? Este adevarat ce a spus doamna notar, ca neavand mostenitori rezervatari testamentul nu poate fi atacat? Va multumesc anticipat si va doresc o seara placuta!
Buna dimineata. Din luna iunie a anului trecut, eu si sotul meu o avem in plasament in regim de urgenta pe nepotica mea (avem si hotarare judecatoareasca in acest sens). Sora mea (adica mama fetitei) a fost recent diagnosticata cu schizofrenie paranoida, avand multiple internari la psihiatrie, iar vestile de acolo nu sunt deloc bune, in sensul ca urmeaza sa fie declarata ca nu se mai afla in deplinatatea facultatilor ei mentale. In cazul in care are nevoia sora mea de un tutore, am putea eu si sotul sa o luam tot sub aripa noastra? Putem acea concomitent doua tutele? Din pacate mama mea este destul de in varsta si are si ea problemele ei de sanatate, si nu poate avea ea grija de sora mea. Precizez faptul ca oricum eu ma ocup de sora mea (mers la medici, cumparat medicamente, aranjat medicamente, platit chirie etc). Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi placuta. Cu respect!
Buna dimineata.
In luna noiembrie sora mea, in urma unei internari de urgenta la clinica de psihiatrie a primit diagnisticul de schizofrenie paranoida ( am primit si referat medical la momentul respectiv cu acest diagnistic).
In decembrie i-am facut programare la comisia de expertiza medicala pentru a vedea daca va beneficia de pensie de invaliditate.
Ieri, in urma unui consult de rutina tot la aceeasi clinica, a primit diagnosticul de tulburare deliranta persistenta (si un alt referat cu acest diagnostic nou).
Intrebarea mea este daca pe baza noului diagnostic va mai putea beneficia de pensie de invaliditate.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta.
Da despre taxa de salubritate este vorba. Cheltuielile de la avizier se achita de catre chirias, asta stiu. Dar la Tg Mures s-au afisat in platforma global pay taxele anuale (taxa de salubritate, impozitul pe proprietate, taxa de habitat, impozitul pe autoturism etc). Stiu ca s-au afisat pt ca am verificat pt pt garsoniera pe care o detin eu cu sotul, deci implicit s-a afisat si pe garsoniera unde sta sora in chirie.
Ce ma intereseaza este in situatia surorii mele care sta cu chirie, taxa de salubritate (doar ea face gunoiul) este suportata de chirias sau de catre proprietar?
Buna dimineata, scurt si la obiect. Sora mea, sta in chirie. Cine trebuie sa suporte achitarea taxei de salubrizare, si a impozitelor aferente garsonierei unde sta in chirie. S-au afisat taxele pe anul acesta si dorim sa ne lamurim pt a le achita cat mai repede. Multumesc frumos anticipat si va doresc o zi placuta.
Am inteles. Ideea este ca de la casa de pensii mi-au zis ca avem nevoie de decizia de la comisia de expertiza medicala (noi avand momentan doar referatul medical unde este specificata boala). Tot de acolo am primit nr de telefon pentru a face programare. Multe drumuri am facut din pacate si cand a fost vorba despre nepotica, pentru a-i face dosarul CES, deci sunt obisnuita :), Nu am nici o problema in a depune timp, si efort atata vreme cat pot face ca sora mea sa isi primeasca toate drepturile care i se cuvin. Vina ei este intr-adevar ca nu a acceptat ca are o problema multi ani si s-a agravat situatia, dar nu o condam pentru boala care o are (nu mi-as dori nici o clipa sa fiu in locul ei, cu vocile din cap care nu ii dau pace). Voi face tot posibilul si toate demersurile, ca sa obtina toate beneficiile ce i se cuvin. Va multumesc din suflet pt clarificari.