avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate rebrisoreana_timisoara

Activitate rebrisoreana_timisoara

Discuție DNA si DIICOT
Buna. Din motive lesne de inteles, nu voi folosi nume reale in ceea ce va voi spune spre a-mi oferi ajutorul. O persoana apropiata mie, numele lui fiind B, fost politist la SICE, a fost acuzat si retinuta de DNA si DIICOT pentru urmatoare fapte : furnizarea de date nepublice contra cost, favorizarea faptuitorului, luare de mita in forma continuata, trafic de influenta. Aproape 3luni a stat pe arest preventiv iar dupa la inchisoare. Momentan s-a dat verdictul doar in dosarul DNA insa nu e definitiva condamnarea de 6ani si 6luni. In cazul DIICOT se tot amana "finalul" deoarece la primele 2-3 infatisari, asa zisii martori, care defapt sunt cativa infractori foarte cunoscuti si cu care se cunostea B, nu s-au prezentat in instanta ca "martori" ai celor de la DIICOT, desi initial au dat declaratii in acest sens.... Exista o posibilitate de a I se reduce din pedeapsa? Cum ar trebui procedat referitor la celalalt dosar? Mentionez ca nu are avocat ci doar unul din oficiu care lasa mult de dorit...insa e indrumat de un altul insa fara a-l reprezenta, din motive financiare.
Buna ziua. Sunt divortat, custodia e comuna asupra copilului realizata printr-o conventie parentala la un notar public. In baxa acestui act, fosta partenera imi poate interzice sa iau copilul de la gradinita, desi nu e specificat in mod expres acest lucru in actul notarial? ( tin sa mentionez ca in conventie e specificat faptul ca copilul are domiciliul la mama ei, eu avand dreptul sa petrec cu ea primul si al treilea week end). A vb cu educatoarea si transmis ca o ia altcineva dupa ore si sa nu ma lase sa o iau eu....e legal? Ea fiind la munca... multumesc
Buna. Ma numesc S.S. din Timisoara, anul trecut am divortat in luna martie de mama copilului la notar, de comun acord, realizandu-se o conventie parentala cu obligatii si drepturi pt ambii parinti. Mentionez ca copilul este minor si are in acest moment 5 ani si jumatate.
Ea lucrand in 3schimburi in domeniul sanatatii, eu mai mult sch1(06:00-14:30) si stand aproape unul de celalalt (la 5-6min de mers pe jos unul fata de altul), mi-a transmis ca pe fata o voi mai vedea doar conform actului notarial ( primul si al treilea week end) si in rest nu o va mai aduce la mine (eu stand cu parintii) cand merge la munca si ca a gasit bona si o va lasa cu respectiva dna. Nu sunt deacord sa stea cu "straini" cat timp are cu cine, parintii ei nu locuiesc in Timisoara si nu o pot ajuta din acest punct de vedere si nici nu sunt de acord sa contribui la plata bonei cum doreste fosta partenera. Totodata, in decursul ultimilor ani ia intiparit fetei cateva lucruri care au facut-o pe copila sa mi le reproseze uneori ceea ce nu e normal in primul rand ca educatie din partea unui parinte fata de copil in raport cu celalalt. Povestea e fff lunga, de cand ne-am cunoscut, nu doresc si NU AS SUPORTA SA FIU RESTRICTIONAT SI CONDITIONAT CU COPILUL. Cu cine as putea vb pt a remedia situatia in acte, pt a se pune in primul rand interesul buna crestere educatie si viitorul cooilului nlu ale parintilor. Vs multumesc.
Conventia parentala incheiata la notar este din aprilie 2016 iar poprirea a intrat in vigoare din 30oct a.c.... Conform noului cod de procedura civila cei 25% reprezentand pensia alimentara nu pot fi sub nicio forma afectati de popriri indiferent de nr lor,valoarea lor si data la care au intrat in vigoare si totodata 50% din venit trebuie sa imi ramana neafectat de niciun fel de retineri, etc. Deci in final sa apelez la judecatorie, la un birou executoresc sau la un avocat?
Nefiind o hotarare judecatoreasca ci o intelegere amiabila la notar in baza unei conventii parentale cu custodie comuna, firma mi-a zis ca nu pot retine cei 25% din venit pt alocatie. Tinand cont ca o platesc "cash" dar am si poprire 1/3 din venit pana la lichidarea unui imprumut nerambursat, ce e de facut tinand cont ca in fapt raman cu mai putin de 50% din venit dupa achitarea acestor 2 obligatii???

Buna ziua. Sunt divortat de anul trecut din luna martie, am o conventie parentala cu fosta sotie facuta la notar, copilul este minor cu domiciliul la mama ei insa custodia e comuna... Am poprire in cuatum de 1/3 din venit din cauza unui credit dar tinand cont ca pendia alimentara o platesc "cash" deoarce am pastrat o rel buna cu mama copilului, este legal sa mi se retina atat pt datorie tinand cont ca 25% sunt ai copilului si eu ar trebui sa raman cu min 50% din venit conform noului cod de procedura???
Buna. Am ramas cu 2 rate a cate 433ron fiecare la CAR Smartica IFN si cu un fond social de 300ron. Neplatind in decembrie si ianuarie pt a lichida datoria, azi am primit sms-uri de la bancile unde am conturi active ca mi s-a pus poprire in valoare de 2200ron pt recuperarea datoriei de catre CAR-ul mai sus mentionat prin intermediul hnui birou executoresc din Timisoara. Tinand cont ca lucrez atat ca full time cat si ca part time, avand 2 job'uri, mi s-a explicat ca mi se va retine cate 1/3 atat din venitul job'ului cu norma intreaga cat si a celuia de part time. Se poate acest lucru, e adevarat? E posibil ca dintr-o datorie de 866ron sa restitui fortat in final aprox 2200ron?! Este legal sau...? Multumesc.