avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Ion_g

Activitate Ion_g

Nu, vreau sa imi fac o cutie de valori insa am o executare mai veche. Nu au avut ce sa imi ia, insa imi este frica daca imi fac cutie in banca mi-o poate deschide statul si lua banii sau bijuteriile.
Cutiile de valori din banca pot fii executate silit? Poate ANAF sa imi ia cutia de valori si sa ia ce considera de acolo?

Va multumesc.
Buna ziua,

Doresc sa stiu pentru ce sume de bani pot fii scoase la vanzare masini sau apartamente, pentru ca este inuman si penibil sa imi scoata cineva la vanzare casa sau masina pentru o suma de cateva mii, chiar 10 sau 20mii de euro( pentru casa). Problema este ca atunci cand ii iei unui om casa, omul ala va ajunge pe strazi, pentru ca este greu sa te redresezi dupa asa o lovitura.

Va multumesc.
Buna ziua,

1.Doresc sa stiu ce se intampla daca nu imi 'revendic' zilele libere? In curand se implineste un an de cand m-am angajat si doresc sa stiu ce se va intampla cu zilele de concediu nerevendicate? pot primi bani dupa un an?

2. ce se intampla daca doresc sa imi dau demisia pentru a accepta o oferta mai buna? primesc cumva zilele libere, sau ma pacaleste sa le schimb cu cele 2 saptamani in care ar mai trebui sa vin -platit- la munca?
Asta stiu domnule avocat, intrebarea este ce o sa se intample mai exact si cum poate sa ma execute? o sa afle instant anaf ca m-am angajat?
Am de platit aprox 110-120 milioane de lei vechi cheltuieli judiciare, catre stat de aproximativ 2 ani si jumatate (atunci au fost procesele). Am tot primit hartie de executare silita, am contestat in instanta si am pierdut. Apoi mi-au pus sechestru pe un cont in banca vechi de vreo 14 ani, care oricum era lasat nefolosit de 7 ani. Nu au avut cei de la ANAF ce sa imi faca.

Acum urmeaza sa ma angajez. Intrebarile mele sunt:
1. vechiul cont fiind blocat, daca firma are contract cu banca (BRD) la care am contul blocat, pot sa ii conving sa faca alt cont? sau vireaza in ala blocat? Si daca vireaza salariul in cel blocat, ce pot sa fac? Poate statul sa imi ia mai mult de 1/3 din salariu? adica sa imi tina contul blocat?

2. daca imi face firma cont la alta banca, ce se va intampla? o sa vina la un moment dat ANAF sa inceapa sa imi iau 1/3 din ce vireaza firma, cand se prinde? Poate sa imi ia mai mult de 1/3 daca se trezeste ANAF dupa cateva luni?(adica pe un cont de salariu in care incasezi banii lunar, poate cineva sa ti-l blocheze si sa iti ia din acei bani, pe salariile primite in trecut daca nu golesti contul? Si daca poate sa imi ia, ia doar 1/3 sau ia tot ce se afla in cont?)
Buna ziua,

Va scriu pentru ca la noi incartier deranjarea linistii dincolo de ora permisa de lege, care din ce stiu este ora 22:00, este un lucru des intalnit. Pe coltul unei intersectii, unde este si un chiosc, este vorba de strazile Ion Maiorescu colt cu strada Vaselor, aproape de centru, se aduna des, de mai multe ori pe saptamana un grup de tineri, majoritatea de etnie rroma, de la 6 la 15 persoane.
Evident nu pot sta atat de multi la vorba fara sa umple zona de seminte, sa faca galagie cand ii apuca hohotele si chiuiturile, injura de rude decedate, aduc masini si trantesc portierele etc. Acum o saptamana au adus o masina veche de teren pe care o porneau tare si franau doi metri mai incolo.

Este un obicei constant in sezonul cald sa se adune gasca.Mai sunt si acele cazinouri mizere de pe Calea Mosilor de unde se retrag la ore tarzii tot felul de dubiosi injurand in gura mare pe stradute. Culmea este ca desi mai multi vecini vorbesc de acest lucru, lumea nu face reclamatii la politie, sunt oameni civilizati si fricosi care prefera sa vorbeasca pe la colturi si sa inghita vad. Insa se apropie vremea calda cand nu mai putem sta si zi si noapte cu geamurile inchise.

Eu am sunat la inceputul lui mai la 112, a venit un echipaj dupa vreo jumatate de ora si i-a gonit in seara aia. dupa cateva seri erau tot acolo. Ieri seara am sunat din nou la 112 pe la 23:30, dispecera de la politie era destul de uracioasa. ma tot intreba unde stau fata de locul acela, nu s-a lasat pana nu i-am dat adresa exacta. Au venit doua echipaje de politie dupa vreo 20 de minute si au legitimat gloata de vreo 20 de insi. Sau asta cred ca faceau cu agendele. Apoi au plecat si mica distractie a mai continuat inca vreo ora, politia a venit degeaba, cred ca special au mai stat aia si vorbeau tare.

Intrebarea este ce este de facut, pentru ca sa sun degeaba la 112 si sa ma cert cu militienii ca nu vor sa faca ceva sau sa trag de ei nu este stilul meu. Mai ales ca sectiile 7 si 8 din zona au reputatie proasta.

Culmea este ca zona este supravegheata video.