avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate skroll

Activitate skroll

O lamurire privind ITP-ul la o remorca de 750 kg? Domnul de la itp mi-a spus ca imi poate refuza itp-ul in baza faptului ca nu am lumina de marsalier la ea, dar rar-ul este facut fara aceasta dotare. Are dreptate sau nu?
Buna ziua.
Momentan ocup postul de referent debutant în cadrul unei primarii, dupa o luna de la incadrare am absolvit studii superioare in administratia publica. Momentan au trecut 5 luni din cele 6 aferente postului de referent debutant.
Din cate am inteles, am dreptul legal sa mi se transforme postul în studii superioare asta in cazul în care nu exista un post vacant pe care sa il ocup.
Intrebarea mea este, daca la sfarsitul perioadei de debutant pot fi incadrat ca consilier asistent (asta fiind cea mai joasa clasa pe studii superioare) in urma promovarii?
Buna ziua.
În prezent sunt referent debutant la o primarie de 4 luni.
Dupa ocuparea functiei am absolvit studii superioare de administratie publica.
Am inteles ca, conform legii am dreptul sa mi se transforme postul in consilier debutant in baza studiilor absolvite.
Este posibil asa ceva ? Si cum se procedeaza? Adica eu acuma ar trebui sa depun o cerere sau ceva?
Revin cu o intrebare la care tot incerc sa aflu raspunsul de cateva saptamani si se pare ca nimeni nu imi poate explica concret.

Având în vedere faptul că sunt referent intr-o primarie si totodata sunt si masterand in anul 1 la FRECVENȚA LA ZI. In ce condiții pot beneficia de concediu fara plata, personal as cam avea nevoie de o saptamana pe luna.

Fac referire la HG 250/1992 care la art25. specifică că :
(1) Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:

a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de învăţământ, curs seral sau fără frecvenţă, a examenelor de an universitar, cât şi a examenului de diplomă, pentru salariaţii care urmează o formă de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă;

Conform alin.a) doar cei care fac un master la fara frecventa pot beneficia de concediu fara plata. Eu fiind la FRECVENTA ZI nu pot beneficia? Mi se pare o absurditate pentru ca totusi la master se fac foarte putine ore pe saptamana, iar la frecventa redusa se fac doar in weekend. Ma poate lamuri cineva mai bine ?
Buna ziua. Sunt referent in cadrul unei primarii si urmeaza ca in acest an sa incep primul an de master in Administratie Publica.

Pot beneficia de OG 6/2007 conform căreia la Art. 25. - (1) Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:

a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de învăţământ, curs seral sau fără frecvenţă, a examenelor de an universitar, cât şi a examenului de diplomă, pentru salariaţii care urmează o formă de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă;
b) susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariaţilor care nu beneficiază de burse de doctorat;
c) prezentarea la concurs în vederea ocupării unui post în altă unitate.

Mentionez ca eu sunt la cu frecventa. Si in articol specifica "curs seral sau fara frecventa". Ar fi un impediment pentru mine daca eu sunt la cu frecventa ?

Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu studii
multumesc
Discuție Concediu studii
Buna ziua.
Sunt referent debutant intr-o primarie si urmeaza sa fac 2 ani de master in AP. Exista vreo baza legala prin care imi pot lua concediu in perioada examenelor ?
Avand in vedere OG nr6/2007 care prevede la art.29 indemnizatia de instalare in primul an de activitate dupa absolvirea studiilor al functionariilor publici care este egala cu un salariu de baza corespunzator functiei publice de debutant in care urmeaza sa fie incradatai, as dori sa stiu mai exact care este cuantumul acesteia.
Se ia o singura data in cuantum de 1450 sa zicem? Sau se ia pe 12 luni inmultind cu suma aferenta salariului de baza ?
Răspuns la discuția salar minim primarie
În primul rând nu este un salar minim sau maxim la gradație. Fiecare gradație are o sumă anume.
În cazul acesta, salarul brut pentru un consilier principal, gradația 5, este de 3712 lei.
Buna ziua. Ocup functia de referent debutant, in cadrul unei primarii care este inafara domiciliului meu, totodata anul acesta terminant studiile de licenta. Din cate am inteles exista o indemnizatie de instalare, poate sa ma lamureasca cineva ce presupune si care e baza legala?