Bună seara! Este legal să se schimbe programul unui angajat ( care e și singur pe depozit) , de la 8- 16, la 10- 18, ptr a acoperi acel angajat 2 schimburi?( Firma lucrează în 2 schimburi și pe depozit lucrează doar o singura persoana). Menționez că angajatul nu are înlocuitor și de câte ori are concediu de odihna sau medical , este hărțuit, că nu are cine să-i facă treaba .Iar când vine din concediu trebuie să lucreze și comenzile restante. Ce ar trebui să facă în situația asta? Mulțumesc anticipat!
Asigurare ptr persoană care beneficiază de ajutorul de incluziune. Am citit pe net, că persoanele cu ajutorul de incluziune sunt asigurate.....dar când am accesat baza de date CAS, persoana ( mama cu 4 copii mici, fără venituri), apare ca neasigurata. Ce se poate face?
As vrea să știu, dacă , după ce tata a murit, acum câteva zile, mama , care este pensionară, are dreptul la 25 la sută din pensia soțului, cumulată la pensia ei, așa cum prevedea un proiect de lege, din 2018....care nu știu dacă a fost aprobat. Mulțumesc!
Fiica mea are 2 copii și cu toate că a adus actele necesare ptr a i se face deducerea la salar ptr ei , nu a regăsit- o pe fluturașul primit.Ce poate face , ca să primească acest drept?
Pe 2iulie copilul meu face 2ani și în septembrie ar trebui sa nasc din nou. Acum 2 ani am terminat facultatea și am și intrat în concediu de creștere a copilului. de la Șomaj mi au zis că nu am dreptul sa mai iau vreun venit. cum as putea beneficia din nou de vreun venit în perioada aceasta deoarece sunt însărcinată în luna a șasea și nu pot lucra. Aș beneficia de concediu prenatal plătit?