Care este procedura prin care organul de cercetare penala isi verifica competenta fata de persoana ? In dosarul de cercetare se gaseste vreun document prin care se probeaza ca si-a verificat competenta fata de persoane ? Verificarea competentei se limiteaza la ce declara persoanele cand sunt audiate sau se verifica altcumva ? Este obligat sau nu sa includa in dosar fisa de identificare a persoanei ?
In ce consta procedura propriu=zisa, speciala de control judecatoresc asupra legalitatii si temeiniciei solutiei de clasare avand in vedere lucrarile aflate la dosar si eventuale noi inscrisuri ?
In cazul respingerii plangerii impotriva solutiei de clasare data de procuror, judecatorul de camera preliminara a dat o incheiere definitiva ce nu poate fi atacata. In cazul unui alt dosar ce include printre altele si aceleasi persoane, aceleasi fapte , dar se efectueaza cercetarii sub un un alt aspect se considera ca fiind autoritate de lucru judecat ?
exista o propunere legislativa a senatului de modificare art.109 din oug 195/2002 si care a fost aprobata din inceputul lunii martie 2018. intrebarea era daca a fost publicata in monitorul oficial sau urmeaza ?
Am solicitat acordarea unui termen pentru angajare aparator insa la noul termen , avocatul ales a solicitat acordare unui termen motivand ca in aceeasi data este angajat si intr-o alta cauza la un alta instanta si in plus, fiind angajat de putin timp nu a putut consulta dosarul in vederea apararii .
Intrebarea mea este daca judecatorul poate sa respinga cerere de amanare solicitata de catre avocat , in acest caz sunt nevoit sa ma reprezinta singur ?
Am fost informat in scris de catre prim procuror ca s-a dispus clasarea cauzei, fara insa a mi se trimite copia acesteia pt.a putea face plangere la acesta si apoi la judecator. In acelasi timp nu pot trimite cereri procurorului de caz. (suplimentare probatoriu, etc)
In cat timp este obligat Prim Procurorul sa trimita copia ordonantei de clasare de la momentul dispunerii acesteia de catre procurorul de caz ?
Ca si parte vatamata ce drepturi am in aceasta perioada incerta ?