Sotia (fosta) poate cere cat vrea intrebarea e daca va obtine.Dvs. trebuie sa depuneti intampinare prin care sa aratati motivele pt care considerati ca aveti dreptul la o cota mai mare de 50% din bunuri.Trebuie dovedit ca ati avut o masina bun propriu pe care ati vandut-o si banii i-ati folosit la achizitia celei actuale astfel incat aveti dreptul la o cota majorata.In ce priveste ratele la banca ,fosta are un drept de creanta constand in 1/2 din ratele achitate pe timpul casatoriei , nu conteaza ca ati avut poprire pe salariu
Masina si tot ce aveti daca sunt cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune, deci 50% sunt si ale dvs..Daca masina a avut-o sotul dvs inainte de casatorie nu se poate executa.
Daca nu platiti o sa fiti executata silit.Cand veti primi somatia de la executor aveti dreptul sa faceti contestatie la executare in care sa invocati motivele expuse aici.Instanta va decide.
ContSters429609
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti o cerere prin care cereti urgentarea redactarii si motivarii sentintei.Daca nici in urma acestui demers nu primiti sentinta incercati cu "contestatie pt tergiversarea procesului".
Utilizatorul scrie ca sunt 2 frati si doar unul a implinit 26 ani. Celalalt probabil ca mai incaseaza pensia de urmas.Pt cel care nu mai primeste pensia ,raspunsul e ca nu mai are ce face decat sa achite suma ce-i revine,in caz contrar se va trece la executare silita a sumei+ cheltuielile de executare care nu sunt deloc mici. Nu se poate sustine ca vina e doar a Casei atat timp cat ati primit decizie (a doua) de 2000 lei si incasati 2400 lei./luna.
Revizuirea poate fi admisa daca se face in baza unui motiv din cele prevazute in art 509 NCPC. Daca parata cere revizuirea invocand alte motive va puteti apara invocand nerespectarea prevederilor cod pr civila.
Eu zic sa trimiteti o adresa scrisa prin care sa cereti Casei de pensii sa retina lunar din pensie 1/3 intrucat nu aveti alta posibilitate de plata (un fel de angajament).Vedeti ce va raspund , ar trebui sa fie de acord.
Legea nr. 70/2015 introduce un plafon si pentru operatiunile realizate intre persoane fizice. Aceasta in conditiile in care legislatia in vigoare nu prevede o limita pentru incasarile si platile in numerar realizate de persoanele fizice.
Concret, persoanele fizice vor putea incasa bani in numerar de la alte persoane fizice sau vor putea plati in numerar catre alte persoane fizice, in limita unui plafon de 50.000 lei/tranzactie. Aceast plafon va fi valabil pentru urmatoarele tipuri de tranzactii:
transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi,
prestarea de servicii,
acordarea/restituirea de imprumuturi.
Atentie! Incasarile si platile fragmentate in numerar pentru tranzactiile mai mari de 50.000 lei, precum si fragmentarea unei tranzactii mai mari de 50.000 lei vor fi interzise. Tranzactiile in numerar intre firme si persoane fizice, plafonate la 10.000 lei/zi